- Дата и час: 29 Ное 2024, 14:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем със столичен инспекторат
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Проблем със столичен инспекторат
Това, последното, е въпрос на сериозен лингвистичен анализ. Едва ли обаче може да бъде повод да се твърди, че са променени устройствените условия, каквото и да значи това.
- magodeoz
- Активен потребител
Значи, значи и съвсем не е въпрос на лингвистичен анализ! Но ползвам правото си да отложа обяснението си! "Може би на друго място и в друго време!"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Ваша воля! Тъкмо ще имате повече време за размисъл.
- magodeoz
- Активен потребител
Х метра не е равно на брой етажи!
-
И това, че преди (някога) е можело да построя три етажа, например, а сега мога да строя до 10 м височина, е промяна на устройствените условия? И то - такава, която ми дава основание да искам изменение на ПУП?
Формализмът е хубаво нещо в качеството му на приемливо обяснение, ама чак пък толкоз?
Формализмът е хубаво нещо в качеството му на приемливо обяснение, ама чак пък толкоз?
- magodeoz
- Активен потребител
Пример: Скулптор съм и искам да си построя ателие. Необходимата височина на сградата ми е 12м. Един етаж ми е достатъчен. Утройственото условие по запазилия действието си по §6(1) ПР на ЗУТ ЗРП е малкоетажно застрояване. Според Вас главният архитект би следвало да ми разреши ателието предвид малкоетажното застрояване дадено в ЗРП, без да се замисли че 12м е вече средно по характер застроявяне. Дали това е формализъм?
-
Тез похвати сме ги виждали и преди. Тъждествеността между предметите във Вашия пример е приблизително същата, каквато е и между ОГП и ОУП, например. Ако Вие изнамерите съдебна практика, от която недвусмислено да следва, че сграда на три етажа, според ЗРП, и същата с височина до 10 м, според ПУП, са две различни от правна гледна точка неща – ще Ви черпя каквото поискате.
Едва ли смятате (макар че – кой знае?), че следва всички ЗРП отпреди 2001 г. да минат през вещите ръце на добре подбран отбор от архитекти, за да се трансфигурират в ПУП, и да се отстранят тез вопиющи несъответствия.
Недотам вникналите в същината на устройственотериториалните науки магистрати намират определено сходство в двете категории, като че ли, продължавайки да смятат застрояването, допуснато по ЗРП, за напълно приемливо от гледна точка на напредничавия ЗУТ.
Едва ли смятате (макар че – кой знае?), че следва всички ЗРП отпреди 2001 г. да минат през вещите ръце на добре подбран отбор от архитекти, за да се трансфигурират в ПУП, и да се отстранят тез вопиющи несъответствия.
Недотам вникналите в същината на устройственотериториалните науки магистрати намират определено сходство в двете категории, като че ли, продължавайки да смятат застрояването, допуснато по ЗРП, за напълно приемливо от гледна точка на напредничавия ЗУТ.
- magodeoz
- Активен потребител
Това е така, именно защото са не до там вникнали в устроственотериториалните науки! И моля проведете си един личен експеримент. Попитайте накой Ваш познат висш магистрат какво означава "дименсия" и ако отговори правилно, след това го наведете към размисли в духа на обсъжданото тук. Няма начин да не излеза прав! А що се отнася до
Едва ли смятате (макар че – кой знае?), че следва всички ЗРП отпреди 2001 г. да минат през вещите ръце на добре подбран отбор от архитекти,
Смятам и още как, особено ако стане някак си така ,че аз да съм архонт на този добре подбран отбор - но нека не бързаме (не очаквам скоро да бъда почерпен от Вас). Перифразирайки пословицата бих казал обаче "от вашето перо в Божието съзнание" . Така аз възприемам"основаното на демократични принципи"право. Отмяната на някогашните ал.4 и 5 от Н7 ПНУОВТУЗ която направих чрез ВАС беше един от ходовете в тази посока, още повече че беше и добре заплатен.
-
Столичен инспекторат - без права по законите на РБ
Служителите на столичния инспекторат, нямат правомощия на обекти, които не са собственост на Столична Община. Те са си присвоили права , каквито нямат, както ще разберете. Ето няколко съвета и хватки за "усмиряване" на незаконния столичен инспекторат и общинските чиновници в София и страната
1. Знайте и бъдете уверени в това, че служителите на "столичния инспекторат" са "терористи" и нямат никакви законови правомощия, тоест те не фигурират като упоменати в законите и конституцията . Те имат пълномощия в рамките на обектите на СТОЛИЧНА ОБЩИНА , а не в частни и други обекти , с частна или друга собственост. Инспектората на МВР проверява само полицията. Инспектората на съдебната власт проверява само Съдебната власт и т.н.
2.Знайте и бъдете уверени , че инспекторите от столичния инспекторат са невежи и не знаят законите. Изисквайте с разговор с тях, да ви представят "законните основания" на тяхните претенции, каквито те нямат и не могат да имат, защото тяхната дейност не е регламентирана със закон.
3.Изисквайте писменно да ви информират за нуждата от тяхното присъствие при вас, кой и защо ги е пратил при вас и с какъв документ и с какво законово основание . Ако те нямат писмен документ , регламентиращ задачата на тяхното присъствие при вас, то не разговаряйте с тях, докато не ви го представят. Те са случайни хора, минувачи , свидетели , но в никакъв слечай не са длъжностни лица , упълномощени от закони.
4.Знайте че всяка отговорност е лична - и за нарушенията и за престъпленията. Ако не сте извършил наказуемо по закон деяние или нарушение , не сте отговорен за него пред закона. Поради липса на законно основание да упражняват дейност, интересът на служителите на Столичния инспекторат е без правно и законно основание и не сте длъжен да им отговаряте на въпросите.
Служителите на столичния инспекторат работат по наредби, изброени в сайта на столичния инспекторат или на съответната община. Тези наредби не са минали през Народното събрание и не са основание , да ви бъдат съставяни актове за административни нарушения.
5.Ако ви съставят констативен протокол или акт , веднага търсете наказателен адвокат или адвокат, който да ви напише жалба или самите вие си напишете жалба за нищожност на акта , поради липса на законово основание/липса на закон/ и противоречието на този акт с Конституцията -
"Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната."
6. Всеки акт , следва да бъде вкарван в жалба за тормоз и заплахи , която жалба , да влиза в полицията и прокуратурата. Така бавно и постепенно полицаите и прокурорите ще разберат че служителите на столичния инспекторат нямат законови правомощия и тероризират и рекетират гражданите.
7.Ако имате познати или приятели адвокати , полицаи , съдии разисквайте този текст, за да разберете смисъла на написаното, както и да се убедите във верността му.
8.Прочетете и знайте наизуст определени текстове от Конституцията и Закона за административни нарушения, които оформят законовата невъзможност и правен абсурд, инспекторите на Столичния Инспекторат да се занимават с наказателна и административна дейност.
Така е сега, но ако се усетите, ако осъзнаете това, което е написано, нещата ще се променят.
Нагоре
1. Знайте и бъдете уверени в това, че служителите на "столичния инспекторат" са "терористи" и нямат никакви законови правомощия, тоест те не фигурират като упоменати в законите и конституцията . Те имат пълномощия в рамките на обектите на СТОЛИЧНА ОБЩИНА , а не в частни и други обекти , с частна или друга собственост. Инспектората на МВР проверява само полицията. Инспектората на съдебната власт проверява само Съдебната власт и т.н.
2.Знайте и бъдете уверени , че инспекторите от столичния инспекторат са невежи и не знаят законите. Изисквайте с разговор с тях, да ви представят "законните основания" на тяхните претенции, каквито те нямат и не могат да имат, защото тяхната дейност не е регламентирана със закон.
3.Изисквайте писменно да ви информират за нуждата от тяхното присъствие при вас, кой и защо ги е пратил при вас и с какъв документ и с какво законово основание . Ако те нямат писмен документ , регламентиращ задачата на тяхното присъствие при вас, то не разговаряйте с тях, докато не ви го представят. Те са случайни хора, минувачи , свидетели , но в никакъв слечай не са длъжностни лица , упълномощени от закони.
