начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

За значението на понятието "преписка"

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: За значението на понятието "преписка"

Мнениеот julyanvonemona » 26 Фев 2012, 17:32

" БУСЕР"..!?

Всяко поколение си има своите абревиатури и идиоми. Скоро моят наследник ми каза че съм минал на страната на лорд Вейдър. Сринах се от смях. Така че БУСЕР пак нещо такова ще да е!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Фев 2012, 17:35

julyanvonemona написа:
" БУСЕР"..!?

Всяко поколение си има своите абревиатури и идиоми. Скоро моят наследник ми каза че съм минал на страната на лорд Вейдър. Сринах се от смях. Така че БУСЕР пак нещо такова ще да е!

Може би emilgrogorov ще ни го обясни!? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 26 Фев 2012, 17:57

Предприятие за Производство на Резервни Части и Нестандартно Оборудване. А "Бусер" ме мъчи вече няколко десетилетия :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Фев 2012, 18:04

emilgrigorov написа:Предприятие за Производство на Резервни Части и Нестандартно Оборудване. А "Бусер" ме мъчи вече няколко десетилетия :D

Резервни части, предполагам за кола!? В уикипедията чичко Гугъл нищо не ще да каже по въпроса. :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот frezist » 26 Фев 2012, 21:22

Еййййййй, колко нетипични абревиатури, особено тая " към кръглата папка", като се има впредвид, че кръгли папки няма. :lol: Къ - къ - пъ много смешно звучи. :lol:[/quote]

Кръглата папка еднозначно е кошчето за боклук т.е. получения или създадения писмен материал не струва. За служебно питие никога не се ползва ракия, а водка или уиски. Ракията (отдавна не е традиционен дар), джина, узо и др. имат специфичен силен и натрапчив аромат който не може да се прикрие при евентуално превикване на "килимчето" след употребата му разбира се (макар че след 16.30 ч рядко те вика баш началника). Чиновник съм от 96та в дъжавни или общински органи и трябва да Ви споделя, че употребата на алкохол е сведена почти до символичност в последните няколко години. Преди 10 и повече години се пиеше здраво или поне на мен така ми се е струвало, бил съм си по-млад.
frezist
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Фев 2012, 21:42

Аз предпочитам Мохито или Шериданс. :lol: Хубаво е това, че не се пие толкова много, не го чувам само от Вас. Оттук би следвало да заключим, че се работи по - отговорно и по - качествено.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Фев 2012, 21:53

Чиновник съм от 96та в дъжавни или общински органи и трябва да Ви споделя, че употребата на алкохол е сведена почти до символичност в последните няколко години. Преди 10 и повече години се пиеше здраво или поне на мен така ми се е струвало, бил съм си по-млад.

frezist говорим за късния период на палеозойската ера, а тогава служебното питие беше друго! Преди това в юрския период даже съм бил фрезист. Дори и днес имам една собствена ФУ - 251. Анадън му?!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 27 Фев 2012, 17:24

nk7702n написа:Аз предпочитам Мохито или Шериданс. :lol: Хубаво е това, че не се пие толкова много, не го чувам само от Вас. Оттук би следвало да заключим, че се работи по - отговорно и по - качествено.

От това, че се пие по-малко, изобщо не следва, че се работи повече, по-отговорно, и по-качествено. Просто младежите по-малко носят, вероятно.
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Фев 2012, 20:07

goblin написа:
nk7702n написа:Аз предпочитам Мохито или Шериданс. :lol: Хубаво е това, че не се пие толкова много, не го чувам само от Вас. Оттук би следвало да заключим, че се работи по - отговорно и по - качествено.

От това, че се пие по-малко, изобщо не следва, че се работи повече, по-отговорно, и по-качествено. Просто младежите по-малко носят, вероятно.

Ха-ха-ха-ха! :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот frezist » 22 Апр 2012, 00:02

Е то и аз също съм работил на фреза (тип декел) julyanvonemona. Неколко години, по бай тошево време беше. Младежите тогава мисля повече носехме на пиене и в работно време се правехме на майстори на спирта - шампиони :) Не съм пипал металорежеща машина от тогава, сигурно не ме бива един шпонков канал да направя :?
frezist
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Апр 2012, 14:08

(тип декел)
Имате предвид някоя от онези полските по лиценз на "Dekel" или онези пак по техен лиценз - същите, само че произведени от "Ереванский станкостроительны завод". Хубави са защото са по прибрани и не заемат място, а и ако базираш добре детайлите си имат доста прецизна (в рамките на разбиранията на тази дума по времето соца). Днес само можем да си мечтаем за онова време защото ония западни гамени ни подпряха с ей това
http://www.youtube.com/watch?v=_BcvkPbcSbM
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот frezist » 22 Апр 2012, 14:41

Да май беше полска или чешка машината на която работех, мисля, че марка "ТОС". И наистина беще универсална, имаше делителен апарат, въртяща маса, щос глава... За някой по-заплетени чертежи на детайли използвах четиризначните математически таблици или виках главния технолог - производството ни беше опитно и рядко правех две еднакви серии детайли:)
frezist
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Апр 2012, 16:40

Да, наистина. Имах един познат, който много обичаше да говори за фрези... Та, се чудя защо винаги ме заболяваше глава от тая толкова увлекателна тема..!? :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот frezist » 23 Апр 2012, 09:46

Ех, така е колега nk7702n, лиричните отклонения за предишни професии в тази тема добре, че не ги третират като спам:) Но какво да се прави, преди да започна да се препитавам с право съм работил какво ли не, а фрезата ми е първата професия и съм работил като фрезист цели пет години от невинната ми младост:) Носталгия все пак, пък и времената бяха други... 8)
frezist
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Апр 2012, 21:58

В никакъв случай не съм се опитала да Ви подценя работата с фрези в миналото. Просто се пошегувах с това, че тая тема не е много забавна и интересна за всички. Добре е това, че си спомняте откъде стет тръгнал и колко усилия в професионалното развитие Ви е коствало това!
Всичко добро и успех от мен!
nk7702n
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация