начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

необходими документи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

необходими документи

Мнениеот doreta7012 » 22 Ное 2010, 08:06

имаме УПИ 2800кв.Искаме да си сложим от металните халета 500 кв.Имотът е фирмен.Имаме виза за проектиране, но не искаме масивно строителство.Граничим с регулация. Какви документи трябва да приготвяме.Бяха ни казали ,че за такива халета са с друг статут ,не като масивното строителство.
doreta7012
Нов потребител

Re: необходими документи

Мнениеот Melly » 22 Ное 2010, 08:55

doreta7012 написа:имаме УПИ 2800кв.Искаме да си сложим от металните халета 500 кв.Имотът е фирмен.Имаме виза за проектиране, но не искаме масивно строителство.Граничим с регулация. Какви документи трябва да приготвяме.Бяха ни казали ,че за такива халета са с друг статут ,не като масивното строителство.

А кой е бил източникът. :roll:
Някой от някакъв форум ли?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 22 Ное 2010, 10:55

doreta7012 написа:Бяха ни казали ,че за такива халета са с друг статут ,не като масивното строителство.

Че какво им е на статута на онези, другите, от масивното строителство?
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот probcho » 23 Ное 2010, 07:49

doreta7012 написа:имаме УПИ 2800кв.Искаме да си сложим от металните халета 500 кв.Имотът е фирмен.Имаме виза за проектиране, но не искаме масивно строителство.Граничим с регулация. Какви документи трябва да приготвяме.Бяха ни казали ,че за такива халета са с друг статут ,не като масивното строителство.

Какво имате предвид като казвате "граничим с регулация"?
Това за статута да не би да се отнася за какво е отреден парцела? В каква зона попада имота?
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2010, 15:03

probcho . Най-вероятно става въпрос за имот който граничи с регулирана територия Но! не е в нея! Идеята е още малко и хоп готово!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 23 Ное 2010, 15:15

Момчета, я се замислете дали на вЪпросителя му се следва изчерпателен отговор, ей така -
стоейки си на топло и питайки, белким някой му/й отговори. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 23 Ное 2010, 15:42

Melly написа:...я се замислете дали на вЪпросителя му се следва изчерпателен отговор...

Страхувам се точно от това, ако doreta7012 не получи отникъде изчерпателен отговор на тези "прости" и "елементарни" въпросчета. И за думичката "сложим" преди металното хале. Че тогава, мамо мила... Може да гледаме сеири по телевизията.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2010, 16:52

bgarch Melly е стоманено твърда. Разбира се че и тя и ние знаем какво пита doreta7012. Аз и Melly[/b],разбираме, че питането е с цел попълване на информация - от тук от там, и след това да си наеме ефтин колега, когото да "зареди" с оформени инструкции на базата на тук добитите знания. До колко обаче това е лоялно поведение спрямо професионалните процесуални защитници е друг момент. Аз поне винаги гледам да поддържам повече теоритичното ниво на казуса с оглед библейската истина - "който има очи да види, който има уши - да чуе". В повечето случай не давам конкретни наставления какво да се прави по конкретен казус. Айде де! Десетилетия на ред съм търкал бюрата на ведомствата и съвестно съм се обучавал за да мога днес нещичко да знам. Та това не са ли пари за осребряване днес?
Последна промяна julyanvonemona на 23 Ное 2010, 17:40, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 23 Ное 2010, 17:25

Да, момчета. :D
Точно това исках да кажа - УВАЖАВАЙТЕ себе си, ЗА ДА ВИ УВАЖАВАТ. :lol:

За мен е удоволствие да си бъбрим,
тъй като се разбираме от половин казана дума. :D
Живи и здрави! :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 23 Ное 2010, 18:20

Прави сте, разбира се, да разчитате на възнаграждение за труда си. Но, за да се продаде една стока, трябва поне да се изложи на витрината.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот Melly » 23 Ное 2010, 18:37

magodeoz написа:Прави сте, разбира се, да разчитате на възнаграждение за труда си. Но, за да се продаде една стока, трябва поне да се изложи на витрината.

Абе не съм видяла "Майбах" на витрина...., все още. :wink:
Само се чу, че от последния модел ще бъдат произведени и пуснати на пазара само 100 бройки. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 23 Ное 2010, 18:50

Хей ги тук. Виртуална, но - витрина. http://www.maybach-manufaktur.com/
Пък и не всички имат възможности да притежават лимузина. Ако има място за сравнение, де.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот fbr65 » 23 Ное 2010, 21:19

Melly пак намери начин да изтъкне че знаменателя и клони към безкрайност.
fbr65
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2010, 21:22

Melly , Ядрен удар - струваше ли си!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 23 Ное 2010, 23:09

Никой няма абсолютно никакъв шанс да постигне нещо, ако поне не си го пожелае.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот jordan1 » 23 Ное 2010, 23:57

Здравейте,моля за пояснения по следните въпроси:
Имам собствена земеделска земя в която искам да построя постройка съгласно наредбата,от 35кв.метра.Земята в единия край има голяма денивелация и имам идея да построя помещение под земята но в наредбата не намерих изисквания към строителството под земя.
Моля,за разяснения какво трябва да се направи за узаконяване или регистриране на подземното строителство.
Предварително Ви благодаря.
Й.Стефанов
jordan1
Нов потребител

Мнениеот bgarch » 24 Ное 2010, 12:20

jordan1 написа:....и имам идея да построя помещение под земята но в наредбата не намерих изисквания към строителството под земя.
Моля,за разяснения какво трябва да се направи за узаконяване или регистриране на подземното строителство.

Йордане, първо- ако ще говорим за "узаконяване" на вече извършено строителство, по- добре да отидем в друга тема, за премахване на незаконно строителство. Там процедурите са други.
А ако не си почнал да строиш, то няма и какво да узаконяваш. По тази наредба, по която си тръгнал да искаш разрешение, няма да можеш да получиш такова за подземен етаж. Има и други начини да построиш такава сграда, с подземен етаж, върху собствената си земя. Обърни се към архитекта си, той ще ти ги каже.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот magodeoz » 24 Ное 2010, 12:23

bgarch написа:По тази наредба, по която си тръгнал да искаш разрешение, няма да можеш да получиш такова за подземен етаж.

И защо не?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 24 Ное 2010, 12:26

Защото текста казва- ...едноетажни стопански постройки със застроена площ до 35 кв.м..... Понятието "етаж" пък е определено в ЗУТ. Затова не може.
Освен ако не съм разбрал въпроса и Йордан не иска да строи САМО подземен етаж. Тогава не би трябвало да има проблем.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот magodeoz » 24 Ное 2010, 12:33

Понятието "застроена площ" - също. Затова може и да може. Архитектът ще каже.
magodeoz
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация