начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

ИМОТ НУПИ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИМОТ НУПИ

Мнениеот konvekt » 01 Юни 2010, 11:03

ЗДРАВЕЙТЕ ЖИВЕЯ В КЪЩА ДО ОГРАДАТА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ В НОВОТО ОУП НА СОФИЯ Е ЗАЛОЖЕНО ЗА ОТЧУЖДАВАНЕ ,на първия транш преди 3-4 години бяха отчуждени 80 процента от къщите тук ,който са чакали отчуждения повече от 30 години,писах по много институции и отвсякъде вдигат рамерне кога,мен ме интересува заради летището не се разрешава високо стройтелство а и вече заради новото оуп и ново строителство ,съответно съм с вързани ръце притежавам имот от 1 декар с къща 100 квадрата и понеже сме две семейства е невъзможно да се съжителства искам да направя разширение ,как е възможно да стане това законно,при описаните по горе обстоятелства/независимо от това ,че сме нупи,имаме нотариални актове за къщите и земите,кадастрална скица на имота,ток,вода частни лица и плащаме данък земя и сграда ,смет също /т.е. сме нещо м/у земеделски имоти и жилищен комплекс ,простотийка малко ,но в бг нищо не е странно,предварително благодаря за компетентен отговор!!!
konvekt
Нов потребител

Re: ИМОТ НУПИ

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юни 2010, 11:48

Въпросът ВИ никак не е лесен за решаване. Има една магия, ама иска много убеждаване на общинарските служители. Само не ме разбирайте криво! Не става въпрос за пари, а за знания с които трябва да им се пълнят главите! Изключително трудна задача, като се взиме под внимание изначалната истина че там цари близък до абсолютния вакуум. Не си струва инвестицията!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Юни 2010, 13:37

Отговорът на въпроса клони къмто временен строеж по чл. 50 от ЗУТ, а при съсобственост - и при условията на чл. 51 (2).
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юни 2010, 17:23

magodeoz разбира се и това е решение и то е свързано с нарушаване така лелеяния статут на "нирвана" - архистремление на общинарскя чиновник, но аз имах предвид създаване на траен устройствен режим.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Юни 2010, 17:29

Май няма достатъчно данни за такова предположение? Или се лъжа?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юни 2010, 18:21

Наоколо винаги ще се намерят общински земи където да се приложи градската комасация по чл.16 ЗУТ и те няма да са в трасето на самолетите,ама нирваната, нирваната-аа
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Юни 2010, 18:25

Тъй, разбрах. В случая обаче наистина не си струва инвестицията (па и парите за отчуждаване са бюджетни, демек - ничии).
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юни 2010, 19:08

И аз кандисах, а и разбрах тонкиу намек!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация