начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

РЕГУЛАЦИОННИ ГРАНИЦИ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РЕГУЛАЦИОННИ ГРАНИЦИ

Мнениеот snejana66 » 22 Ное 2011, 16:07

Моля за помощ. Съседа имаше незаконно построен гараж в моя имот. След жалба, гаража беше съборен, но регулационната граница на моя имот е била променена с промяна на градоустройствения план преди години, като мястото на което беше гаража на съседа е минало към неговия имот. Сега какво трябва да направя за да си върна мястото към моя имот. Не съм уведомявана за тази промяна на границата на имота, нито пък съм обезщетявана за тези квадрати от когото и да било. Искам да си върна границите на имота както са били. Моля за съвет.
snejana66
Нов потребител

Re: РЕГУЛАЦИОННИ ГРАНИЦИ

Мнениеот lexter » 22 Ное 2011, 16:27

ако имате възможност, потърсете някой познат (адвокат, юрист...) да ви прегледа документите, защото е несериозно да ви се отговори що-годе смислено по написаните 6 реда.
Suaviter in modo, fortiter in re
lexter
Потребител

Мнениеот goblin » 22 Ное 2011, 17:17

Възползвайте се от възможностите, които Ви дава §8 от ПР на ЗУТ.
goblin
Потребител

Мнениеот snejana66 » 22 Ное 2011, 17:19

Все пак ако можете да ми дадете някакъв съвет, откъде да започна, ако нещо ви интересува, с удоволствие бих ви описала подробности. За мен тази материа е напълно непозната, трудно се ориентирам. Нашия имот е закупен отдавна, още от родителите ни и винаги границата е била една, но след построяването на този гарав е променена /съседа е навлязъл в имота ни с 1,5 метра/. Чакали сме да се блъсне гаража, като през това време е направена промяна в кадастралната карта и границата е изменена като е нанесен гаража на съседа и мястото е минало към неговия имот. Не сме знаели че е публикуван новия градоустройствен план и че трябва в законоустановен срок да възразим. Това е накратко. Надявам се да ми отговорите.
snejana66
Нов потребител

Мнениеот goblin » 22 Ное 2011, 17:42

Започнете с искане до общината да промени така приетия план, като постави вътрешната регулационна линия между Вашия и на съседа Ви имот в съответствие с имотната граница. Основанието, както Ви написах, ще бъде §8 (2), т. 3 от ПР на ЗУТ. Ако за територията има одобрена кадастрална карта, и имотът Ви е нанесен там погрешно (в несъответствие с документите Ви за собственост) - започнете от поправката на КК. Ако съседът Ви не е съгласен с имотните граници така, както Вие ги виждате - ще имате спор за материално право, който ще трябва да решите пред съда в исково производство по чл. 109а от ЗС. Първо се обърнете към правоспособен геодезист, който да определи в какво се състои несъответствието, и да предприеме необходимото за отстраняването му, а след това и към адвокат, при необходимост.
goblin
Потребител

Назад към Строителство и регулация