- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за антена на GSM подстанция на фасада на първи етаж..
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за антена на GSM подстанция на фасада на първи етаж..
Днес за голяма моя изненада получих бонус на фасадата на сградата в която мислих да се местя след месец 2 - GSM антена на подстанция при това на фасадата на сградата на първия етаж.... Антената не е от най-големите (поне тези които са по покривите на сградите) - пак е правоъгълна с широчина около 20-30 см и височина около 50-60см.
Преди си мислих, че антените се поставят само по покривите и че би трябвало да има съгласие от всички собственици ама май....
Оказа се че никой приятел не се е сблъсквал пряко с такъв проблем и се пробвах с Комисията за защита на потребителите, които ме препратиха на РИОКОЗ от там към центъра по хигиена и после се зациклиха нещата - но никой не можа да ми каже нищо конкретно
Молбата ми е някой да каже
- дали е необходимо съгласието на 100% от собствениците или...
- коя държавна институция би трябвало да ми обърне внимание
- изобщо законно ли е разполагането на такава антена на това място
Предварително благодаря за информацията
Ако вече е писано на тази тема ще помоля за линк
Преди си мислих, че антените се поставят само по покривите и че би трябвало да има съгласие от всички собственици ама май....
Оказа се че никой приятел не се е сблъсквал пряко с такъв проблем и се пробвах с Комисията за защита на потребителите, които ме препратиха на РИОКОЗ от там към центъра по хигиена и после се зациклиха нещата - но никой не можа да ми каже нищо конкретно
Молбата ми е някой да каже
- дали е необходимо съгласието на 100% от собствениците или...
- коя държавна институция би трябвало да ми обърне внимание
- изобщо законно ли е разполагането на такава антена на това място
Предварително благодаря за информацията
Ако вече е писано на тази тема ще помоля за линк
- gegaxyz
- Нов потребител
Re: Въпрос за антена на GSM подстанция на фасада на първи етаж..
значи, за всичко си има закон много се изписа за закона по ЗУЕС тук и много питане и кой какво чул видял всеки споделя. Аз от 4г не мога да убедя бг гражданина че освен зад вратата си на апартамента има общи идеални части в сградата и такива навьн за който трябва да се грижи сам или да плаща:)) а относно твоето питане ,аз ще те питам ти кьде беше когато я слагаха и дали си дал сьгласие
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:за относно твоето питане ,аз ще те питам ти кьде беше когато я слагаха и дали си дал сьгласие
toni_sf, ако имаш конкретен отговор и можеш да ме насочиш благодаря предварително.
на въпросите ти - НЕ не съм давал съгласие и НЕ не седя там ежесекундно за да дебна дали някой е решил да си ложи нещо на фасадата - хората идват, слагат антена и си тръгват - после обяснявай, че нявмаш сестра
- gegaxyz
- Нов потребител
Изисква се решение на общото събрание на собствениците, взето по установения ред, и изрично писмено съгласие на всички собственици - непосредствени съседи на обекта, а когато се завземат общи части - съгласието на всички собственици, изразено с нотариална заверка на подписите.
Ако е налице решение на общото събрание, не сте непосредствен съсед на обекта и е издадено разрешение за строеж, може би всичко е ОК...
Въпреки, че на Вас може и да не Ви допада!
Ако е налице решение на общото събрание, не сте непосредствен съсед на обекта и е издадено разрешение за строеж, може би всичко е ОК...
Въпреки, че на Вас може и да не Ви допада!
- probcho
- Активен потребител
http://lex.bg/laws/ldoc/2135553161
Един съвет: извлечете изгода за ЕС
Намерете оператора (един от трима), идете и се разберете предварително за наема по договор м/у ЕС и оператора (позвайте адвокат за него), като всички разрешителни (на 100% НЯМАТ)и протоколи за измервания по реда на ЗУТ и наредбата, са за сметка на оператора. Ако се съгласят (няма начин да кажат не), тогава съобщете на ЕС и ....(наем)- какво му е лошото
Ако кажат НЕ, сваляте и прибирате - те ще дотърчат веднага!Нека докажат тогава къде, по кой закон и по кой договор са кацнали на фасадата!
Засега, така се прави, а за по-нататък - пак така
Иначе е дълга и широка, много нерви и разправии....
http://www.econ.bg/law86419/enactments/ ... yuli_2009_
Един съвет: извлечете изгода за ЕС
Намерете оператора (един от трима), идете и се разберете предварително за наема по договор м/у ЕС и оператора (позвайте адвокат за него), като всички разрешителни (на 100% НЯМАТ)и протоколи за измервания по реда на ЗУТ и наредбата, са за сметка на оператора. Ако се съгласят (няма начин да кажат не), тогава съобщете на ЕС и ....(наем)- какво му е лошото
Ако кажат НЕ, сваляте и прибирате - те ще дотърчат веднага!Нека докажат тогава къде, по кой закон и по кой договор са кацнали на фасадата!
Засега, така се прави, а за по-нататък - пак така
Иначе е дълга и широка, много нерви и разправии....
http://www.econ.bg/law86419/enactments/ ... yuli_2009_
- anserk
- Активен потребител
до-anserk ти му даваш добър съвет на човека ,но ако има решение на ОС за тази антена и ония си плащат наем. до-probcho в закона по ЗУЕС пише че 67% от собствениците взимат решение
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
до-probcho и понеже човека не е бил на общото събрание а всеки бяга от отговорност да не е при него затова хак на този пък да е бил това го казвам с ирония защото навсякъде така се случва
- toni_sf
- Активен потребител
дали е необходимо съгласието на 100% от собствениците или...
абсолютно необходимо е и то нотариално завелрено, а не взето по реда на ЗУЕС. Прилага се чл.182 ал.2 ЗУТ или чл.183 ал.2 ЗУТ
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
до-julyanvonemona защо смяташ че трябва да е по ЗУТ
- toni_sf
- Активен потребител
Защото съгласно!
§5т.38. ДР на ЗУТ (изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2009 г., в сила от 10.04.2009 г.) "Строежи" са надземни, полуподземни, подземни и подводни сгради, постройки, пристройки, надстройки, укрепителни, възстановителни, консервационни и реставрационни работи по недвижими културни ценности, огради, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, благоустройствени и спортни съоръжения, както и техните основни ремонти, реконструкции и преустройства с и без промяна на предназначението.
GSM антената е такова строителство и след като това е така се прилагат разпоредбите на ЗУТ за строителство в чужд имот и то по посоченият единствино в този закон начин и ред
§5т.38. ДР на ЗУТ (изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2009 г., в сила от 10.04.2009 г.) "Строежи" са надземни, полуподземни, подземни и подводни сгради, постройки, пристройки, надстройки, укрепителни, възстановителни, консервационни и реставрационни работи по недвижими културни ценности, огради, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, благоустройствени и спортни съоръжения, както и техните основни ремонти, реконструкции и преустройства с и без промяна на предназначението.
GSM антената е такова строителство и след като това е така се прилагат разпоредбите на ЗУТ за строителство в чужд имот и то по посоченият единствино в този закон начин и ред
-
точно така е права си julyanvonemona точно това се случи и в нашата кооперация ,МТЕЛ се напъваха да си сложат антена на покрива и за първи път на ОС се събраха всички собственици направо показаха егати и активноста явно някой им е подшушнал че евентуално парите давани ще са много е ама не стана няколко човека отказахме да подпишем че сме съгласни и нямаме антена
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf , понеже те чета и в други теми установявам, че все още въпросите на секса те интересуват. Леко ще те разочаровам, но аз съм мъж при това на 60 години. От никъде не ставам! Вече съм всред изпълнителите на " Залеза на боговете". Тъпите модератори на форума са забранили съставните имена иначе в друг форум съм Julyan von Emona , ако си наясно малко с немците и техния статус можеш да научиш повече само от ник нейма ми! Иначе по намеците ти за раздаваните пари съм напълно равнодушен. Мразя журналистиката, защото всички говорят за даване на пари, ама не мотгат да го докажат.
-
извинявай че съм ти объркал ника то тук много участващите от женски род са с мъжки никове а и сигурно си прочел че казах че ме е страх да правя секс с адвокатка но пък откъде ти хрумна това в тази тема ще си сипя един schnaps и ще си помисля
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf, schnaps определено ще ти помогне!
-
гледаме да караме засега само на beer
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf в зависимост от обстановката и това бива.
-
какво да правиме в моя ресурс хората са бедни и не могат да плащат за тях желязното левче е символ на голям паричен знак
- toni_sf
- Активен потребител
Здравейте,
въпреки че темата не е особено нова, реших да пиша, тъй като се сблъсках с много подобен казус.
Виждам, че има компетентни мнения по въпроса и Ви благодаря предварително за евентуален съвет.
В моя случай, антената не е поставена от мобилен оператор, а от собственик в сградата - фирма предоставяща услуги свързани с VOIP телефония, на фасадата, върху общата ни стена, без който и да е в сградата да е уведомен или да е предоставил съгласие. Променя ли това обстоятелство характера на спора и нормативната уредба, която урежда правата ни? Смятате ли, че е удачно като първа стъпка да се търси решение на ОС на ЕС или директно да търся адвокат (не разчитам на РИОКОЗ, общински власти и др.) ?
Благодаря.
въпреки че темата не е особено нова, реших да пиша, тъй като се сблъсках с много подобен казус.
Виждам, че има компетентни мнения по въпроса и Ви благодаря предварително за евентуален съвет.
В моя случай, антената не е поставена от мобилен оператор, а от собственик в сградата - фирма предоставяща услуги свързани с VOIP телефония, на фасадата, върху общата ни стена, без който и да е в сградата да е уведомен или да е предоставил съгласие. Променя ли това обстоятелство характера на спора и нормативната уредба, която урежда правата ни? Смятате ли, че е удачно като първа стъпка да се търси решение на ОС на ЕС или директно да търся адвокат (не разчитам на РИОКОЗ, общински власти и др.) ?
Благодаря.
- tto74
- Нов потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|