4.Знайте че всяка отговорност е лична - и за нарушенията и за престъпленията. Ако не сте извършил наказуемо по закон деяние или нарушение , не сте отговорен за него пред закона. Поради липса на законно основание да упражняват дейност, интересът на служителите на Столичния инспекторат е без правно и законно основание и не сте длъжен да им отговаряте на въпросите.
Служителите на столичния инспекторат работат по наредби, изброени в сайта на столичния инспекторат или на съответната община. Тези наредби не са минали през Народното събрание и не са основание , да ви бъдат съставяни актове за административни нарушения.
5.Ако ви съставят констативен протокол или акт , веднага търсете наказателен адвокат или адвокат, който да ви напише жалба или самите вие си напишете жалба за нищожност на акта , поради липса на законово основание/липса на закон/ и противоречието на този акт с Конституцията -
"Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната."
6. Всеки акт , следва да бъде вкарван в жалба за тормоз и заплахи , която жалба , да влиза в полицията и прокуратурата. Така бавно и постепенно полицаите и прокурорите ще разберат че служителите на столичния инспекторат нямат законови правомощия и тероризират и рекетират гражданите.
7.Ако имате познати или приятели адвокати , полицаи , съдии разисквайте този текст, за да разберете смисъла на написаното, както и да се убедите във верността му.
8.Прочетете и знайте наизуст определени текстове от Конституцията и Закона за административни нарушения, които оформят законовата невъзможност и правен абсурд, инспекторите на Столичния Инспекторат да се занимават с наказателна и административна дейност.
Така е сега, но ако се усетите, ако осъзнаете това, което е написано, нещата ще се променят.
Нагоре
- 5311276921
- Младши потребител
5311276921 Дали пък не пробвате Гьобелсовата максима че "Еедна лъжа повторена 100 пъти става истина"
-
julyanvonemona написа:5311276921 Дали пък не пробвате Гьобелсовата максима че "Еедна лъжа повторена 100 пъти става истина"
Не разбрах за каква лъжа става въпрос, която е повторена 100 пъти.
Имам магазини за авточасти и понякога стоката често стои вън от магазина.
Сблъсках се с този проблем "тротоарно право" преди години. Реших проблема си и вече нямам проблем.
Няма "тротоарно право" - то е измислица , но не закон. Цитирам пример:
"Таксата, която плащат заведенията, за да разполагат маси и столове по тротоарите, ще бъде намалена с 25%, съобщи вчера председателят на стопанската комисия в Столичния общински съвет Николай Стойнев. Той заедно с председателя на съвета Андрей Иванов се срещнаха с представители на ресторантьорите и хотелиерите в София."
Попитайте се и прочетете ЗАКОН в който да се регламентира такова нещо , като "тротоарно право" , който да регламентира такива законни такси? Потърсете в правния мир , такъв закон? Ще стигнете до общински "наредби" ,които не са закон и нямат силата на закон.
Казано е ,че България е правова държава , която се управлява от закони , а не от наредби.
Ако става въпрос за лъжа- вероятно това е лъжата , изписана в конституцията.
Това не е моя лъжа , а политическа лъжа, която става лъжа,когато държавните чиновници не знаят конституцията и не я уважават.
Тези, които плащат такава такса, най вероятно , я плащат доброволно , а не защото това е законно.
Такава е логиката, нали?
Всеки път, когато ми идват "контролни органи" от Столичния инспекторат им става горчиво, въпреки че съм възпитан. Веднаж дойдоха с полицай. Попитах го , с прокурорско решение ли идва в моя офис въоръжен и дали да извикам полиция от СДВР , за да констатира че няма престъпление, което да налага присъствието на полиция в офиса ми.
За разлика от "инспекторите" , полицая ме разбра , извини се и въпреки поканата ми , отказа да влезе отново вътре. Стоя отвън.
От тогава ,не съм имал проблем , освен с млади и нови "инспектори ".
- 5311276921
- Младши потребител
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|