- Дата и час: 29 Ное 2024, 14:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пункт за скрап
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пункт за скрап
Моят въпрос е има ли някъде законово изискване на какво разстояние следва да бъде един пункт за изкупуване на вторични суровини от цех на хранително-вкусова промишленост /разфасовка на птичи продукти/? Къде мога да прочета нещо по въпроса? Благодаря!
- merlinski
- Младши потребител
Re: Пункт за скрап
В ЗУТ и подзаконовите актове по прилагането му няма. Вижте в Закона за здравето и в съответните подзаконови актове!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona,
благодаря! Аз първо ЗУТ отворих, но... Отивам да чета нататък препоръчаното.
благодаря! Аз първо ЗУТ отворих, но... Отивам да чета нататък препоръчаното.
- merlinski
- Младши потребител
Може и в Закона за управление на отпадъците да има нещо...
- goblin
- Потребител
Не, в ЗУО няма... новите изисквания гласят единствено, че площадката трябва да е извън селищата, т.е. в предвидените промишлени и индустриални зони. Вече не знам къде да ровя
- merlinski
- Младши потребител
В приложенията на:
НАРЕДБА № 7 ЗА ХИГИЕННИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗДРАВНА ЗАЩИТА НА СЕЛИЩНАТА СРЕДА
ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
Обн. ДВ. бр.46 от 4 Юни 1992г., изм. ДВ. бр.46 от 7 Юни 1994г., изм. ДВ. бр.89 от 22 Октомври 1996г., изм. ДВ. бр.101 от 26 Ноември 1996г., изм. ДВ. бр.101 от 4 Ноември 1997г., изм. ДВ. бр.20 от 5 Март 1999г.
Но има и изключения, особено е .
Обн. ДВ. бр.46 от 4 Юни 1992г., изм. ДВ. бр.46 от 7 Юни 1994г., изм. ДВ. бр.89 от 22 Октомври 1996г., изм. ДВ. бр.101 от 26 Ноември 1996г., изм. ДВ. бр.101 от 4 Ноември 1997г., изм. ДВ. бр.20 от 5 Март 1999г.
Но има и изключения, особено е .
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Тая наредба не върши работа - там става въпрос за съвсем други неща...
- goblin
- Потребител
goblin написа:Тая наредба не върши работа - там става въпрос за съвсем други неща...
Да, толкова съм и прочел въпроса ... сори
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Е, нали сте "по-" и "най" (така излезе от 13-страничната тема...). Извинен сте отвсякъде.
- goblin
- Потребител
Замислих се, на времето имах сериозен проблем с пункт за вторична хартия.
Ще поразпитам утре, а да опитате евентуално това:
НАРЕДБА № 3 ОТ 24 ЯНУАРИ 2005 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЗИНФЕКЦИИ, ДЕЗИНСЕКЦИИ И ДЕРАТИЗАЦИИ
Издадена от Министерството на здравеопазването
Обн. ДВ. бр.12 от 4 Февруари 2005г., изм. ДВ. бр.14 от 15 Февруари 2011г.
...............
Чл. 4. Всички физически и юридически лица са длъжни да поддържат в обектите си численост на членестоноги и гризачи вредители на нива безопасни за здравето на хората и да осигурят извършването на дезинсекции и дератизации.
Чл. 5. При възникване на непосредствена опасност за общественото здраве министърът на здравеопазването може да разпореди извършването на целеви дезинфекции, дезинсекции и дератизации в обектите по чл. 3, както и на други места.
НАРЕДБА № 3 ОТ 24 ЯНУАРИ 2005 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЗИНФЕКЦИИ, ДЕЗИНСЕКЦИИ И ДЕРАТИЗАЦИИ
...............
Чл. 4. Всички физически и юридически лица са длъжни да поддържат в обектите си численост на членестоноги и гризачи вредители на нива безопасни за здравето на хората и да осигурят извършването на дезинсекции и дератизации.
Чл. 5. При възникване на непосредствена опасност за общественото здраве министърът на здравеопазването може да разпореди извършването на целеви дезинфекции, дезинсекции и дератизации в обектите по чл. 3, както и на други места.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Замислих се, на времето имах сериозен проблем с пункт за вторична хартия.
...............
Това ми звучи като предложение за разчистване на лекса от вредители.
- nk7702n
- Старши потребител
Този път бях сериозен. Основен проблем от тези пунктове са точно думичките, предмет на наредбата.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
От тези думички не става ясно какъв проблем би могъл да изникне!?
- nk7702n
- Старши потребител
Всъщност, не зная. Като идея просто, мнооого мърсотия е около тези пунктове. Утре ще поразпитам, за повече инфо.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov,
първоначално облещих големи очи и няколко пъти прочетох цитираното от Вас и едва после се сетих, че просто се шегувате с мен... изводът е, че или аз бавно стоплям, или Вашия хумур не е съвсем на място!
първоначално облещих големи очи и няколко пъти прочетох цитираното от Вас и едва после се сетих, че просто се шегувате с мен... изводът е, че или аз бавно стоплям, или Вашия хумур не е съвсем на място!
- merlinski
- Младши потребител
merlinski написа:emilgrigorov,
Никак даже не се шегувам. Технологично, производството Ви е организирано в съответствие и с изискванията на съответните наредби на МЗ и МЗХ (агенцията по храните). Нямам информация за нормативни изисквания към отстоянията между двата обекта, тоест - почти сигурно е, че няма такива. Технологично (в проекта си) цехът за храни трябва да подсигури съответните хигиенни условия. Но, в следствие промяна в околната територия, се налага да промените технологията, или да затворите, поради това, че пунктът за вторични суровини не изпълнява задълженията си по наредбата за ДДД.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
И аз, emilgrigorov, смятам, че проявявате чувството си за хумур, но - съвсем на място, според мен.
- goblin
- Потребител
emilgrigorov написа:В приложенията на:
Въпросната Наредба № 7 от доста месеци е в небитието. Т.е. отменена е. Така че всичко е оставено на преценка на санитарите от бившето РИОКОЗ, реших вече да не се мъча да запомням новите им абревиатури.
- bgarch
- Потребител
merlinski написа:Моят въпрос е има ли някъде законово изискване на какво разстояние следва да бъде един пункт за изкупуване на вторични суровини от цех на хранително-вкусова промишленост /разфасовка на птичи продукти/? Къде мога да прочета нещо по въпроса? Благодаря!
bgarch написа:emilgrigorov написа:В приложенията на:
Въпросната Наредба № 7 от доста месеци е в небитието. Т.е. отменена е. Така че всичко е оставено на преценка на санитарите от бившето РИОКОЗ, реших вече да не се мъча да запомням новите им абревиатури.
bgarch, човекът иска наредби и съвети, не глупави изявления от Ваша страна. Не разбирате ли, че не сте в час и пречите, всички сме в очакване да разберем merlinski с разфасованите пилета ли е, или с отпадъците. Но, както и да е, все някой ще достигне до проникновение.
Ще му пусна още някоя идея в подкрепа на пилешките кълки, но след време.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
goblin
Вашата правописна забележка вече е на място Благодаря!
По въпроса дали аз съм с пилетата или със скрапта - не мисля, че е важно. Исках просто да знам има ли някакво конкретно изискване за отстояние и явно няма. Та продаължавам да се чудя как РИОСВ определя колко е достатъчно
Вашата правописна забележка вече е на място Благодаря!
По въпроса дали аз съм с пилетата или със скрапта - не мисля, че е важно. Исках просто да знам има ли някакво конкретно изискване за отстояние и явно няма. Та продаължавам да се чудя как РИОСВ определя колко е достатъчно
- merlinski
- Младши потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|