начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Строеж в междублоково пространство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строеж в междублоково пространство

Мнениеот alena6 » 30 Яну 2011, 13:14

Здравейте форумци,
Спешно, към кого да се обърнеме? Междублоковото пространство върху зелената площ община Изгрев в гр.София между улиците Тинтява, Димитър Гичев, Вълко Радински, Чарлз Дарвин и иска да застрои с общинска сграда и частна сграда. Дела са водени от собственици и съкооператори от 1997 г. и са загубени, и въпреки протестите ни, строежа ще се осъществи. Ще има 5 етажна сграда точно пред входовете ни, както и улица ще се отвори точно към входа ни с два нелепи 90" завоя, които ще отнемат и последните паркови места пред входа ни! Панелните блокове- строен през 1965 и особено бл.2, е нестабилен и пропаднаха основите му, поради което миналата година трябваше да се налива бетон за стабилизирането му, ние сме на разлом пред река, но нищо от това не трогва "компентентните" органи, които са безразлични към съдбата на толкова много семейства, живеещи в карето в което ще се строи безумната сграда. Кажете към кого да се обърнеме, за да спреме това безумие!
alena6
Нов потребител

Re: Строеж в междублоково пространство

Мнениеот julyanvonemona » 31 Яну 2011, 15:02

Кажете към кого да се обърнеме, за да спреме това безумие!

Това че става въпрос за безумие може би витае само във Вашето съзнание!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 31 Яну 2011, 19:31

alena6 написа:...Ще има 5 етажна сграда точно пред входовете ни, както и улица ще се отвори точно към входа ни с два нелепи 90" завоя, които ще отнемат и последните паркови места пред входа ни! ...Кажете към кого да се обърнеме, за да спреме това безумие!...

Възможно е да е и безумие, ако alena6 предпочита така да нарича неспазването на необходимото отстояние между новопредвидените сгради и съществуващите сгради в съществуващи квартали с комплексно застрояване. И ако такова неспазване е налице.
Ами обърнете се или към адвокат, специализиран в материята на ЗУТ или към архитект, специализиран в градоустройствената материя и разбиращ от правните процедури.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот pldrumev » 31 Яну 2011, 21:38

Ако всички дела са загубени, както твърдите, то julyanvonemona е абсолютно прав. Това не би трябвало да е " безумна сграда", за Ваше съжаление, след като има вече решение на компетентния съд.
Доброто желание на bgarch да Ви помогне и съдейства в намиране на справедливостта, което аз също подкрепям, е по-скоро продиктувано от евентуално допуснати нарушения при самото архитектурно проектиране, с оглед спазване изискващите се разстояния между сградите по смисъла на чл.22 от ЗУТ, както и допуснати пропуски при обявяването на ПУП.
Материята не е много сложна, но е абсолютно задължително адвокатът, специализиран в ЗУТ, да се допита до архитект, който да е не просто специализиран в градоустройствената материя, а да е много добре запознат с нея.
pldrumev
Младши потребител

Мнениеот l____ » 01 Фев 2011, 01:37

pldrumev написа: .... да се допита до архитект, който да е не просто специализиран в градоустройствената материя, а да е много добре запознат с нея.

Ако чертежите по случая се появят тук - никакви адвокати няма да трябват на никого; julyanvonemona след двеминутно разглеждане на чертежите ще даде становище. При това - компетентно. Но едва ли ще е коренно различно от становището му в първия му по темата постинг.
l____
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Фев 2011, 10:19

l____, поласкан съм от явната Ви хвалба, но сериозно се замислям, че тя още повече ме центрира в колиматорите на и без това съсредотаочените в епистоларните ми изяви "снайперисти".
Започвам да се питам дали да не послушам съвета на zelen и за година две да се откажа от публичните си изяви в този форум. Все пак, ако взема такова решение,то ще продължа с лична кореспонденция към част от форумците, за които съм преценил че си струва.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот l____ » 01 Фев 2011, 12:12

julyanvonemona написа: ... но сериозно се замислям, че тя още повече ме центрира в колиматорите на и без това съсредотаочените в епистоларните ми изяви "снайперисти".

Ами Вие не давайте повод на снайперистите да насочват цев към Вас. Просто - не правете логически грешки в епистоларните си изяви. Това първо.

Второ: Ерудицията Ви респектира; в този смисъл - стрелбата по Вас не е толкова често явление. (Освен ако не я (стрелбата) предизвикате с непрецизна теза.)

Трето: Дори някой и да реши да Ви противоречи - можете да признаете грешката си ако я има, де, или пък да натриете носа неоснователно заяждащият се с Вас.

julyanvonemona написа: ...
Започвам да се питам дали да не послушам съвета на zelen и за година две да се откажа от публичните си изяви в този форум.

Първо - zelen не е лицето, на чиито мнения и препоръки следва да се доверяваме без да се замисляме. Това е лицето, дето постоянно се опитва да напъди от тук всички, дето се опитват да дават правноиздържани съвети.

Второ: Представям си какъв ужас за zelen е някой, в това число и Вие, да дава безплатни съвети тук. В този смисъл - ако Ви е дал съвет да се оттеглите от форума - съветът му е поредния опит за "бараж". И пак в този смисъл, чрез Ваш отказ от публични изяви тук, не го довеждайте до екстаз.

Трето и най-важно - Ако се откажете от публични изяви, това пространство (имам предвид форумът) ще обеднее без Вас; КАТЕГОРИЧЕН съм.

Приемете за пореден път моите почитания към Вас, julyanvonemona!
l____
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Фев 2011, 13:06

l____, признателен съм Ви, благодаря!
А дали zelen ще изпадне в екстаз, оргазъм или апоплектичен тремор вследствие едно или друго мое действие, това е ирелевантен за мен факт.
Важното е, че непрекъснатото внимание в материята и различните повдигани тук казуси ме изморява и инстинкта ми за самосъхранение ми подсказва, че "нема оти да се морим чак толкова"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Фев 2011, 18:50

Форумът напоследък не позволява прикачане на файлове (картинки). Туй ще да е следствие от усъвършенстването му, значи. Но мога да уверя онези, на които им е интересно, че в кандидат - сградите, за които става въпрос в поста на alena6, няма нищо екзотично, нелепо или безумно. Има обаче влязъл в сила подробен устройствен план.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 01 Фев 2011, 18:58

Би трябвало да качите файла (картинката) на друг сайт, за качване на картинки, а тук да прикачите само адреса на картинката. Поне аз така процедирам и функционира.
А конкретно по казуса (без да го познавам, разбира се)- влязъл в сила подробен устройствен план също подлежи на промяна, ако е одобрен при съществени закононарушения.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Фев 2011, 19:03

Аз зная какво мога да направя, но ме мързи - признавам си. Преди в този форум можеха да се прикачат картинки с размер до 200 KB, а сега не ще да приеме и пощенска марка с размер 10 КВ.
Що се отнася до изменението на плана - да го променя, на който му уйдисва, стига да намери основания. Дотогава къщата ще бъде построена, предполагам.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Фев 2011, 19:55

подробен устройствен план също подлежи на промяна, ако е одобрен при съществени закононарушения.

Може и по ред на други условия от чл.134 ЗУТ
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Фев 2011, 19:58

Всякак може да се промени ПУП. Дали обаче не се търси обезсилването му, пък?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Фев 2011, 20:22

Vox populis, vox Dei!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Фев 2011, 20:24

Щом казвате.