- Дата и час: 29 Ное 2024, 17:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разминаване на регулацията с кадастралната карта
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Разминаване на регулацията с кадастралната карта
Дано като е очевидно gremlin да разбра, че й даваш съвети свързани с не каква да е скица, а с "нещо" като комбинирана скица.
- petko_a
- Потребител
Да, става въпрос за комбинирана скица. Доколкото видях на сайта на АГКК, такива скици се издават точно от службите по кадастър. Нашата е извадена от фирма, но вероятно е минала през служба по кадастъра.
- gremlin
- Младши потребител
Да, точно комбинирана скица. В сайта на АГКК пише, че оттам се издават.
- gremlin
- Младши потребител
Съмнявам се АГКК да ви издаде, но защо пък, пробвайте се. emilgrigorov, ти докато много се възмущаваше на цитираните от мен точности в една друга тема, сега изведнъж пак се обърна.
- petko_a
- Потребител
gremlin написа: ... Нашата е извадена от фирма ...
Защо ли предвкусвам грандиозен понеделнишки скандал във фирмата, издала въпросната скица
Между другото, госпожо, няма как да усетите какви екзотични подправки са вложени в готовото изделие "Влязла в сила кадастрална карта" до момента, в който не бъдат трасирани границите , както са заложени в кадастралната карта.
Или по-просто казано, лицензирана по ЗКИР геодезическа фирма да забие колчета по всички ъгли на имота, който е в кадастралната карта
ПП: petko_a, нито за миг несъм се възмущавал от точностите, които беше написал. Много добре зная и откъде произхождат, и т.н., и т.н. Бях ти препоръчал да ги изтриеш, защото могат да предизвикат революционни настроения в душите на хората, незапознати с проблема
Е, стига се връзва де, не ми се заяжда днес
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
ОК. Но защо пък да има скандал във фирмата издала скицата? Хората може да са прави.
- petko_a
- Потребител
Е, стига се връзва де, не ми се заяжда днес
Как ли би изглеждал когато ти се заяжда!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Оказва се, че в АГКК под комбинирана скица разбират само скица на поземлен имот със сграда - това била комбинацията. Кой знае къде издават комбинирани скици само за поземлен имот?
Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но като налагам върху стъклото на прозореца извадката от действащия регулационен план и кадастралната скица и те съвпадат, откъде в скицата, издадена от фирмата, се получава разминаването?
Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но като налагам върху стъклото на прозореца извадката от действащия регулационен план и кадастралната скица и те съвпадат, откъде в скицата, издадена от фирмата, се получава разминаването?
- gremlin
- Младши потребител
Надявах се, че след вчерашните писания вече всичко е ясно.
Служителят от съответната фирма, издала Ви скицата, не е мислил, правейки я.
Ако действително разполагате е с копие от регулационния план, редно е да отидете отново в същата фирма, да им покажете на копието от регулационния план, че регулацията е по имотни граници и че регулационните и кадастралните линии съвпадат. И да си поправят скицата (да издадат нова).
Но проблемът по границата със съседа с "незаконната сграда" си стои. За него ви обясних по какъв начин да опитате да се поправи.
Тъй като изглежда няма да се справите сама, попитайте втория нотариус, който е разбрал, че няма неуредени сметки по регулация, той да Ви препоръча адвокат.
Служителят от съответната фирма, издала Ви скицата, не е мислил, правейки я.
Ако действително разполагате е с копие от регулационния план, редно е да отидете отново в същата фирма, да им покажете на копието от регулационния план, че регулацията е по имотни граници и че регулационните и кадастралните линии съвпадат. И да си поправят скицата (да издадат нова).
Но проблемът по границата със съседа с "незаконната сграда" си стои. За него ви обясних по какъв начин да опитате да се поправи.
Тъй като изглежда няма да се справите сама, попитайте втория нотариус, който е разбрал, че няма неуредени сметки по регулация, той да Ви препоръча адвокат.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Дано да се съгласят да си поправят скицата. Аз още в петък си уговорих среща с адвокат по вещно право и се надявам да решим проблема със съседа, така че да не се навреди на постройката. Защо да се руши нещо, което е построено с труд и средства, и върши работа? Много, много по-спокойна съм вече! Благодаря на всички, които откликнаха и ми помогнаха да се ориентирам бързо в непозната за мен материя!
- gremlin
- Младши потребител
Emilgrigorov, виждаш ли как сега онзи разкъсан регулационен план е създал безконфликтни отношения десетки години, а кадастралната карта е напълнила съдилищата?
- petko_a
- Потребител
petko_a написа:Emilgrigorov, виждаш ли как сега онзи разкъсан регулационен план е създал безконфликтни отношения десетки години, а кадастралната карта е напълнила съдилищата?
дори от парченце от онзи план можеш да видиш, че регулационната и кадастралната граница съвпадат, petko_a. И няма никакви проблеми. А сега някоя кифла е сканирала и дигитализирала регулационния план, и дотам и е стигнал акъла . И ето, много добре знаеш какво е станало. Просто все едно, че им е забранено да мислят
А ти почакай, някой да забие и по другите граници колчетата, както идват от кадастралната карта , да видиш тогава чудна веселба И през ширината на улицата, не ми се мисли даже
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Айде, нещата пак опряха до полова дискриминация.. Някоя кифла нещо объркала, ама дотам и стигнал акълът...
В службите на АГКК работят както жени, така и мъже, emilgrigorov, така че твърденията Ви не са подкрепени с никакви доказателства.
В службите на АГКК работят както жени, така и мъже, emilgrigorov, така че твърденията Ви не са подкрепени с никакви доказателства.
- nk7702n
- Старши потребител
Отговорът ми въобще не беше полово диференциран, по-скоро търсех алюзията с вкусното творение с пълнеж.
PS В горния ми пост думите "някоя кифла" да се четат "някой кифъл"
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Отговорът ми въобще не беше полово диференциран, по-скоро търсех алюзията с вкусното творение с пълнеж.
Ок, приема се.
- nk7702n
- Старши потребител
Е така е, веднага се вижда. Ако сме съседи и знам, че ще гледаме от парченце от подобен на онзи план, бих попреместил колкото се може по-незабелязано лятната кухня към метър в твоя двор. А после ще викам, че е виновен някой кифъл дето нищо не разбира как регулационната линия и кадастралната съвпадат.
- petko_a
- Потребител
petko_a написа:Е така е, веднага се вижда. Ако сме съседи и знам, че ще гледаме от парченце от подобен на онзи план, бих попреместил колкото се може по-незабелязано лятната кухня към метър в твоя двор. А после ще викам, че е виновен някой кифъл дето нищо не разбира как регулационната линия и кадастралната съвпадат.
Всъщност, това с преместването на границите е толкова интересно явление, особено за селата, ей - така, щото са си по - близки хората.
- nk7702n
- Старши потребител
Ооо, дааа, онази близост, на една мотика (кол, брадва, лопата) разстояние ... И от поколение на поколение
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Да бе, като четеш, само брадви и лопати се размахват тука. Та gremlin не иска да има проблеми в продажбата, а кой какво построил и къде...
- petko_a
- Потребител
emilgrigorov написа:Ооо, дааа, онази близост, на една мотика (кол, брадва, лопата) разстояние ... И от поколение на поколение
Ами, те тия колове, брадви и лопати идват точно заради това преместване и оспорване на собственост и граници. Какво да се прави, така си е.
- nk7702n
- Старши потребител
Назад към Строителство и регулация
|
|