начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Участие на бенефициер в договор за делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Участие на бенефициер в договор за делба

Мнениеот theshwarz » 05 Мар 2012, 20:45

Здравейте! Интересувам се от следния казус. Майка ми купува апартамент с договор за покупко-продажба в моя полза, в който договор аз не съм страна и не съм се подписвал и съм наречен бенефициер. Сега предстои договор за доброволна делба. Въпросът ми е следния: Кой трябва да участва в договора за доброволна делба, аз самостоятелно, двамата с майка ми или само майка ми като страна по договора за покупко-продажба? Благодаря предварително за компетентните Ви мнения!
theshwarz
Младши потребител

Re: Участие на бенефициер в договор за делба

Мнениеот REVOLUTION » 05 Мар 2012, 22:50

Въпросът би имал някакъв смисъл , само ако ще се дели имота , предмет на споменатия договор в полза на 3 л.В такъв случай отговарям- theshwarz Вие сте собственик на идеалната част и само Вие трябва да участвате като страна в договора за доброволна делба.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот theshwarz » 05 Мар 2012, 23:27

Благодаря за отговора! Апартаментът, който е купен от майка ми няма да се дели, а се прави общ договор за доброволна делба между останалите съсобственици в ЖСК. В този случай пак ли сам ще участвам или с майка ми, тъй като към апартамента има купена идеална част/кв.м./ от дворното място и майка ми в отделна точка от нотариалния акт за покупка е записала, че си запазва правото да ползва апартамента докато е жива. При това положение в договора за делба трябва ли да се изпише това условие!
theshwarz
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Мар 2012, 23:29

theshwarz написа:Благодаря за отговора! Апартаментът, който е купен от майка ми няма да се дели, а се прави общ договор за доброволна делба между останалите съсобственици в ЖСК. В този случай пак ли сам ще участвам или с майка ми, тъй като към апартамента има купена идеална част/кв.м./ от дворното място и майка ми в отделна точка от нотариалния акт за покупка е записала, че си запазва правото да ползва апартамента докато е жива. При това положение в договора за делба трябва ли да се изпише това условие!

С документите и при адвокат.Без да се прочете можем само да гадаем.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 05 Мар 2012, 23:35

http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/ ... 1730#p1730 Не, че споделям мотивите, но някои състави във ВКС, не възприемат възможността вещно право да е предмет на такъв договор..
n_ikito
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба