Видно е, че хем му се става помощник, хем много не му се чете, ма си е човещинка това. И на мен не ми се чете. То и затуй не чета.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
|
|
astrea написа:Що го подкарахте тъй Аспаруха... Питаше човекът за развити теми. Ми никой няма развити теми. Или има, ма пък на него няма да ги даде. Или... друго.
Видно е, че хем му се става помощник, хем много не му се чете, ма си е човещинка това. И на мен не ми се чете. То и затуй не чета.Ма аз пък и на изпит няма да ходя...
kalahan2008 написа: ... длъжниците, 90% от които са от простолюдието...
portokal написа:Калахане, а тези, които не са от простолюдието, от аристокрацията ли са, или от едрата буржоазия, или...?
Христо Стоичков и Софи Маринова простолюдие ли са? Имам предвид, щото хем са тип звезди, хем падат малко прости, макар втората да е симпатяга като цяло.
gudio написа:... а тук остава... "мат`ряла" и...някой и друг юрист
, защото за БГ-юрист в чужбина по специалността работа малко по-трудно се намира
acnapyx написа:... опита ми показва, че когато прочетеш материала синтезиран и обяснен с прости думи, после като прелистваш закона виждаш всичко много по ясно и разбираш нещата ... правиш асоциации. Докато четеш лекции примерно винаги имаш 2-3 закона разлистени покрай теб и учиш качествено и практически. В добре развит и разработен материал винаги има практика, примери и ценен опит... набляга се на проблемите .... все неща които са ценни и няма как да имам и да знам, ако ще и наизуст да науча закона.
astrea написа:acnapyx написа:... опита ми показва, че когато прочетеш материала синтезиран и обяснен с прости думи, после като прелистваш закона виждаш всичко много по ясно и разбираш нещата ... правиш асоциации. Докато четеш лекции примерно винаги имаш 2-3 закона разлистени покрай теб и учиш качествено и практически. В добре развит и разработен материал винаги има практика, примери и ценен опит... набляга се на проблемите .... все неща които са ценни и няма как да имам и да знам, ако ще и наизуст да науча закона.
Моя опит пък показва, че колкото и да е обяснен с прости думи материала, колкото и ценен опит, практика и бла-бла да има, докато не почнеш нещо на живо да го вършиш - много здраве, че ще го научиш качествено (че и въобще ще го научиш). По нашия край казват: Ни леж на тъз кълка.
Аз пък никога не съм слушала лекции с разлистени закони покрай мен. Ма аз и лекции толкоз съм слушала![]()
astrea написа:Еха-а-а... Двестя двадесет и кусур! Любов към изпълнителния процес ли е, да го опишеш?...
gudio написа:Ми да вляза в ролята на заблуден глупак тогава![]()
- няма нищо лошо в това всеки втори да има диплома за юрист, но ако поназнайваше нещо от правото и беше учил докато "взима" дипломата, щеше да бъде по-добре. Дипломата още от соц.-време, като махнаха разпределението, не гарантира нито магистратска длъжност, нито бляскава адвокатска кариера. Преди това гарантираше място на районен съдия в Тополовград, ама никой не искаше да ходи там
kolegat написа: Лесно се приказва, когато си ЧСИ, нотариус, магистрат или утвърден адвокат. Тогава може и 7 000 000 юристи да има, но теб това няма да те бърка, щото никой не може да те помръдне. Но при младите нещата не стоят така. Не е много гот да се явяваш на конкурс за едно място в държавната администрация и да се конкурираш с 50 човека или пък работодателят в частния сектор да си прави гаргара с теб под предлог, че за за твоето място има 100 човека кандидати. Е как да не псуваш тогава управляващите и алчните преподаватели, които за пари се изпикаха на юридическото образование в България.
gudio написа:kolegat написа: Лесно се приказва, когато си ЧСИ, нотариус, магистрат или утвърден адвокат. Тогава може и 7 000 000 юристи да има, но теб това няма да те бърка, щото никой не може да те помръдне. Но при младите нещата не стоят така. Не е много гот да се явяваш на конкурс за едно място в държавната администрация и да се конкурираш с 50 човека или пък работодателят в частния сектор да си прави гаргара с теб под предлог, че за за твоето място има 100 човека кандидати. Е как да не псуваш тогава управляващите и алчните преподаватели, които за пари се изпикаха на юридическото образование в България.
Това, за "никой не може да те помръдне" - я погледни тук: http://www.bcpea.org/viewpage.php?page_id=36
Нотариусите не обявяват такъв списъкпри тях просто изчезват от сайта на камарата им, но хич не са малко и там, а в медиите "изтича информация" за много малка част от загубилите правоспособност. Длъжността е доста проветрива и на "паянтови основи".
kalahan2008 написа: Малко не съм съгласен с тезата за "проветривостта" на професията, поне що се отнася до дисциплинарната отговорност. Посочените заличени ЧСИ са заличени главно заради 1. смърт; или 2. по тяхно собствено желание (най-вече - липса на финансова възможност да се поддържа кантората, поради липса на клиенти и дела); или 3. открито е, че ЧСИ е имал наложено наказание преди много много години, като например случая с ЧСИ Николай Торнев от Пазарджик; или 4. "временна невъзможност да изпълнява задълженията си" - ЧСИ Галин Костов, който беше арестуван.
kalahan2008 написа: Доколкото професията е "проветрива", то това се отнася до деликтната отговорност на ЧСИ - след случая с един ЧСИ, който беше осъден да заплати над 200 хил. лв. миналата година, наскоро излезе още едно осъдително решение срещу друг ЧСИ, за 350 хил. лв.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта