- Дата и час: 25 Ное 2024, 20:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какви са последствията
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
89 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Какви са последствията
Нищо не искам да доказвам. Говоря за възможностите за установяване на нарушенията по чл. 225 (2) в процеса на експлоатация, и за правните последици от това. Иначе, на теория, територията на Република България е осеяна с постройки, незаконни по смисъла на тази норма. И какво от това?
- magodeoz
- Активен потребител
Говоря за възможностите за установяване на нарушенията по чл. 225 (2) в процеса на експлоатация, и за правните последици от това. Иначе, на теория, територията на Република България е осеяна с постройки, незаконни по смисъла на тази норма. И какво от това?
magodeoz , Вие сте умен и проницателен човек и няма как да не виждате логичното противоречие в извадката от Вашия пост. Въпреки че по характер съм груб и с дебелашко поведение, изпитвам известно неудобство, че се налага да оцветя в червено част от цитата Ви.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
@julyanvonemona: Ще си позволя да Ви припомня закона за противоречието (един от четирите основни закона на формалната логика), който гласи: две противоположни мисли, изказани по един и същи въпрос, не могат да бъдат едновременно истинни в едно и също отношение, в един и същи смисъл и в едно и също време. Не виждам противоречие в тезите на двама ни. Просто боравим с различни логически похвати. Аз анализирам, а Вие синтезирате.
- magodeoz
- Активен потребител
Благодаря!. Формалната логика е хубаво нещо, но:
Не знам в каква степен съзнавате сложността на осъществен в материалния свят отговор на въпроса от поста Ви....територията на Република България е осеяна с постройки, незаконни по смисъла на тази норма. И какво от това?
-
Хич не я съзнавам (сложността). Не съм се замислял по този въпрос. Нещо конкретно ли имате предвид? Ако просто искате да кажете, че да се живее в материалния свят никак не е лесно - ще се съглася с Вас.
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz написа:Хич не я съзнавам (сложността). Не съм се замислял по този въпрос. Нещо конкретно ли имате предвид? Ако просто искате да кажете, че да се живее в материалния свят никак не е лесно - ще се съглася с Вас.
Или, че животът е едно от най-сложните упражнения...
-
Melly - Старши потребител
by Melly on 22 Oct 2010 03:30 pm
magodeoz wrote:
Хич не я съзнавам (сложността). Не съм се замислял по този въпрос. Нещо конкретно ли имате предвид? Ако просто искате да кажете, че да се живее в материалния свят никак не е лесно - ще се съглася с Вас.
Или, че животът е едно от най-сложните упражнения...
И животът си е сложен пък и да внушиш на държавната администрация по всички нива че ако иска устройствения режим на територията да има своята публична плътност, бая здраво следва да си поработи. Не става само с такива скрити формули от типа на чл.225 (2) 1) ЗУТ, а и самият устройствен режим в закона трябва да е умно направен, с оглед на това наистина да помага, а не да вреди.
За съжаление отново се разпрострях в територията на общите приказки
-
Да помага - на кого? и, съответно, да пречи - на кого? Някой някога беше писал, че 90% от неясните ситуации се решават, като си отговориш на въпроса "Que bono?"
- magodeoz
- Активен потребител
Да помага - на кого? и, съответно, да пречи - на кого?
На така зададеният полярен въпрос ще ти дам три варианта на полярен отговор, а ти ще си избереш кой най-добре те устройва.
Законът трябва да се направи така, че:
1. Да защитава интересите на народа и неговият естествен хегемон - работническата класа или;
2. Да изчисти еврейската плутокрация от лицето на земята или;
3. Да има свой принос в борбата с ислямския фундаментализъм и международния тероризъм.
Мога да измисля и още но това като за домашно ти е достатъчно!
-
89 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Строителство и регулация
|
|