начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Статут на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Статут на имот

Мнениеот emilgrigorov » 03 Мар 2012, 09:45

julyanvonemona написа:Ако например става въпрос за "Северната дъга" на укрепването но новата част на Несебър, там проекти има и то "страшни" - в смисъл на наляти много мангизи и за проекта и за изпълнението му. Там сега е крайбрежния им булевард. (Що ли ми се струва, че натам се въртят нещата)

То не го казвах до сега, ама много ми прилича на заделяне на части и от съседни имоти точно за подобен диЯмантен проект. Просто да са обособили с неКъв акт едни декари, с цел усвояване на едни проектосредства.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Мар 2012, 10:02

emilgrigorov написа:...То не го казвах до сега, ама много ми прилича на заделяне на части и от съседни имоти точно за подобен диЯмантен проект. Просто да са обособили с неКъв акт едни декари, с цел усвояване на едни проектосредства.
.
Колега по форум! Много надценяваш интелигентността на областния управител и чиновническата камарила около него. С 100% сигурност за успех, залагам на това че изобщо никой там не се е разтревожил да диференцира собствеността на чичина и съседите му от тази станала ИДС. "Строи се укрепване на брега господа - съзнавате ли колко много правим, та да се замисляме над такива дреболии". Само такива безделници като нас могат да търсят семки в гириза.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Мар 2012, 10:20

julyanvonemona написа:
emilgrigorov написа:...То не го казвах до сега, ама много ми прилича на заделяне на части и от съседни имоти точно за подобен диЯмантен проект. Просто да са обособили с неКъв акт едни декари, с цел усвояване на едни проектосредства.
.
Колега по форум! Много надценяваш интелигентността на областния управител и чиновническата камарила около него. С 100% сигурност за успех, залагам на това че изобщо никой там не се е разтревожил да диференцира собствеността на чичина и съседите му от тази станала ИДС. "Строи се укрепване на брега господа - съзнавате ли колко много правим, та да се замисляме над такива дреболии". Само такива безделници като нас могат да търсят семки в гириза.

Задръжте, задръжте, колега по форум. Такива случки с чужди имоти се характеризират с частна инициатива. По кой начин иначе би се образувало съответствие в целите и материалните интереси на обществото и държавния служител ?
И нека не забравяме колко добре вижда българинът чуждото, особено недвижимото таково :D :D :D Инстинктивно даже :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Мар 2012, 10:35

Колега по форум! Това че на чичина в крайна сметка му е направено добро, пък макар и за сметка на част от неговия имот и му е укрепена собствеността от по- нататъшно погиване говори именно за частен интерес макар и не от същия характер. Че защо след като му е направено добро и както казва Melly да си съзерцава луната и морето на спокойствие да не се опита да гепи и некой лев от тая щура дръжава?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Мар 2012, 10:38

Да, така е. Иначе, действително става дума за Несебър - крайбрежен булевард, само че в старата част на града. Планът за новата част не е от 1927 г., а от 1933 г.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Мар 2012, 10:50

Старата част на града започна да се укрепва по времето на "перестройката" в момент когато се "снишавахме да мине вълната" и се завърши по времето на "младата демокрация". Тук е редно да спра с разсъжденията си и да дам път на вещно-правните специалисти юристи, които в този форум бол и да ги запитам: Дали ако действително чичина разполага с иск заради нарушено владение и целта му е да "гепи мангизи" този иск не е погасен по давност?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация