начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Неверни данни от ВиК и присъединяване.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неверни данни от ВиК и присъединяване.

Мнениеот jenya_ds » 16 Сеп 2011, 17:17

Здравейте. Построихме къща, до която, от изходните данни предоставени от ВиК, има водопровод. Имаме и подписан предварителен договор за присъединяване (от 2006). Стигнахме до момента в който те дойдоха да ни свързват към ВиК мрежата, но се оказа че данните им не са верни и водопровода свършва далеч от нашия парцел. Сега трябвало да се одобри инвестиционен проект за нов водопровод.
Не ми стана ясно - това задължение на кой е? Софийска Вода или Софийска Община? Ясно е че в момента никой нищо няма намерение да направи. Какво можем ние да направим? Посъветваха ни да подадем жалба, но дори не знам къде да я пуснем. Моля, запознатите да помогнат :)
jenya_ds
Нов потребител

Re: Неверни данни от ВиК и присъединяване.

Мнениеот goblin » 16 Сеп 2011, 17:56

jenya_ds написа:Построихме къща, до която, от изходните данни предоставени от ВиК, има водопровод.

А по време на строителството вода не сте ли ползвали? И ако да - откъде?
goblin
Потребител

Мнениеот jenya_ds » 19 Сеп 2011, 10:18

От единия ни съсед ползвахме вода. Той (както и други къщи) са вързани полулегално към водопровода от успоредната на нашата улица. Казвам 'полулегално' защото те сами са се вързали, но пък имат водомер. Можем да ползваме вода от него на първо време, но искам да си решим 'проблема' с ВиК.
jenya_ds
Нов потребител

Мнениеот goblin » 19 Сеп 2011, 14:28

Можете да се присъедините към водопровода на успоредната улица, преминавайки през имота на съседите, в условията на чл. 193 от ЗУТ.
goblin
Потребител

Мнениеот jenya_ds » 19 Сеп 2011, 17:41

Мерси за отговора. Ще проуча този член на закона.
Но всъщност нашия проблем е, че дори и да се свържем през съседите, пак ще е нужно изграждане на някаква част от водопровод. Което е същото ако се свържем към водопровода на нашата улица.
Всъщност въпроса ми е: Кой трябва да изгради нов водопровод - Софийска Вода или Софийска община?
jenya_ds
Нов потребител

Мнениеот goblin » 19 Сеп 2011, 17:57

jenya_ds написа:Всъщност въпроса ми е: Кой трябва да изгради нов водопровод - Софийска Вода или Софийска община?

Зависи от договорките помежду им. В общия случай - възложител ще бъде Столична община. "Софийска вода" е само концесионер.
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Сеп 2011, 21:16

В общия случай....

А няма ли и възможност за конкретен случай
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот jenya_ds » 21 Сеп 2011, 11:31

Ходих до Софийска Вода, да проверя какво става - всичките ни проекти и договори с тях са въз основа на грешните им данни (че има водопровод). Сега дилемата е дали да подаваме жалби срещу тях (и евентуално да ги съдим) или да поискаме корекция на изходните данни и нови условия за присъединяване. Което ще рече - всичко отначало - проекти, заявления, договори... Кой начин ще е по-бърз и по-ефикасен ?! Можете ли да ми препоръчате адвокат (в София), който се занимава с такъв вид случаи?
jenya_ds
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация