- Дата и час: 29 Ное 2024, 14:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да спася оградата си от събаряне?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Как да спася оградата си от събаряне?
Здравейте! Отчаяна съм от всичко, което се случва и имам голяма нужда от помощ. Писах жалба за незаконно изградени от съсобственика ми обекти, а вместо това излиза, че аз ще трябва да премахвам мои неща.Живея в къща с общ двор. Преди няколко години махнахме (моето семейство) старата мрежа и порта отпред на улицата(в нашата част от дворното място) и изляхме нова ограда с цимент и камъни, а отгоре сложихме метална мрежа в рамки.Постарахме се да изглежда възможно най-добре. Без да има тази ограда на улицата директно ще пада цялата пръст, която е на височина около 50-100см от нивото на улицата. Моля Ви кажете ми има ли някакъв начин да спася оградата и какъв е той? Предварително благодаря на всеки, който даде информация, съвет или коментар.
- milka_fan
- Нов потребител
Re: Как да спася оградата си от събаряне?
Много съвети биха могли да Ви бъдат дадени, но - нищо сигурно. Ефектът на бумеранга, нали разбирате...
- goblin
- Потребител
Моля Ви дайте съвет...
Здравейте! Отчаяна съм от всичко, което се случва и имам голяма нужда от помощ. Живея в къща с моя съсобственик- и двамата имаме право да ползваме по ½ част от двора(в нотариалните актове са посочени съответна западна и източна част на ползване, без съдебна делба). Преди време поради ремонт на улицата и тротоара старата ни оградата стана неизползваема. Причината за това е големия наклон на улицата, което ни принуди да излеем подпорна бетонна стена, за да не пада пръста върху тротоара. Очаквам да получа заповед за премахване на оградата от общината, заради жалба от съсобственика ми. Без да има тази ограда на улицата директно ще пада цялата пръст, която е на височина около 50-80см от нивото на улицата. Моля Ви кажете ми има ли някакъв начин да спася оградата от събаряне и какъв е той? Предварително благодаря на всеки, който даде информация, съвет или коментар.
- milka_fan
- Нов потребител
Не съм сигурен, че ще Ви е от полза, но ремонта на улицата с такава промяна на нивелетите, за която говорите, изисква одобряване на проекти и Разрешение за строеж, и въвеждане в експлоатация в последствие. Това си е задължение на собственика, в случая - общината. А общината , предполагам, е възложила на строителна фирма да направи улицата и тротоара.
Още по-лошо, самите нивелети и промяната им, това е елемент от ПУП, обявява ви се, и т.н.
Приключването на строителството на пътя и тротоара (така наречено Акт 16) установява, освен всичко останало, че не са нанесени вреди на околни на строежа имоти.
По отношение на елементите от пътя и тротоара, касаещи здравината, гаранционните срокове са доста дълги, едва ли са изтекли.
Ако е вярно това, което пишете, и можете да го докажете, бих Ви препоръчал да говорите с адвокат, като му дадете да прочете това, което съм написал. Препоръчвам Ви да не правите сама следващи стъпки.
А иначе, както си пускате един срещу друг жалби, това ми е толкова добре познато селско изпълнение, зная до какво води и нямам никакво намерение да Ви съчувствам.
Още по-лошо, самите нивелети и промяната им, това е елемент от ПУП, обявява ви се, и т.н.
Приключването на строителството на пътя и тротоара (така наречено Акт 16) установява, освен всичко останало, че не са нанесени вреди на околни на строежа имоти.
По отношение на елементите от пътя и тротоара, касаещи здравината, гаранционните срокове са доста дълги, едва ли са изтекли.
Ако е вярно това, което пишете, и можете да го докажете, бих Ви препоръчал да говорите с адвокат, като му дадете да прочете това, което съм написал. Препоръчвам Ви да не правите сама следващи стъпки.
А иначе, както си пускате един срещу друг жалби, това ми е толкова добре познато селско изпълнение, зная до какво води и нямам никакво намерение да Ви съчувствам.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
@milka_fan: Намерете проектите, по които е правен въпросният ремонт на улицата и тротоара. Може да се окаже, че подпорната Ви стена е напълно законно построена, макар и не от когото трябва
- goblin
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|