Здравейте,
имам следния проблем-преди около 3 седмици си продадох автомобила(втора употреба) на изплащане за осем месеца на осем равни вноски при което сключихме предварителен договор за покупко-продажба на МПС нотариално заверен в които е упоменато че купувача ми плаща половината от първата вноска като на другия ден останалата част защотот в момента на купуването му възникна семеен проблем и трябваше да изпрати част от парите на семейството си т.к живеят в друг град. Убеди ме че е честен и съвестен гражданин и няма за какво да се притеснявам на датата на следващия ден си получавам останалата част така се записа и в договора.
Ето какво се получи: на следващия ден вечерта ми званна и ми каза че на другия ден сутринта ще преведе парите. На другия ден сутринта отивам да проверя дали са преведени ...няма пари и телефона му е изключен вечерта пак ми се обади с оправдание и пак сутринта щял да ги преведе ...на другата сутрин абсолютно същотото няма пари телефона му изключен ....вечерта звани с оправдание и така седмица и половина при което му казах че не е коректно така и тои ме увери че на другата сутрин ''отново'' ще са пратени парите на 100% имал ги никога не са били проблем просто все нещо ставало и все не успявал да ги прати . На другата сутрин ставам отивам да проверя ....и отново няма пари и телефона му е изключен от тогава до днешна дата не е включван...около седмица и половина.
Колата не е прехвърлена и силно съм притеснена какво се случва с нея от различни градове сме с некоректния купувач и няма как да разбера дали не се използва за недобросъвестни деиствия.
Какво бихте ми препорачали в дадената ситуациа моля за съвет и насока ???
Благодаря предварително.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неплащане лизинг на автомобил
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неплащане лизинг на автомобил
от МВР ще разберете някой ден "дали не се използва за недобросъвестни деиствия" .
Те ще Ви извикат, когато се окаже нещо такова. Какъв съвет, какви насоки... Какъв резултат целяхте с този предварителен договор - предадохте владението, за да чакате 8 месеца парите малко по малко и .... да не ги получите. Плащайте си данъците, осигурявайте си алиби - ежедневно - ден по ден и час по час, че да не плащате глобите, ПАМ и т.н. за превишена скорост -това е най-малкият Ви проблем засега. Преди модата беше "продадох колата с пълномощно", сега не е по-различно " с предварителен договор" - все едно - кола няма и пари няма - всички ползи и отговорности и ВРЕДИ за собственика. обърна се каруцата - и пътища много.... Кажете какво искате в този момент, какво Ви притеснява най-много - че не дава парите, че ще я използва за недобросъвестни действия, че ще си плащате данъците до ІІ пришествие..... или що ли.... Много съвети, много насоки - в зависимост ситуацията Ви. Много добре ще е, ако сте прецакали я съпруг, я наследници - те биха свиршили добра работа - ако писнат пред онова лошото - МВР-то, че им липсва колата....
Те ще Ви извикат, когато се окаже нещо такова. Какъв съвет, какви насоки... Какъв резултат целяхте с този предварителен договор - предадохте владението, за да чакате 8 месеца парите малко по малко и .... да не ги получите. Плащайте си данъците, осигурявайте си алиби - ежедневно - ден по ден и час по час, че да не плащате глобите, ПАМ и т.н. за превишена скорост -това е най-малкият Ви проблем засега. Преди модата беше "продадох колата с пълномощно", сега не е по-различно " с предварителен договор" - все едно - кола няма и пари няма - всички ползи и отговорности и ВРЕДИ за собственика. обърна се каруцата - и пътища много.... Кажете какво искате в този момент, какво Ви притеснява най-много - че не дава парите, че ще я използва за недобросъвестни действия, че ще си плащате данъците до ІІ пришествие..... или що ли.... Много съвети, много насоки - в зависимост ситуацията Ви. Много добре ще е, ако сте прецакали я съпруг, я наследници - те биха свиршили добра работа - ако писнат пред онова лошото - МВР-то, че им липсва колата....
- rusema
- Младши потребител
според мен е най добре да отидете по местоживеене в районното и си носете договора и там пуснете жалба и я обявете за издирване гарантирам Ви че до месец два или ще си получите парите или ще Ви се върне колата
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
по вашият повод така миналата година един мой познат си даде колата на един за да кара такси , и след месец спря да плаща вноската си , пуснахме жалбата и след два месеца се намери в петрич продадена на някой си така че не губете много време
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
да калаа отиди при адвокат и гледай дали знае защото после оттук уважаемата адвокатка ще го съветва какво да прави и ще цитира членове и закони а ти ще четеш и ще се питаш защо си платих на ония за консултация като можех и сама да си го свърша и докато адвоката се мае какво да ви посъветва колата Ви може да бъде препродадена и онзи да каже и аз чакам пари ,щом ги получа и тя ще ги получи,затова ви казвам на място ще решите и там ще ВИ посъветват как да я пуснете за издирване с този договор и пак ще повторя една поговорка не питай старило или учило -питай патило и до -poli_g извинявам се ако с нещо съм те засегнал аз пиша тук само по въпроси с които съм запознат и минал през перипетийте от а до я и мисля че ще се съгласиш с мен ,че не за всяка дреболия е нужно да се тича при адвокат защото като гледам тук на колко теми няма отговор от ваша страна значи са безмислени но хората си пишат и Ви занимават с глупости а и честно да ти кажа много се подразних от един цитат на твой колега тук, като си приготвил една торба с пари какво правиш тук и една молба зачитайте си мненията един на друг не спорете толкова нагледно пред другите участници във форума.Лек и ползотворен ден ти желая
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:...аз пиша тук само по въпроси с които съм запознат и минал през перипетийте ...
колега(а може би не ) toni_sf, лично съм се обедил, че пишете основно по теми, свързани с материя, която Ви е меко казано непозната
Само заблуждавате хората с активността Ви във форум, който по принцип цели да насочи хората към нещо полезно за разлика от Вас.
ЛЕСНО се галят момите, мъчно се дялкат гредите.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
- alexander_
- Младши потребител
до-alexander_ не искам да споря нека питащата сама да си прецени какво да направи и после да има доблестта да сподели мнението си тук как е свършил процеса от действията и .Смятам ,че няма да имаш нищо напротив.
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf с тези съвети които давате човекът се движи почти на ръба и при едно неблагоприятно развитие може не само да загуби колата, но и да има срещи отблизо с разследващи органи. Но всеки има право да си троши главата по начина, който намери за най-удачен.
- donchev
- Потребител
до-alexander_ а може и да си направиш справка по тел. само как лизинговите къщи си прибират колите от неизрядните платци
- toni_sf
- Активен потребител
до-donchev нямаш лична страница затова директно ще те питам, кой адвокат осъди Жоро -пурата ,след като е взел определено количество автомобили на лизинг и не погасява вноските и кой реве ,че трябва да плаща
- toni_sf
- Активен потребител
Не знам за какво става въпрос , а и не смятам да си губя времето за безплатни съвети.
- donchev
- Потребител
Благодаря за бързите отговори.
След дълго обкаляне днес по инстанции и консултация с доста хора включително адвокат и дознател ми излязоха два вариянта като опция:
1. Да подам жалба в прокуратурата от което следва издирване и задържане на автомобила докато се изясни кои крив кои прав по договора.
2.Да се обърна към фирма за събиране на лизингови вноски..където срещу даден процент от сумата ще ми обърнат внимание и ще се постараят да си получавам навреме вноските чрез тях. (на знам как работят и мога ли да имам доверие на такава фирма)
Към кои от двата вариянта да се насоча или ако имате други предложения приемам всякакви съвети ???
След дълго обкаляне днес по инстанции и консултация с доста хора включително адвокат и дознател ми излязоха два вариянта като опция:
1. Да подам жалба в прокуратурата от което следва издирване и задържане на автомобила докато се изясни кои крив кои прав по договора.
2.Да се обърна към фирма за събиране на лизингови вноски..където срещу даден процент от сумата ще ми обърнат внимание и ще се постараят да си получавам навреме вноските чрез тях. (на знам как работят и мога ли да имам доверие на такава фирма)
Към кои от двата вариянта да се насоча или ако имате други предложения приемам всякакви съвети ???
- kalaaaa
- Нов потребител
Тъй като и аз се считах за "печен" преди време и берях ядове.
Научих си урока - продавам е = 100% сумата при нотариус веднага - стискане на ръцете, сделката е приключена.
Научих си урока - продавам е = 100% сумата при нотариус веднага - стискане на ръцете, сделката е приключена.
- nikiboy
- Потребител
до-kalaaaa преценката е ваша ако отидете при прокурор няма да имате разходи но ще се забавят нещата повече,а при лизинговата фирма зависи какъв процент ще ви искат и там трябва да си изпипате договора вече добре и го направете с ваш адвокат
- toni_sf
- Активен потребител
Искам да споделя нещо много важно за Райфайзен Лизинг България....преди три години си взех на лизинг кола от горепосочената "фирма"...три години я карам и три години я изплащам...до тук всичко е ок...но в един прекрасен момент изпадам в неплатежоспособност и три месеца карам колата с идеята всеки момент да си изплатя задължението към тях. Да,но в един момент решавам че по добрия вариант е да си върна колата,защото нямам никаква финансова сигурност за в бъдеще...връщам я и малко след това разбирам,че неплатената сума е дадена на ЧСИ....първо...второ...сумата която дължа надхвърля десеторно моето задължение към тях......и най--страшното беше когато разбрах че ми е наложена възбрана на недв имот,т.е. на апартамента ми....Ей хора,мили граждани на тази скапана държавица....докога ще страдаме от такива измамници...докога ще ни поставят в менгеме...абе кой ги измисли тези закони,които посочват че няма право да се оспорва решение на ЧСИ...и докато се луташ по адвокати...губиш всичко... Аз тези грешни пари ги изплатих,но има хора които в моето положение няма да има откъде да извадят такава голяма сума...и какво става...нито кола,нито апартамент.....само едно запомнете... Райфайзен Лизинг България са абсолютни ИЗМАМНИЦИ ... Благодаря за вниманието и късмет на всички които карат коли на лизинг от тази ПРОКЛЕТА фирма !!!
- rada74
- Нов потребител
Здравейте. Кой е по добрия вариант - предварителен за покупко-продажба на мпс или договор за лизинг, когато цената ще се плаща на вноски???
Благодаря Ви!
Благодаря Ви!
- toni91
- Нов потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|