- Дата и час: 25 Ное 2024, 20:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
тока е спрян за незаконно строителство ....
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
тока е спрян за незаконно строителство ....
Имам много голям проблем. Вчера като се прибрахме в къщи установихме, че тока е спрян, в последствие разбрахме, че е идвала полиция и сме спрени за незаконно строителство. Веднага отидох в общината и там ми дадоха заповед, с която се спира незаконно преустройство от 18.01.2011г. оказа се, че на 9. 02. 2011г. е била залепена на фасадата на къщата, но като се има в предвид, че е в резултат на жалба от съседката, с която сме в общ двор съм сигурна,че го е отлепила за да не го обжалваме. Собственици сме на два самостоятелни етажа от къща която е в общ двор с друга къща. Миналото лято направихме основен ремонт, не сме махали основни зидове, но сме правили стени от гк, фаянс, теракот, замазки, дограми. Къщата е гредоред, но пише, че сме отливали стоманобетонни плочи, което не е истина, но незнам как това се доказва и пред кого като явно всички срокове сме отървали. Моля помагайте към кого да се обърна, адвокат ли, кой може да издаде решение за да ми се съзстанови водо и ел. подаването, защото не се издържа с малко дете без ток и вода. Според мен /без да съм компетентна/ това не е редно, защото в наредбата пише да се пристъпи към спирането им ако доброволно не пристъпя към спиране на строежа, а ние сме го изпълнили, жилището не е строеж а е обитаемо и то отдавна.
- ellito99
- Нов потребител
Re: Помощ - българско безумие
Имате много, и различни опции за излизане от тази ситуация. Обърнете се към адвокат.
- magodeoz
- Активен потребител
Магданозе безценни съвети даваш брато не знам какво ша прай народа без твоята мъдрост
-
tino76 - Потребител
Пич(ка) си, Тинче, да ти се не надява човек! Да си жива и здрава, сестро!
- magodeoz
- Активен потребител
Re: тока е спрян за незаконно строителство ....
Аз съм в същото положение , наел съм адвокат , но засега нищо не можем да направим , защото имам съставен констативен акт на 19.01.2010 г. и до този момент не е издадена заповед , която можем да обжалваме по съдебен ред. При това положение имате ли някакъв съвет или да чакаме докато брадясаме ?
- kirile
- Потребител
kirile написа:Аз съм в същото положение , наел съм адвокат , но засега нищо не можем да направим , защото имам съставен констативен акт на 19.01.2010 г. и до този момент не е издадена заповед , която можем да обжалваме по съдебен ред. При това положение имате ли някакъв съвет или да чакаме докато брадясаме ?
Тока не може да се спре без заповед за забрана ползване! Явно има заповед, но каква е тя?
- probcho
- Активен потребител
в циганската махала не спират тока, а законна къща няма.
защо ли?
защо ли?
- naughty
- Потребител
naughty написа:в циганската махала не спират тока, а законна къща няма.
защо ли?
Хммм...., то е ясно защо.
Те циганите са особено устойчив вид като хлебарките.
В цял свят същите тези радетели за гражански права лежат на плещите на останалите граждани.
Да си чувал да опандизат целокупното гето, дето граби и плячкосва де що може?
Карат ни останалите българи да се чувстваме дискриминирани.
-
Melly - Старши потребител
Най-глупавото в цялата тази работа е, че не виждам какво да обжалвам, заповедта е за спиране на строеж, а аз не строя, а живея.
А що се отнася до циганите те къща след къща правят, а за разрешителни не са и чували, тока не им спират нито когато не плащат, нито, че нищо не им е законно.
А що се отнася до циганите те къща след къща правят, а за разрешителни не са и чували, тока не им спират нито когато не плащат, нито, че нищо не им е законно.
- ellito99
- Нов потребител
Тока не ми е спрян , защото както казахте няма заповед. В същото положение съм - имах в предвид , че се касае за преустройство смяна на предназначението. Имота по документи е нежилищен , а аз живея в него. Проблема ми е , че след констативния акт от 19.01.2010 г. до този момент не издават заповед , за да се приключи процедурата и по никакъв начин не мога да накарам административния орган да издаде такава заповед. Цялото това незаконосъбразно бавене не е в моя полза , защото тази открита и неприключила процедура за незаконен строеж (въпреки , че на парктика строеж няма) спира издаването РС за което чакам 1,5 г.
- kirile
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|