Здравейте, да си разясним как стоят нещата с моя ПУП-Трасировъчен
Работата е много проста, цялата ситуация се развива в малка бедна селска община някъде в България. Естествено щом то е бедна и селска Евро програмите са направени точно като за нея. Желаещи много знаещи малко защо да не се възползва ме от това.
И тук се появява ВЛАСТ имащия общински служител(примерно Гл. Архитект) щом то има власт и знае че закона го защитава (а и в повечето случай седи подписа на к-та на общината а той какво ли разбира от ЗУТ) и административната глоба която ще отнесе е минимална да речем 500лв, защо да не си спретне една малка корупциона схема:
Още в СТАНОВИЩЕ-то за изменение на ПУП по постъпило Инвестиционно предложение, се казва:
” на Основание чл.108 ал.1 чл.109 ал.2 и чл.110 ал.1,т.3 и чл.112 ал.2, т.10 от ЗУТ (опааа.. сред толкова много член-чета и алинеи-ки защо да не сложим и чл.112 ал.2, т.10 „леко превишаване на правомощията” на "недосегаемия ВЛАСТ имащ")
ДОПУСТИМО И ЗАКОНОСЪОБРАЗНО
Да се изработи проект за ПУП-ПЗ и Трасировъчен план за УПИ ххххххххххх (дойдох ме си и на думата Трасировъчен план още няколко член-чета, алинеи и наредби нарушени и пренебрегнати от "недосегаемия ВЛАСТ имащ" ) “
Логично и в ПРЕДПИСАНИЕ-то на к-та на общината пише същото нали все пак е базирано на становището на Главния архитект.
И се почва системния тормоз към така наречения инвеститор да се предостави Трасировъчен план „иначе няма да може да ти одобрим ПУП-ПЗ ето в предписанието е записано” естествено човек почва да се притеснява какво да прави с този трасировъчен, пита в общината за геодезист - няма такъв. И тогава се появява иначе така любезния "недосегаем ВЛАСТ имащ" и ти препоръчва човек.
Той ти изтърват една сума и ти викат ако искаш другия вариант е да си доведеш от 150км някои да ти свърши работата „и то дали ще е като нашата община го иска”?!?!
Искаш не искаш си ПЛАЩАШ, а че ПУП може да не се одобри, че може някой от заинтересованите лица да има претенции към твоите намерения, че може никога да НЕ си изготвиш инвестиционен проект. Тях не ги интересува те искат да си платиш предварително!
И когато го предоставя въпросния трасировъчен план, тъй като няма какво да го правят те карат да им го внесеш с ЗАЯВЛЕНИЕ за одобряване на ПУП(по образец) и ти пускат някаква „смешна” процедура на основание чл.128 ал.3 то ЗУТ -> Проект за Трасировъчен план относно УПИ (досещате се подписа и печата са на к-та на общината)!!!
И така нашия "недосегаемия ВЛАСТ имащ" (Гл. Архитект) с няколко леки превишавания на правомощията и пренебрегване на членове и алинеи от ЗУТ облагодетелства трети лица. А третите лица дали се отблагодаряват по някакъв начин на "недосегаемия ВЛАСТ имащ" няма как да докажа.
За това МОЛЯ ако има някой компетентни лица (примерно прокурори, адвокати и др.) които могат да вземат отношение по тази корупциона схема за незаконно облагодетелстване на трети лица.
Да ми обяснят можем ли да изпросим отстраняване на "недосегаемия ВЛАСТ имащ"?
По данни от общински решения които съм видял освен мен има още 8 такива проекти по същата схема направени, а мисля че са поне 15!
Благодаря ВИ!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обявление за Трасировъчен план по чл.128 ал.3 ?!?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
35 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Обявление за Трасировъчен план по чл.128 ал.3 ?!?
Последна промяна niki_x на 01 Сеп 2010, 16:10, променена общо 1 път
- niki_x
- Младши потребител
Щом се касае до ПУП всичко може да се обжалва но пред административния съд и....разбира се пред арменския поп.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
А когато става въпрос за корупция в общинската администрация пред кого и какви последствия търпи въпросния ВЛАСТ имащ служител
- niki_x
- Младши потребител
"Еваларка ти редим", ако ти успееш да изнамериш и докажеш факти за общинарска корупция, ама такива - годни да издържат в един наказателен процес. Иначе всичко е долна журналистика. Да ме прощават журналистите, ама и аз като д-р Йозев Гьобелс, като чуя за журналист се "хващам за кобура".
-
Доколкото виждам, нещата са загрубяли! И понеже сте много на клона, гл.архитект се е усетил, че му е време за ... реколтата
Какво стана със Заповед No РД-.../11.08.2010 г. , с която Кмета одобрява ПУП-ПЗ за УПИ....кв. ... за фотоволтаична централа и ....? Обявена е, няма обжалване, не в АС. Тази заповед е в правния мир и този глупак-главния архитект, нали не смята че може да я смачка и хвърли в кошчето
Искането, което след това ви е изнудил да внесете, е за изменение на ПУП-ПЗ за УПИ..., кв.... пак за фотоволтаична централа, ама като съоръжение на техн.инфраструктура със сервитутна ивица - УПИ-то + външно ел.
Щом има Заповед от 11.08.2010 г. - да я даде! И с нея и проекта - РС. Нека направи мотивиран отказ ! ...... му Райна!
PP. И разбрах от преди, че сте 3-та категория и имате консултант(надзор), а те имат правист. Те какво си държат ...! Ако трябва някой да се информира - това е тяхна работа!
Какво стана със Заповед No РД-.../11.08.2010 г. , с която Кмета одобрява ПУП-ПЗ за УПИ....кв. ... за фотоволтаична централа и ....? Обявена е, няма обжалване, не в АС. Тази заповед е в правния мир и този глупак-главния архитект, нали не смята че може да я смачка и хвърли в кошчето
Искането, което след това ви е изнудил да внесете, е за изменение на ПУП-ПЗ за УПИ..., кв.... пак за фотоволтаична централа, ама като съоръжение на техн.инфраструктура със сервитутна ивица - УПИ-то + външно ел.
Щом има Заповед от 11.08.2010 г. - да я даде! И с нея и проекта - РС. Нека направи мотивиран отказ ! ...... му Райна!
PP. И разбрах от преди, че сте 3-та категория и имате консултант(надзор), а те имат правист. Те какво си държат ...! Ако трябва някой да се информира - това е тяхна работа!
Последна промяна anserk на 01 Сеп 2010, 16:47, променена общо 1 път
- anserk
- Активен потребител
anserk, ти пък от къде разбра че става въпрос за фотоволтаична централа?
-
julyanvonemona написа:anserk, ти пък от къде разбра че става въпрос за фотоволтаична централа?
Главния архитект на "общинката" ми се обади на ЛС да ме пита, аджеба това "фотоволтаична централа" като ВЕЦ ,ТЕЦ или АЕЦ да го смята
А с "трасировъчния план" за "външното ел" прави услуга на колегата си геодезист - нали е криза!
- anserk
- Активен потребител
Заповед No РД-.../11.08.2010 г. , с която Кмета одобрява ПУП-ПЗ за УПИ....кв. ... влиза в сила на 07.09.2010 няма обжалване!
Но нашия "любезен" гл. архитект заяви много конкретно РС няма да имате!
С мотив че общината няма интерес да е ТИТУЛЯР на сервитута и ако му внесем проекта на 07.09.2010 с оценка по чл.142 ал.6 т.2 няма да имаме заповед на кмета на общината за право на прокарване а проекта не може да се изпълнява и използва самостоятелно без външното ел.
А заповед на кмета ще имате когато изтече обявлението на ПУП-Трасировъчен
Но нашия "любезен" гл. архитект заяви много конкретно РС няма да имате!
С мотив че общината няма интерес да е ТИТУЛЯР на сервитута и ако му внесем проекта на 07.09.2010 с оценка по чл.142 ал.6 т.2 няма да имаме заповед на кмета на общината за право на прокарване а проекта не може да се изпълнява и използва самостоятелно без външното ел.
А заповед на кмета ще имате когато изтече обявлението на ПУП-Трасировъчен
- niki_x
- Младши потребител
Еее-х niki_x, комара поне има мозък колкото да смуче кръв, а ти защо си помисли че можеш да смучеш мозък, без да си достигнал дори до нивото на комара.
Заповед No РД-.../11.08.2010 г. , с която Кмета одобрява ПУП-ПЗ за УПИ....кв. ... влиза в сила на 07.09.2010 (NВ!ако)няма обжалване!
-
Сервитута на централата е УПИ-то.
Сервитута на кабела НН (външното ел.) - от УПИ-то до ТП /трафопоста/ е друг и зависи през какви имоти трасето минава.
И това да искаш право на прокарване по чл.193 ал.4 на ЗУТ е друга бира.
С този "трасировъчен план"- нещо като "план-схема" към ПУП се определят сервитутните ивици на техническата инфраструктура извън улична регулация (чл.108). А кабела минава по тротоара на улица в регулация. И нали е дал зелена светлина, т.е. съгласие за изработване на проект "външно ел" за срок ..., което означава че ще има и заповед, защото не се засягат частни имоти, а само общински. Нека си разнася трасировъчния колкото иска и накрая - заповед и РС за кабел НН. И какво значи, че не иска да е титуляр на "публична общинска собственост"! Кабелите НН и Ср.Н по улиците да не са моя собственост!
А ако не се вземе еврото - там искат РС за УПИ-то и договора за присъединяване, а не РС за кабела НН!
Едно е заповед за ПУП-ПЗ, друго е заповед по чл.193 ал.4, трето "външни връзки" /РС/, "предварителен договор за присъединяване" с ....
Сервитута на кабела НН (външното ел.) - от УПИ-то до ТП /трафопоста/ е друг и зависи през какви имоти трасето минава.
И това да искаш право на прокарване по чл.193 ал.4 на ЗУТ е друга бира.
С този "трасировъчен план"- нещо като "план-схема" към ПУП се определят сервитутните ивици на техническата инфраструктура извън улична регулация (чл.108). А кабела минава по тротоара на улица в регулация. И нали е дал зелена светлина, т.е. съгласие за изработване на проект "външно ел" за срок ..., което означава че ще има и заповед, защото не се засягат частни имоти, а само общински. Нека си разнася трасировъчния колкото иска и накрая - заповед и РС за кабел НН. И какво значи, че не иска да е титуляр на "публична общинска собственост"! Кабелите НН и Ср.Н по улиците да не са моя собственост!
А ако не се вземе еврото - там искат РС за УПИ-то и договора за присъединяване, а не РС за кабела НН!
Едно е заповед за ПУП-ПЗ, друго е заповед по чл.193 ал.4, трето "външни връзки" /РС/, "предварителен договор за присъединяване" с ....
- anserk
- Активен потребител
anserk, твърдиш, че си отдавна в ЗУТ-бизнеса. Много те моля ясно детерминирай двете понятия "трасировъчен план", което по моето скромно мнение може да бъде единствено елемент от част геодезия на инвестиционния проект и план схема към ПУП, което (пак по моето скромно мнение)си е чист ПУП от всякъде погледнато! Ако са одобрени двата акта са коренно различни и водят до съответни последствия, нещо което съответния главен архитект в личното си съобщение до теб очевидно не ти е обяснил.С този "трасировъчен план"- нещо като "план-схема" към ПУП
-
Здравейте отново днеска се сдобих с ПРОТОКОЛ на Общинския експертен съвет(ОЕС) в които са разглеждани моите проекти външно ел. и Трасировъчен, не знам за какво толкова го криеха и не искаха да ми го дават но там е записано:
„Днес 10.08.2010г се състоя заседание на ОЕС.......
ДНЕВЕН РЕД
Предварително гледане на проект за обект Подземен кабел 1kV за фотоволтаичен парк в УПИ...... (моя имот) по план на село .... с възложител ...(аз) – СЪГЛАСУВА СЕ”
Следваща точка от дневния ред на ОЕС:
„Инвестиционен проект за обект „фотоволтаична централа” в УПИ....(моя имот) с подобект : „Външно ел.захранване - кабел 1 kV” с възложител ...(аз)—СЪГЛАСУВА СЕ. ДА СЕ ИЗГОТВИ ОЦЕНКА ЗА ПРАВО НА ПРЕМИНАВАНЕ И ПРОКАРВАНЕ НА КАБЕЛА КЪМ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ”
Мисля че това до някъде ми улеснява живота с мотивираното искане на РС дори и с външната връзка.
