начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

кадастрална карта - заповедта е оспорена пред АС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

кадастрална карта - заповедта е оспорена пред АС

Мнениеот teri_a » 22 Юни 2010, 16:37

Казусът е следния: изготвена е кадастрална карта и одобрена със заповед. Заповедта е оспорена пред Административен съд.
Аз съм заинтересована страна, понеже по отношение три "имоти с номера от КК и КР, приети с оспорената заповед .... е налице записване в КР като собственост на трети лица, което в противоречие с възстановеното право на собственост, материлизирано с КВС на з. .....".
Относно фактите - за цитираните имоти разполагам с актове за собственост и скици; същите съм представила пред АК във вързак с производството по изготвяне на картата, както и на фирмата-изпълнител, изготвяща КК. За тези факти имам изходящи писма. Същите актове и скици са представени и към Областна дирекция Земеделие и гори.
В оспорената КК: по отношение 1 от въпросните имоти - записванията съответстват на правата ми; по отношение 2 - отбелязванията в КК не отговарят по размер (примерно по документи са 2 декара, нанесени са в КК 1 декар) по отношение 3 имот (сграда д чужда собственост) - сградата е записана на жалбоподателя.
Разсъжденията: Изпълнил съм задълженията си по ЗКИР като съм представил нужната информация.
Според мен в рамките на образуваното производство твърдя незаконосъобразност на КК по отношение на ..... (неправилно нанесеното в КК) и искам връщане на административната преписка на АК с указания да бъдат нанесени ..... в съответствие с представените документи за собственост.
Съвет на колеги: Мълча си и чакам потвърждаване на КК. След което искам поправка.
Според мен не - защото другите няма да ми подпишат (очевидно противоречи на интересът им) и се стига до нов процес.
Кое е по-добрият вариант.
Второ - срещам практика на ВАС в смисъл че ПС не е елемент от КК и не допуска отмяна на заповедта на това основание.
Предварително благодаря за коментари и съвети!
teri_a
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация