начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Разминаване на регулацията с кадастралната карта

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Разминаване на регулацията с кадастралната карта

Мнениеот julyanvonemona » 18 Фев 2012, 11:56

emilgrigorov време ти е и ти да вземеш некой лев, ама си намери някой балък. Аз не ставам - просто не обичам да чета уроци! Аз си знам уроците, просто съм се родил научен! Имам ген за това. При тебе просто няма как това да се случи рии-ииш ли?! :D
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Фев 2012, 12:18

julyanvonemona написа: ...Имам ген за това...
Живеем в толерантно общество, julyanvonemona. Това, че имате увреден ген, в никакъв случай не би трябвало да Ви постави в неравностойно положение. Да, нелечимо е, но хората казват, че се преживява някак си :D Когато не разберете от първия път, ще Ви повтарям, потретвам, ако е необходимо. Все нещо ще влезНе :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Фев 2012, 12:26

Когато не разберете от първия път, ще Ви повтарям, потретвам, ако е необходимо

emilgrigorov Наистина толерантното общество допуска да се правите на циклофреник. Прекалено не се увличайте! Mоже и да си повярвате! Tова не пречи никому освен ако на Вас самия не Ви пречи!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот gremlin » 18 Фев 2012, 14:59

Всички, с които се консултирахме, смятат, че нямаме неуредени сметки, тъй като не дължим обезщетения на съседите и нямаме придадени части. Всъщност, те имат придадена част. В този смисъл сделката можела да стане, защото в договора пише, че продаваме поземлен имот.
gremlin
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Фев 2012, 15:17

gremlin написа:Всички, с които се консултирахме, смятат, че нямаме неуредени сметки, тъй като не дължим обезщетения на съседите и нямаме придадени части. Всъщност, те имат придадена част. В този смисъл сделката можела да стане, защото в договора пише, че продаваме поземлен имот.

Всъщност, julyanvonemona-овците май са ви взели парите и никой нищо не е свършил, за да не обиди случайно някой julyanvonemona.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Фев 2012, 15:20

В този смисъл сделката можела да стане, защото в договора пише, че продаваме поземлен имот.
Умно! Известно време след влизането на ЗУТ в сила обаче, нотариусите отказваха такива сделки! После чух че били станали на друго мнение.Hе знам, ако става е хубаво, а следващият приобретател да му мисли! В същност няма какво да му мисли. Просто да се обърне към титана на мисълта emilgrigorov
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Фев 2012, 15:41

julyanvonemona написа:... Просто да се обърне към...

Да, то така става най-накрая. След като julyanvonemon-четата са се изходили, зацапали и раздухали до безобразие проблема.
julyanvonemona, при положение, че Вашето съществуване е уредено с един друг закон, ЗУО, защо не се приберете в съответното депо, по-хигиенично е някак си ?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Фев 2012, 16:04

julyanvonemona, при положение, че Вашето съществуване е уредено с един друг закон, ЗУО, защо не се приберете в съответното депо, по-хигиенично е някак си ?

Предложението Ви единствено доказва липсата на умение да мислите emilgrigorov. Върху отпадъците които са уредени в този закон такива гъби като тебе не могат да виреят. Така режете клона на който седите!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Фев 2012, 16:12

julyanvonemona написа:... клона ...

:D julyanvonemona, моля съобразявайте се със ЗУО, и бъдете така добър да употребявате представката EX , оприличавайки дори клон със себе си.
Последна промяна emilgrigorov на 18 Фев 2012, 16:38, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Фев 2012, 16:36

Очевидно като те навлезли навътре в материята с отпадъците Вие emilgrigorov се изживявате като боклукчия. Пак в духа на толерантността следва да знаете че и буклукчията има своето място под слънцето. Само не си въобразявайте - дори за тази дейност не Ви стига акъла!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Фев 2012, 16:46

julyanvonemona написа:... място под слънцето ...
Може пък да еволюирате в почвен обогатител или нещо друго полезно, знае ли човек. Не, не говоря за тоалетна хартия. Перспективи всякакви, но не тук, не. :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Фев 2012, 16:55

Перспективи всякакви, но не тук, не.
Съгласен съм! Но следва да сте уверен, че никога няма да еволюирам до степен, да твърдя че за несъответствието м/у кадастралната карта и стар регулационен и кадастрален план има "законен толеранс" или пък че 0,6м. е допустима графична точност. Анадън му!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Фев 2012, 17:00

julyanvonemona написа:
Перспективи всякакви, но не тук, не.
Съгласен съм! Но следва да сте уверен, че никога няма да еволюирам до степен, да твърдя че за несъответствието м/у кадастралната карта и стар регулационен и кадастрален план има "законен толеранс" или пък че 0,6м. е допустима графична точност. Анадън му!

200 кинта, julyanvonemona. Плащаш, и ти каам какво да видиш и къде да четеш. Иначе - нема баце. 200 кинта, и това е. Ефтинджос :D И ще можеш да си го четеш много пъти :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Фев 2012, 18:14

Ти дори не можеш да минеш и за начинаещ белетрист от стила фентъзи! Дупе те лъже да си въобразяваш че имаш стока за продаване!
Последна промяна julyanvonemona на 18 Фев 2012, 18:22, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Фев 2012, 18:21

julyanvonemona написа:Ти дори не можеш да минеш и за начинаещ белетрист от стила фентъзи! Дупе те лъже да си въобразяваш че имаш стока за продаване

Е, стой си там, там на депото, обгърнат от невежество и вещи стари, никому ненужни :D
Аз не бързам, когато посъбереш парици, обади се :D
Последна промяна emilgrigorov на 18 Фев 2012, 18:28, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Фев 2012, 18:25

Утешавам се с "Блаженни са нисшите духом и тяхно е Царството небесно!"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Фев 2012, 18:39

julyanvonemona написа: Утешавам се с "Блаженни са нисшите духом и тяхно е Царството небесно!"

Добро начало !!! И това не знаеш, но ... карай :D Простено да ти е, днес е такъв ден :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Фев 2012, 18:41

Простено да ти е, днес е такъв ден

И от мен да ти е простено!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Фев 2012, 19:27

http://www.mrrb.government.bg/index.php ... e=7&id=187
Обърни внимание на хипотезата за прилагане на чл.20(2) във връзка с приоритетите по чл.14 (1) най-вече на т.1, което не е направено. Работено е , предполагам, по т.3, доста ниско доверително ниво. Или по заснемане по т.5, погрешно тълкувано с тежестта и значението на такова по т.1. Това в рамките на точността по чл.18(4) при положение, че и двамата съседи потвърдят, че съществуващата ограда не е разположена по имотната граница и не я материализира.
Интересна тема е. И на мен отначало ми звучаха шокиращо тези допуски. Но, все пак, текстовете в наредбата са за специалисти, не ми се ще да коментираме много много тук.
Между другото, по тази наредба се определят предназначенията, доста е важна.
Както и да е. Предлагам ти да посмекчим тона, все пак.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот gremlin » 18 Фев 2012, 20:48

Съществуващата ограда е изцяло в нашия имот и това е правено навремето от наемател, заради ползването по предназначение, като е взел съгласие от всички съседи. Да ви кажа, хора, да спрем с тази тема! Явно не съм наясно каква информация е важна и ви я казвам на парче - затова съм се обърнала към специалисти. Но, благодаря за насоките, споделих неща от тук и с адвоката и с геодезистите и определено имаше полза, поне на мен ми се поизясни ситуацията! :)
gremlin
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация