начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

моля за съвет!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за съвет!

Мнениеот diven » 21 Сеп 2010, 19:23

Здравейте! Искам да споделя с вас моя проблем, над който умувам от известно време. Надявам се да го обясня колкото се може по-точно. Преди 2 години със съпруга ми се включихме на "зелено" за да си купим жилище, но покрай това решихме и като вид инвестиция да вложим една част от парите са за офис. Така при акт 14 се наложи да вземем ипотечен кредит за жилището, а за офиса-изчаквахме акт15. При издаването на нотариалния акт за апартамента - той е на името на съпруга ми. Предстои приключване на сделката за офиса. Та въпроса ми е - на чие име е по-добре са се води той? Има ли някакво значение дали е на мое или на негово име, след като имаме брак? И двата ли имота се водят обща собственост след като са придобити по време на брака? И ако е така има ли някаква вероятност да се разследва някой от нас защо притежава повече от един имот? А например как стои въпроса ако този офис се пише като собственост на детето ни? Предварително благодаря на тези , които ще се отзоват на молбата ми за някакви разяснения по този казус.
diven
Нов потребител

Re: моля за съвет!

Мнениеот stanimirpopov » 29 Сеп 2010, 11:23

Здравейте,
В случай, че нямате брачен договор наистина няма значение на кой от двама ви ще се "пише" имота. Никакъв проблем няма и на по-късен етап да изготвите брачен договор, разбира се.
В случай, че детето ви придобие имота, чрез вас, като негови законни предсатвители, това може да ви създадено известни затруднения, в смисъл - че няма да може да ипотекирате имота (с цел кредит и пр.), а също така ще има компликации, ако решите да го продавате.
stanimirpopov
Младши потребител

Re: моля за съвет!

Мнениеот diven » 30 Сеп 2010, 18:19

здравейте, благодаря ви за отговора. и само едно доуточнение: доколкото разбирам от него ако сега сключим някакъв брачен договор, излиза че може следващия имот да бъде на мое име, а не на съпруга ми. А ако нямаме брачен договор, той ще се води обща собственост? или не съм разбрала? Колебанията ми идват от това: при кой случай има по-голям проблем: когато двата имота са на името на един човек , или когато двата имота са на различни хора от семейството? Предварително благодаря
diven
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба