- Дата и час: 25 Ное 2024, 20:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имам къща с площ 50м2 но искам да разширя до 90м2
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
имам къща с площ 50м2 но искам да разширя до 90м2
Здравейте
Искам да знам от къде трябва да започна от коя институция понеже се сдобих с имот в които има къща с площ 50м2 но искам да разширя до 90м2 пак на 1 етаж.Постройката е в село ако има значение Просто искам да знам с какво се захващам за да съм спокоен . Знам че всеки си строй по селата каквото му падне и не пита никого и без проекти и т.н. но аз искам всичко да ми е наред.
Благодаря !
Искам да знам от къде трябва да започна от коя институция понеже се сдобих с имот в които има къща с площ 50м2 но искам да разширя до 90м2 пак на 1 етаж.Постройката е в село ако има значение Просто искам да знам с какво се захващам за да съм спокоен . Знам че всеки си строй по селата каквото му падне и не пита никого и без проекти и т.н. но аз искам всичко да ми е наред.
Благодаря !
- cardiag
- Нов потребител
Re: Къща
народа казва. При строеж на къща умират един чифт волове или си отива млад мъж. Погледнато от този ъгъл нещата не са добри нито ако строиш по закон нито ако строиш както селяните за които пишете!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:народа казва. При строеж на къща умират един чифт волове или си отива млад мъж. Погледнато от този ъгъл нещата не са добри нито ако строиш по закон нито ако строиш както селяните за които пишете!
Тогава какви са възможностите тоест какво трябва и какво не трябва да правя ?
- cardiag
- Нов потребител
Според мен, ако трябва да разтълкувам какво има предивд Юлиян от Емона, е че воловете са били едва ли не състоянието на къщата - имането. Ако интерполираме стойността им в днешно време, може би ти казва, че тази работа ще ти струва доста пари. И понеже тук се абстрахираме от изпълнението на самото строителство, вероятно иска да ти намекне, че ще трябва да се охарчиш за проект, който да бъде одобрен от главния архитект на общината, който да ти издаде разрешение за строеж.
- whiskey
- Потребител
whiskey, за сега опитите да се мисли вместо мен нямат особен успех. Това обаче не трябва да Ви обезокуражава.
cardiag. Проектите за които пише whiskey са първото "пускане на кръв" от предназначените за курбан волове. Първото нещо което трябва да направите е да огънете собствените си представи за правилно и неправилно, а това от своя страна представлява част от изхабяването на младия мъж. По конкретно. Първата работа е да отидете в общината където административно се числи вашето село. Не забравяйте да си вземете документа за собственост. Иначе пак ще ходите, така че първото ходене ще се окаже празен ход. След това ще Ви накарат да си пуснете молба за скица и виза. От някъде - ппримерно от мен ще научите, че виза във вашия случай въобще не Ви е необходима, въпреки че по определени користни причини главният архитект ще Ви каже, че визата е условие без което не може.... Е! Вече Ви поведох към смъртта на младия мъж. След това следват още много и повече и повече... и още повече и ..много и...още много повече и!... удари по представите Ви за правилно и неправилно. В този смисъл, аз отдавна съм мъртав, но мен не ме мислете! Мислете за вашата смърт и не забравяйте че освен в психологически план, при определени условия (да кажем ако сте хипертоник или имате високо ниво на холестерол в кръвта си)смъртта може да настъпи и чисто физически. За това човечеството е измислило специализацията. А при строеж на къща в зависимост от това каква къща искате да придобиете ще ви трябва по тесен или по-широк набор от специалисти и... Ето че стигнахме до въпроса с източването кръвта на воловете!
Нали не сте си представяли че ще Ви хвана за ръчичка и ще Ви водя стъпка по стъпка през всичките вероятни и възможни законови шлюзове през които ще Ви
се наложи да минете. Така че отговора на въпроса
е
Захващате се с "Насилствено огъване на собствените Ви представи за правилно и неправилно" Е!... Спокоен ли сте!?
cardiag. Проектите за които пише whiskey са първото "пускане на кръв" от предназначените за курбан волове. Първото нещо което трябва да направите е да огънете собствените си представи за правилно и неправилно, а това от своя страна представлява част от изхабяването на младия мъж. По конкретно. Първата работа е да отидете в общината където административно се числи вашето село. Не забравяйте да си вземете документа за собственост. Иначе пак ще ходите, така че първото ходене ще се окаже празен ход. След това ще Ви накарат да си пуснете молба за скица и виза. От някъде - ппримерно от мен ще научите, че виза във вашия случай въобще не Ви е необходима, въпреки че по определени користни причини главният архитект ще Ви каже, че визата е условие без което не може.... Е! Вече Ви поведох към смъртта на младия мъж. След това следват още много и повече и повече... и още повече и ..много и...още много повече и!... удари по представите Ви за правилно и неправилно. В този смисъл, аз отдавна съм мъртав, но мен не ме мислете! Мислете за вашата смърт и не забравяйте че освен в психологически план, при определени условия (да кажем ако сте хипертоник или имате високо ниво на холестерол в кръвта си)смъртта може да настъпи и чисто физически. За това човечеството е измислило специализацията. А при строеж на къща в зависимост от това каква къща искате да придобиете ще ви трябва по тесен или по-широк набор от специалисти и... Ето че стигнахме до въпроса с източването кръвта на воловете!
Нали не сте си представяли че ще Ви хвана за ръчичка и ще Ви водя стъпка по стъпка през всичките вероятни и възможни законови шлюзове през които ще Ви
се наложи да минете. Така че отговора на въпроса
Просто искам да знам с какво се захващам за да съм спокоен
е
Захващате се с "Насилствено огъване на собствените Ви представи за правилно и неправилно" Е!... Спокоен ли сте!?
-
Re: имам къща с площ 50м2 но искам да разширя до 90м2
cardiag написа:Просто искам да знам с какво се захващам за да съм спокоен . Знам че всеки си строй по селата каквото му падне и не пита никого и без проекти и т.н. но аз искам всичко да ми е наред. Благодаря !
Като начало собствените представи на cardiag за правилно и неправилно са добри като изходна позиция. Продължавайте в този дух, cardiag , щото онова със строителство на кой каквото му падне доста отдавна е в миналото (в смисъл че узаконяването, ако това имате предвид, е отдавна в небитието).
Проблемът Ви е доста по- прост и елементарен от апокалипсиса, описан от julyanvonemona. Стига наистина да намерите правилния специалист, който да Ви преведе по него.
- bgarch
- Потребител
Хайде сега - да видим кой от специалистите е по-правилният! Разбира се, най-най правилният специалист е известен единствено на местния Главен архитект. Прискърбно, но - факт.
- magodeoz
- Активен потребител
Разбира се, най-най правилният специалист е известен единствено на местния Главен архитект. Прискърбно, но - факт.
bgarch, Горният пост не ти ли изглежда като първият конник на апокалипсиса?
-
В друга тема вече развих теорията за репродуктивността и необходимостта от мъжкото начало в нея. Тук трябва да се повторя, а не искам.
Да, у нас чиновникът (независимо как ще го наречем- главен архитект, главен мениджър, главен санитар ...) е по- важен от специалиста. Това не е проблем на съответния главен архитект, а на държавата ни.
Да, у нас чиновникът (независимо как ще го наречем- главен архитект, главен мениджър, главен санитар ...) е по- важен от специалиста. Това не е проблем на съответния главен архитект, а на държавата ни.
- bgarch
- Потребител
bgarch! Влез в политиката!
-
Тук трябва да се намеси медицинско лице
- cardiag
- Нов потребител
julyanvonemona написа:bgarch! Влез в политиката!
Мерси! Само след теб, евентуално...
- bgarch
- Потребител
cardiag написа: Искам да знам от къде трябва да започна от коя институция понеже се сдобих с имот в които има къща с площ 50м2 но искам да разширя до 90м2 пак на 1 етаж.
Аз също Ви съветвам да започнете с искане да Ви се издаде скица с Виза, независимо, че не е задържителна в случая.
cardiag написа: Просто искам да знам с какво се захващам за да съм спокоен . Знам че всеки си строй по селата каквото му падне и не пита никого и без проекти и т.н. но аз искам всичко да ми е наред.
Според това, кой ще Ви даде отговор на този въпрос, ще останете с различни представи относно това, с което сте решили да се захванете. Във всеки случай, не е задължително "правилния специалист" да е "известен единствено на местния Главен архитект".
- ellibelli
- Младши потребител
Относно песимизма на колегите, ще кажа само, че животът е борба, така че необходими са Ви и финансови средства, и търпение и усилия! Аз на Ваше място бих отишла или при главния архитект, или при техника на селото и първо бих проверила дали въобще е допустимо по регулационния и застроителния план такова строителство за съответното УПИ, защото мога да Ви уверя, че попадам на разни строителни разрешения и протоколи за строително ниво и линия за сгради на допълващо застрояване в УПИ, за което впоследствие след години се оказва, че не се предвижда допълващо застрояване по застроителен и регулационен план! Ама, за пари хората издават ли,издават документи! Пък после стой и чакай да ти премахват постройката! Най - добре би било човек да има на разположение и архитект, и адвокат, за да се консултира и с двамата относно планираното строителство! Пожелавам Ви успех и не се отчайвайте, нищо ,което си струва на този свят, не се постига лесно!
- nk7702n
- Старши потребител
Никой от колегите не излъчва песимизъм - напротив, постовете им излъчват умерен оптимизъм, здраво вкоренен в традициите от миналото, и неотклонно устремен в светлото бъдеще!
- magodeoz
- Активен потребител
- напротив, постовете им излъчват умерен оптимизъм, здраво вкоренен в традициите от миналото, и неотклонно устремен в светлото бъдеще!
Прав сте magodeoz, всичко трябва да се използва! Съвсем скоро в друга тема аз използвах модул от средновековието за да се съизмеря с Тома Аквински, а Вие лексика от времената на "Свеетлото бъдеще"
Последна промяна julyanvonemona на 14 Дек 2010, 11:21, променена общо 1 път
-
17 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|