Но моля, ако имате да ми дадете контакт със стабилен консултант(надзорник) от Пловдив или Ст.Загора, защото този с които сега се пробвам да работя няма да го бъде, той е по наплашен и объркан и от мен и не знае какво да прави аз го ръчкам за всичко и го убеждавам че ние сме прави.
„Днес 10.08.2010г се състоя заседание на ОЕС.......
ДНЕВЕН РЕД
Предварително гледане на проект за обект Подземен кабел 1kV за фотоволтаичен парк в УПИ...... (моя имот) по план на село .... с възложител ...(аз) – СЪГЛАСУВА СЕ”
Следваща точка от дневния ред на ОЕС:
„Инвестиционен проект за обект „фотоволтаична централа” в УПИ....(моя имот) с подобект : „Външно ел.захранване - кабел 1 kV” с възложител ...(аз)—СЪГЛАСУВА СЕ. ДА СЕ ИЗГОТВИ ОЦЕНКА ЗА ПРАВО НА ПРЕМИНАВАНЕ И ПРОКАРВАНЕ НА КАБЕЛА КЪМ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ”
Мисля че това до някъде ми улеснява живота с мотивираното искане на РС дори и с външната връзка.
Но моля, ако имате да ми дадете контакт със стабилен консултант(надзорник) от Пловдив или Ст.Загора, защото този с които сега се пробвам да работя няма да го бъде, той е по наплашен и объркан и от мен и не знае какво да прави аз го ръчкам за всичко и го убеждавам че ние сме прави.
- niki_x
- Младши потребител
Браво! Ето защо му е трябвал трасировъчния план - обект "Кабел НН".
Две разрешения за строеж непременно, като докладите са два.
Натиснете за оценката /оценител/, за да използвате чл. 210 ал.5 за целта си.
А за консултанта /строителен надзор/: влезте в сайта на ДНСК и вижте там за фирми в Стара Загора, като предварително ги ковете, че иде реч за
" инженерна /техническа/ инфраструктура" - специфично е.
PP: за достъпа до трафа:
ZE:Чл. 62. (2) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Когато изграждането или разширението на обектите по ал. 1 се извършва върху имот - общинска собственост, компетентните общински органи учредяват в полза на лицето, което ще експлоатира енергийния обект, възмездно право на строеж върху земята по реда на Закона за общинската собственост без търг или конкурс.
(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Стойността на правото на строеж се определя от независим оценител, избран от компетентния държавен или общински орган по реда на Закона за обществените поръчки. Определената от оценителя стойност се приема за най-ниската пазарна цена, която може да бъде заплатена за правото на строеж върху конкретния имот.
(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Когато е необходимо изграждането или разширението на площадкови и/или линейни енергийни обекти, както и на надземни и подземни хидротехнически съоръжения за производство на електрическа енергия или на части от тях, да се извърши върху имот - частна собственост, енергийното предприятие трябва предварително възмездно да придобие право на собственост или право на строеж върху необходимата за изграждане на обекта земя.
.....
Чл. 64. (4) Сервитутите по ал. 2 възникват, когато:
1. има влязъл в сила подробен устройствен план, с който се определя местоположението на съответните имоти, и
2. е изплатено еднократно обезщетение на собственика на имота, върху който е възникнал сервитутът.
(5) Титулярят на сервитута заплаща на собственика на земята еднократно обезщетение.
(6) (Доп. - ДВ, бр. 74 от 2006 г., в сила от 08.09.2006 г.) Определянето на размера на обезщетенията по тази глава се извършва по реда на чл. 210 и 211 от Закона за устройство на територията или по взаимно съгласие на страните с оценка от лицензиран оценител.
Две разрешения за строеж непременно, като докладите са два.
Натиснете за оценката /оценител/, за да използвате чл. 210 ал.5 за целта си.
А за консултанта /строителен надзор/: влезте в сайта на ДНСК и вижте там за фирми в Стара Загора, като предварително ги ковете, че иде реч за
" инженерна /техническа/ инфраструктура" - специфично е.
PP: за достъпа до трафа:
ZE:Чл. 62. (2) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Когато изграждането или разширението на обектите по ал. 1 се извършва върху имот - общинска собственост, компетентните общински органи учредяват в полза на лицето, което ще експлоатира енергийния обект, възмездно право на строеж върху земята по реда на Закона за общинската собственост без търг или конкурс.
(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Стойността на правото на строеж се определя от независим оценител, избран от компетентния държавен или общински орган по реда на Закона за обществените поръчки. Определената от оценителя стойност се приема за най-ниската пазарна цена, която може да бъде заплатена за правото на строеж върху конкретния имот.
(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Когато е необходимо изграждането или разширението на площадкови и/или линейни енергийни обекти, както и на надземни и подземни хидротехнически съоръжения за производство на електрическа енергия или на части от тях, да се извърши върху имот - частна собственост, енергийното предприятие трябва предварително възмездно да придобие право на собственост или право на строеж върху необходимата за изграждане на обекта земя.
.....
Чл. 64. (4) Сервитутите по ал. 2 възникват, когато:
1. има влязъл в сила подробен устройствен план, с който се определя местоположението на съответните имоти, и
2. е изплатено еднократно обезщетение на собственика на имота, върху който е възникнал сервитутът.
(5) Титулярят на сервитута заплаща на собственика на земята еднократно обезщетение.
(6) (Доп. - ДВ, бр. 74 от 2006 г., в сила от 08.09.2006 г.) Определянето на размера на обезщетенията по тази глава се извършва по реда на чл. 210 и 211 от Закона за устройство на територията или по взаимно съгласие на страните с оценка от лицензиран оценител.
- anserk
- Активен потребител
julyanvonemona написа:Много те моля ясно детерминирай двете понятия "трасировъчен план", което по моето скромно мнение може да бъде единствено елемент от част геодезия на инвестиционния проект и план схема към ПУП, което (пак по моето скромно мнение)си е чист ПУП от всякъде погледнато!
Извинявай, че не ти отговорих веднага, но в последния месец нямам време да следя темите във форума. В тази взех отношение, защото нещата тук са по-цпецифични и има известно отпушване на еврофондовете
В София тези съоръжения ги качваме по покривите, но в провинцията, както виждаш, има доста земя и то в строителни граници и с регулация. А и там наплива е по-голям (с право).
И много важно - енергийната мафия не спи Този ЗЕ е нещо като ЗУТ - Енмафията го променя както си иска, когато си поиска и каквото си иска.
Трасировъчния план е част от проекта "Кабел НН". Проекта е внесен без него за разглеждане на съвет (не с доклад за оценка) и затова е поискан. Възложителя има надзор, но явно не е в час, защото е трябвало да уреди преди това сервитутите на кабела.
Просто си има специфични неща, които главния архитект също налучква и ги иска в движение. Нищо лошо, но се налага да му се помага. Какво - нали сме колеги
- anserk
- Активен потребител
anserk написа:Май беше чл.66 от ЗЕ (не ми се търси), но то си има цяла гл.5 за вещните права и сервитути.
Освен ЗУТ има и друг доста специфичен ЗЕ (а той се пипа почти ежемесечно).
Здравейте, anserk,
Така е - ЗЕ е доста специфичен що се касае до сервитутите . Отделих доста време в изследване и аргументиране на тезата, че в него са уредени особени ограничени вещни права, които условно могат да бъдат наречени "квазилични" сервитути: сервитути, обслужващи не господстващ имот, а обществено полезна дейност. Същият модел е възприет и в Закона за електронните съобщения.
Ако проявявате интерес към правната същност на квазиличните сервитути, за тях може да видите:
http://challengingthelaw.com/?p=5
Поздрави,
Стоян Ставру
д-р по гражданско и семейно право
Блог: http://challengingthelaw.com/
Най-четена тема:
"Промените в търговската несъстоятелност (ДВ бр. 101, 2010 г.)"
—
Dimidium facti qui coepit habet: sapere aude!
д-р по гражданско и семейно право
Блог: http://challengingthelaw.com/
Най-четена тема:
"Промените в търговската несъстоятелност (ДВ бр. 101, 2010 г.)"
—
Dimidium facti qui coepit habet: sapere aude!
- stoyan_stavru
- Младши потребител
35 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|