начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

За значението на понятието "преписка"

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: За значението на понятието "преписка"

Мнениеот lexy21 » 15 Окт 2011, 13:12

nk7702n написа:" Кедосвам" какво ще рече, Лекси?

кедосвам - гл.
1. приключвам работа по, архивирам
2. забравям за тази работа, сиктирдосвам :lol:
П.П. Сиктирдосвам - гл. /мисля от родопския край/ - пращам по дяволите, тегля му една...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Окт 2011, 13:22

П.П. Сиктирдосвам - гл. /мисля от родопския край/ - пращам по дяволите, тегля му една...

Да де! Точно ДК!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Окт 2011, 13:24

Да, мерси, Лекси! :wink:
Относно грубия израз ДК, мисля, че неслучайно е измислен в областта на измененията на ПУПОВЕ и инвестиционно проектиране поради очевадното бездействие на чиновниците по общините, което е страшно дразнещо не само за хората, но и за юристите.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Окт 2011, 13:29

nk7702n , внимавай и бързо дай пояснение относно
което е страшно дразнещо не само за хората, но и за юристите.

zelen дебне от всякъде! Така както сте го написала израза буди двусмислие.
Последна промяна julyanvonemona на 15 Окт 2011, 13:35, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Окт 2011, 13:35

julyanvonemona написа:nk7702n , внимавай и бързо дай пояснение относно

zelen дебне от всякъде така както сте го написала израза буди двусмислие.

Щом буди двусмислие, да се включи и да го разясним. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Окт 2011, 13:38

Аз съм в категорията на "обикновените хора", така че на мен не се дължи разяснение
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 15 Окт 2011, 14:52

nk7702n написа:
julyanvonemona написа:nk7702n , внимавай и бързо дай пояснение относно

zelen дебне от всякъде така както сте го написала израза буди двусмислие.

Щом буди двусмислие, да се включи и да го разясним. :lol:

Ако някои А са В и всички В не са С, то А не са С, абе юристите не са хора :lol:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот goblin » 15 Окт 2011, 17:22

lexy21 написа:...абе юристите не са хора :lol:

Хора са, точно оттам идва проблемът. Ако бяха нещо друго - щеше да им бъде въздигнат пиедестал, и да се принасят човешки жертви.
goblin
Потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Окт 2011, 17:47

goblin написа:

Хора са, точно оттам идва проблемът. Ако бяха нещо друго - щеше да им бъде въздигнат пиедестал, и да се принасят човешки жертви.

Не разбрах аз лично какъв проблем произлиза от това, че юристите са хора и дали трябва да са богоподобни или просто на някого му се иска да са нещо повече от това, което са - пр. с паранормали способности, за да могат да постигат винаги положителни резултати в работата!?
Последна промяна nk7702n на 15 Окт 2011, 18:04, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 15 Окт 2011, 17:56

goblin написа:

Разказахте играта на цяла наука - логика :wink: Подозирам, че Калахан може да помага за формално-валидните заключения, да идва да съдейства на тази плоскост по въпроса с
не само за хората, но и за юристите

:lol:
П.П. Като отворих въпроса за логиката... Преди доста години майка ми беше квестор на изпит за 4 клас за една от тогавашните "спец паралелки" /разни системи имаше, ако си спомняте, едни "гениални" деца на определени места се подбираха, както и да е/... та изпитът - с едни тестове странни... на един от "въпросите" излиза /и е правилен отговор/, че мухата е по-тежка от слона. Отива едно детенце при майка ми и сериозно й заявява: "Искам само да отразите, че ще запиша отговорът, който следва, но аз знам, че мухата не е по-тежка от слона".
Последна промяна lexy21 на 15 Окт 2011, 18:20, променена общо 1 път
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Окт 2011, 18:07

Е, добре, да го перифразираме значи, за да няма двусмислие и недоразумения -" не само за неспециалистите, ами и за тези с юридически познания" / юристи /. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Окт 2011, 19:40

lexy21, и дано имате представа колко сериозно с повдигнатите от Вас въпроси на логиката, множествата, подмножествата и затворените и отворени интервали се занимават колективи от психолози и аналитци от изследователските екипи на Големия андронен колайзер в Берн. Проблемът е в това че всеки експеримент съдържа в себе си един чисто човешки компонент - склонността на Homo sapiens erectus да предпоставя входния статус на всеки експеримент (желаното да стане действително). В Берн експериментите са скъпи и не трябва да бъдат манипулирани, иначе каква файда от пръснатите милиони евра. Именно заради това е необходим интердисциплинарният подход и намесата на психолози и аналитици взимащи под внимание всеки субективен уклон. Направи ми добро впечатление, че Вие lexy21, като че ли работите с техните методи, независимо че най-вероятно сте юрист. Последното е закачка, към този който я почувства като такава.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 15 Окт 2011, 20:39

julyanvonemona написа:lexy21, и дано имате представа ...

julyanvonemona написа:..независимо че най-вероятно сте юрист...

Вероятно имам представа, въпреки че категорично съм юрист :lol:
А на мен ми направи добро впечатление, че Вие имате представа, въпреки че не сте юрист.
julyanvonemona написа:Последното е закачка, към този който я почувства като такава.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот hidden » 16 Окт 2011, 11:04

julyanvonemona написа:Проблемът е в това че всеки експеримент съдържа в себе си един чисто човешки компонент - склонността на Homo sapiens erectus да предпоставя входния статус на всеки експеримент (желаното да стане действително).

julianvonemona, без да се заяждам, но мисля, че в науката е общоприето, че горепосоченият Homo sapiens erectus (по-точно само "Homo erectus") е изчезнал от лицето на Земята преди хиляди хиляди години, а на негово място в днешни времена се подвизава единствено Homo sapiens sapiens. Тук-таме се появяват сведения за хималайският човек Йети, за Голяматa стъпка (Саскуоч), някои твърдят, че са го виждали, други дори претендират, че са го снимали, но като цяло той се счита за изчезнал вид. Така, както някой ден, когато комунизмът окончателно победи на земята, правото ще изчезне и заедно с него - и юристите.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Окт 2011, 13:05

hidden Съвсем съзнателно написах Homo sapiens erectus. Фактът че биологичният вид вече не съществува нищо не означава.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот frezist » 26 Фев 2012, 15:56

Освен КеДе което твърдо значи "към дело" и отразява волята на съответния началник повече тази преписка да не се разнася между бюрата, има и КеКе което означава "към кошче", демек за боклука с вариация КъКъПъ което пък означава "към кръглата папка". КеДето е най желаният завършек на преписка, но малко такива съм виждал в практиката си. Обикновено преписките си "брадясват", но много по-рядко "се кедосват".
frezist
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Фев 2012, 16:56

frezist написа:Освен КеДе което твърдо значи "към дело" и отразява волята на съответния началник повече тази преписка да не се разнася между бюрата, има и КеКе което означава "към кошче", демек за боклука с вариация КъКъПъ което пък означава "към кръглата папка". КеДето е най желаният завършек на преписка, но малко такива съм виждал в практиката си. Обикновено преписките си "брадясват", но много по-рядко "се кедосват".

Еййййййй, колко нетипични абревиатури, особено тая " към кръглата папка", като се има впредвид, че кръгли папки няма. :lol: Къ - къ - пъ много смешно звучи. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 26 Фев 2012, 17:02

ППРЧНО "Бусер" , да се намеся и аз :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Фев 2012, 17:16

nk7702n кръглата папка е намек в края на работния ден да отворим "кръглия букет" и да си сипем по едно за отскок или блясък в очите, след което да се упътим кой от къде е! А "кръглия букет е поредната най уникална домашна, често пъти миришешнта на дим шльокавица, джибровица и пр. спиртен продукт, който общинарският или минестерски чиновник е получил под формата на "течна благодарност", заради това че една преписка е сложена КД под формата на решен за приносителя на "кръглия букет" проблем. Понеже по чисто морфологично-биологични причини аз отдавна не получавам "кръгли букети" съм благодарен на постващите тук, че поне в спомените ми, ме върнаха в ерата на късния палеозой!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Фев 2012, 17:23

:lol: Много сте забавни!
П.П. А, сега, де, ново съкращение се появи вече ... нещо си " БУСЕР"..!? :roll:
nk7702n
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация