- Дата и час: 26 Ное 2024, 00:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обединяване на две съседни търговски помещения в едно.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Обединяване на две съседни търговски помещения в едно.
Здравейте! Обмислям откриването на кафе-клуб-бар, но до момента за целта не мога да открия подходящо помещение с нужната за мен локация. Намирам малки съседми гаражи със статут за търговски обект, които обаче не са снабдени с отделни санитарни възли. Интересува ме мога ли при съвместимост на сградните планове и съгласие на собствениците да избия врата от единия към другия и поместя клуб бара, в този който е със санитарен възел, а на територията на другия да разположа маси за консумация...
- boyan_todorovv
- Младши потребител
Re: Обединяване на две съседни търговски помещения в едно.
Новообразуваният обект ще е съсобствен. Ще си осигурите ли такова "съгласие"?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Мммххммм... Вариантът е малко вероятен като се има предвид българския манталитет, но все пак мога да опитам, другото решение е да закупя и двете помещения и да ги съединя, но риска да се "набалбуча" е прекалено голям на този етап. Продължавам да търся и да обмислям варианти, така или иначе имам време.
Благодаря emilgrigorov!
Благодаря emilgrigorov!
- boyan_todorovv
- Младши потребител
По този вариант , с двете помещения, също е много важно как е сменен статута им в търговски, и до какъв етап е доведена процедурата. Тъй като вече е забранено в София, а скоро и в цяла Бг. Има и още 100 неща, но те са по-маловажни.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Да, доколкото знам и за Варна е така. Намерих нещо подходящо, но познати ми казаха, че няма валиден статут и в общината са отговорили, че вече е невъзможно изваждането му за такива помещения... Просто да не повярва човек в безотговорността на собствениците и как работи 5-6 години като кафене, а на всичкото отгоре е и на 2 етажа (приобщена бе и маза под огромен гараж, която по мои спомени е около 6 кв. м и там е санитарният възел). общо 30кв оборудван за бар гараж без статут...
- boyan_todorovv
- Младши потребител
Какво да ти кажа. Много хора все още така работят... Но, да разработиш кафето и след това да започнат да ти идват тоя - оня, и така на абонамент... А при жалба, ще затворят заведението, нищо неможеш да направиш. Май по-добре търси друго.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа: Май по-добре търси друго.
+1
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:emilgrigorov написа: Май по-добре търси друго.
+1
И особено като се вземе под внимание предстоящото изменение на ЗУТ (вече е в парламента) където окончателно ще се затегне кранчето на превръщането на гаражи в кафенета и др.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Да и аз съм го отписал, но локацията му бе повече от перфектна за моите планове. все пак имам нещо в предвид...
- boyan_todorovv
- Младши потребител
julyanvonemona написа:probcho написа:emilgrigorov написа: Май по-добре търси друго.
+1
И особено като се вземе под внимание предстоящото изменение на ЗУТ (вече е в парламента) където окончателно ще се затегне кранчето на превръщането на гаражи в кафенета и др.
Това важи ли за помещения в заварено положение?
- boyan_todorovv
- Младши потребител
Съгласно преходните разпоредби на проектозакона - не, но един Господ знае след първо и второ четене дали тези преходни разпоредби няма да се втвърдят в посока и на заварените да им се измисли не'къф преходен режим към поетапното им ликвидиране!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Това е мн жалко и дано не се случи, защото в цяла зап. Европа тези малки търговски обекти съществуват и са в основата на дребния и среден бизнес... Ще бъде истински цирк от една страна Евросъюза да отпуска субсидии а от друга държавата да ликвидира този тип частен бизнес, отново в полза на големите корпорации и търговски центрове...
- boyan_todorovv
- Младши потребител
boyan_todorovv написа:...защото в цяла зап. Европа тези малки търговски обекти съществуват и са в основата на дребния и среден бизнес... Ще бъде истински цирк от една страна Евросъюза да отпуска субсидии а от друга държавата да ликвидира този тип частен бизнес, отново в полза на големите корпорации и търговски центрове...
По- внимателно с такива обобщени констатации! Осигуряването на места за подслон на колите, необходими по норматив за един строеж в собствения имот(гаражи, паркоместа) е много, много отдавна общоприета норма в тази "зап. Европа". Не само че не можеш да промениш гараж в нещо друго, но и не можеш да получиш разрешение за нов строеж без да си доказал с проекта, че осигуряваш ВСИЧКИ необходими места за паркиране и/или гариране в СОБСТВЕНИЯ имот.
- bgarch
- Потребител
bgarch написа: По- внимателно с такива обобщени констатации! Осигуряването на места за подслон на колите, необходими по норматив за един строеж в собствения имот(гаражи, паркоместа) е много, много отдавна общоприета норма в тази "зап. Европа". Не само че не можеш да промениш гараж в нещо друго, но и не можеш да получиш разрешение за нов строеж без да си доказал с проекта, че осигуряваш ВСИЧКИ необходими места за паркиране и/или гариране в СОБСТВЕНИЯ имот.
Ясно. Има резон, грешката може би е моя. Благодаря за репликата.
- boyan_todorovv
- Младши потребител
boyan_todorovv написа:... Това важи ли за помещения в заварено положение?
Колко заварено? Че са множко сортовете
Питайте спокойно за всеки отделен случай.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Писахте ми на личен, опитах се да Ви отговоря, но не са Ви активирани личните съобщения. Става от настройки, но мога да отговарям и тук
Ако има Разрешение за ползване или Удостоверение за въвеждане в експлоатация, става. Ако не, пишете ми какво имат по въпроса за Акт 16.
boyan_todorovv написа:... като кафе-бар ... бърза закуска ... склад ....
Ако има Разрешение за ползване или Удостоверение за въвеждане в експлоатация, става. Ако не, пишете ми какво имат по въпроса за Акт 16.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
bgarch написа:По- внимателно с такива обобщени констатации! Осигуряването на места за подслон на колите, необходими по норматив за един строеж в собствения имот(гаражи, паркоместа) е много, много отдавна общоприета норма в тази "зап. Европа". Не само че не можеш да промениш гараж в нещо друго, но и не можеш да получиш разрешение за нов строеж без да си доказал с проекта, че осигуряваш ВСИЧКИ необходими места за паркиране и/или гариране в СОБСТВЕНИЯ имот.
Това изобщо не е вярно! В случая, като че ли, става въпрос за жабата и коня, в нашенски вариант. Няма страна в т. нар. "Западна Европа", където клиентите на кръчмата да паркират в имота на собственика на същата.
- goblin
- Потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|