начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

административна сграда по смисъла на Закона за пчеларството

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

административна сграда по смисъла на Закона за пчеларството

Мнениеот evgenipetkov » 25 Ное 2011, 18:16

Може ли да ми помогнете в тълкуването на чл. 15 от Закона за пчеларство:
"Чл. 15. Постоянни и временни пчелини не се устройват на:

1. разстояние, по-малко от 100 м от административни сгради, училища, детски градини и болнични заведения;"

Като ми дадете определение за административна сграда. Поводът е регистриран пчелин в ДВМС и община София като "животновъден обект"- пчелин на покрива на хотел "Хилтън" с цел снабдяване на гостите на хотела със собствен биологичен пчелен мед, поради много-о-о-то лечебна медоносна растителност около хотела! Като практикуващ лекар виждал анафилактични реакции предизвикани от пчели и стършели съм притеснен от желанието на шефовете на пчеларските им съюзи да докажат, че София е чудесно място за устройване на пчелини върху покривите на всички високи хотели! В сайта си някои пчелари дори тълкуват самия хотел като "животновъден обект", това е-отстоянията били в норма/ НДК и мола/ и пътната мрежа била общинска, а не републиканска, това е законно! В "Закона за пчеларството" няма тълкуване на администранивни сгради и затова отговорете- хотел "Хилтън" с какъв статут е/административна сграда ли е/ или наистина може да се регистрира като "животновъден обект"?!!!
Смятам, че въпросът ми е правен, а не морален!Ако законодателят беше обяснил в "Закона за пчеларство" какво е "административна сграда" пчеларите нямаше да правят грешки!
evgenipetkov
Нов потребител

Re: административна сграда по смисъла на Закона за пчеларств

Мнениеот goblin » 25 Ное 2011, 19:43

Хотелската сграда не е "административна". Така пише в ЗКИР и подзаконовите актове към него. Дефиниция по Закона за пчеларството? То е като да търсите определение за "нужник" в Закона за биологичното разнообразие.
goblin
Потребител

Re: административна сграда по смисъла на Закона за пчеларств

Мнениеот evgenipetkov » 25 Ное 2011, 20:07

Разбрах. Благодаря за отговора goblin!
С отговора на goblin , за мен темата е изчерпана. Ако админа прецени, може да я изтрие.
evgenipetkov
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация