Здравейте,
обръщам се с молба за становище относно следния казус:
на 8,12,2011 г. сключих договор за покупко-продажба на имот в София, като сделката трябваше да се изповяда на 30.12.2011 г. или да се подпиши споразумение за удължаване на срока. Поради вина на Агенция по вписванията( не беше издадено удостоверението за тежести ), на мен не ми беше одобрен кредит и ние трябваше да подпишем споразумение за удължаване на срока.Продавача отказа да подпише, но в същото време отказва да ми върне капарото, дадено от мен.Вече съм изпратила 2 нотар.покани. От друга страна беше запазена втора дата при нотариус, преди тази упомената в договора-30,12,2011, която беше отказана за което продовача бе своевременно уведомен. Но той е отишъл е взел констативен протокол, че аз не съм се явила - а действително аз няма как да се ява при условие че датата е отхвърлена.
Въпросът ми е дали ако се стигне до дело съм в правата си да си искам парите и имам ли шанс това да се случи?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продавача отказа да ми върне капарото
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: POKUPKO-PRODAZHBA NA NEDV.IMOT-SOFIA
deniii написа:Здравейте,
обръщам се с молба за становище относно следния казус:
на 8,12,2011 г. сключих договор за покупко-продажба на имот в София, като сделката трябваше да се изповяда на 30.12.2011 г. или да се подпиши споразумение за удължаване на срока. Поради вина на Агенция по вписванията( не беше издадено удостоверението за тежести ), на мен не ми беше одобрен кредит и ние трябваше да подпишем споразумение за удължаване на срока.Продавача отказа да подпише, но в същото време отказва да ми върне капарото, дадено от мен.Вече съм изпратила 2 нотар.покани. От друга страна беше запазена втора дата при нотариус, преди тази упомената в договора-30,12,2011, която беше отказана за което продовача бе своевременно уведомен. Но той е отишъл е взел констативен протокол, че аз не съм се явила - а действително аз няма как да се ява при условие че датата е отхвърлена.
Въпросът ми е дали ако се стигне до дело съм в правата си да си искам парите и имам ли шанс това да се случи?
Госпожо, убедена съм, че нямате адвокат, но ви е крайно належащо да посетите такъв. За ваше добро.
Вземете си предварителния договор и при него.
Простото изпращане на НП за връщане на капарото няма да ви свърши никаква работа( освен ако не претендирате някога лихви, ама надали), защото този констативен протокол е солидно оръжие против вас и каузата" да си върна капарото" клони към обреченост.
Според мен, ако се стигне до дело ще платите и съдебните такси, и адвокатския хонорар на адвоката на продавача. Ако и да има КП от предходна дата, то пък на 30 вие не сте имала издадено УВТ, което е неизпълнение на договорно задължение.
Но! Нека колега се запознае с клаузите по договора, че от две изречения създадох съдебно дело.
Друга тема е кой нормален иска да му бъде изповядана сделка ден преди нова година, като е ноторен факт, че банките не приемат платежни, респективно рискът да не успее сделка на тази дата е силно завишен( защото никой не плаща авансово- нито на общ., нито на АВ, еле пък продажната цена).
- Гост.
- Старши потребител
Re: Продавача отказа да ми върне капарото
определено ти трябва адвокат,който да се запознае с предварителния договор! преди 2 години имах същия проблем с продавач, който отказа да ми върне капарото. Адвоката ми заведе дело, което спечелих, сега чакам да ми се издаде изпълнителен лист и отивам при ЧСИ. Ако решиш, ще ти дам координати! Успех:)
- yulian_ko
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|