начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Откъде мога да обжалвам ПУП?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Откъде мога да обжалвам ПУП?

Мнениеот anserk » 28 Май 2010, 21:17

oleandar написа: ако не сте и ако сте собственик на това жилище построено в този поземлен имот съгласно чл.131 от ЗУТ, Ви съветвам да се обърнете към адвокат. Не смятам, че всичко е загубено (КОЕ всичко?), така че не си губете времето да ходите по общини и да се разправяте със служителки, а си направете консултация с адвокат (дето да разбира от картинки).

Браво! От кога устройстените планове се съхраняват в канторите на адвокати!
И това ли е работата на адвокат! За тая работа си има майстори!
Това, че форума е за юристи, не означава че те са лек за всяка болка!
Какво ще му каже адвоката, освен колко му е таксата за консултацията за ПУП, без ПУП (познай как и колко) :roll:
@andre, след като се види черно-на бяло има ли ИПЗ на ПУП за имота (ако ти не можеш или няма архитект наблизо, па прати и адвокат да ти го вземе от общината -колко му е), ще говорим тогава за твоето участие в играта на предприемача :D :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Май 2010, 07:11

Странно е как този andre с уснех ни занимава с изтощителни плувни маратони в различни морета от правото и ние гребем ли гребем, а той си стои на брега и ни гледа сеира. Виж му само въпроса "Откъде..." вместо "Как...". Погледнете само как покрай ушите му мина препоръката ми - да "Зафане ПУП-а некъде от към единия край" - и без да му мигне окото, отново ни хвърли смело в договорните отношения, а ние с рефлекс на стар боен кон веднага изправяме ушите и хайде във водата. Браво andre маайстор си! Има какво да се научи и от теб!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот andre » 30 Май 2010, 22:12

julyanvonemona написа:Странно е как този andre с уснех ни занимава с изтощителни плувни маратони в различни морета от правото и ние гребем ли гребем, а той си стои на брега и ни гледа сеира. Виж му само въпроса "Откъде..." вместо "Как...". Погледнете само как покрай ушите му мина препоръката ми - да "Зафане ПУП-а некъде от към единия край" - и без да му мигне окото, отново ни хвърли смело в договорните отношения, а ние с рефлекс на стар боен кон веднага изправяме ушите и хайде във водата. Браво andre маайстор си! Има какво да се научи и от теб!

Вижте, не съм искал да ви занимавам дотолкова с проблема си. Но понеже вашите колеги искат и искат все повече информация кое и как и най-вече се интересуват от моя договор, се налага да обяснявам и обяснявам. Според мен проблема не е толкова в конкретния мой си нотар.акт, нито в конкретния мой предв.договор, колкото касае общи положения, касаещи право на строеж и също така общите положения, касаещи уредбата и процедурата по техническото разрешаване на строежите.
Ама като сте рекли: договора, че договора...
Най-малко съм такъв човек, да разигравам когото и да било, за каквото и да било. Нямам си хабер от тая материя, затова задавам много и разнообразни въпроси, като се мъча да схвана ситуацията от различни ъгли.
andre
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Май 2010, 09:31

andre,така както Вие твърдите, че
Нямам си хабер от тая материя
,така и твърдите че:
Според мен проблема не е толкова в конкретния мой си нотар.акт, нито в конкретния мой предв.договор, колкото касае общи положения, касаещи право на строеж и също така общите положения, касаещи уредбата и процедурата по техническото разрешаване на строежите.

Цитираните думи говорят, че давате и оценка в какво се състои не само Вашия казус а и проблемите зависещи от "общите положения касаещи уредбата....." . От друга страна този израз, Ви детерминира, като човек който работи с "уредбата", затова мисля че е Ваш ред да ни съобщите какви спорад Вас са тези "общи положения", а ние всички останали да наблюдаваме от брега. Съгласи се andre, имаме право малко да си поисушим дрехите :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот andre » 31 Май 2010, 22:10

Аз ако знам, нямаше да питам.
Тая вечер се срещнах с един познат архитект, който по една случайност беше запознат точно с тоя парцел, защото навремето му се наложило нещо да проектира за съседен блок. Та той потвърди, че както нашия строеж е много оплескан и лесно Акт 16 няма да вземе, така и наистина на 12-14 метра пред него има предвидена сграда. Той е имал тоя чертеж 1-2 месеца преди времето, когато аз ходих в Общината да питам дали се предвижда нещо да се строи. Не спирам да се чудя какво ми показа тогава техничката - на скицата НЯМАШЕ предвидена друга сграда.
Вероятно ми е показала стара скица, иначе не мога да си го обясня. Архитекта не можа да ми каже каква точно сграда е предвидена и колко етажна. Но понеже трябва да бъде на калкан със вече построена срещу нашата сграда, ТРЯБВАЛО да бъде покрит калканът, т.е.колкото етажа е построената сграда, толкова трябвало и тази - 6 етажа.
Питах го, ако променят ПУП-а, дали може да бъде оспорен. Той каза, че от Общината щели да ни издирят и да ни уведомят. Можели сме да го оспорваме, но файда нямало да има. КАЛКАНЪТ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ПОКРИТ.
Ще следя какво става, но вече се ориентирам - ще продам апартамента, ако мога. Но междувременно (нямам бърза работа) мисля да си разпечатам цялата дискусия с вашите мнения и да се опитам да последвам вашите препоръки - ще отида до Общината като питам конкретните неща които Anserk ми препоръча, както и други ваши колеги, освен това ще се посъветвам и с адвокат.

За всички съвети ММНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!
andre
Младши потребител

Мнениеот andre » 31 Май 2010, 22:56

Не знам дали се изразих добре.
Значи, понеже тази бъдеща постройка трябва да се долепи на калкан с вече построена срещу нас сграда, и тя е 6 етажна, съответно и новата трябва да е с толкова етажа, не можело да е по-ниска, за да се спази калкана. Изглежда това условие е с предимство. Освен това там, където е предвидена бъдещата сграда, мястото е по-високо и се предвижда самата сграда да е по-висока с около 2 метра спрямо нивото на нашата сграда. Понеже нашата сграда има проблеми, единствения начин да бъдела узаконена и да вземе Акт 16 било да се изготви нов ПУП (това го чух от трима различни човека). Сега, тук е забавното - този нов ПУП, когато се стигне до него, ние собствениците на земята можем изглежда да го обжалваме. Обаче независимо от всичко, оставало в сила изискването да се покрие калкана на вече построената сграда. Така че в крайна сметка дали сега или след 10 години някой ще построи там въпросната сграда на 6 етажа. И понеже нашия блок ще види зор да вземе Акт16, май най-добре да се отърва от този апартамент, щото очевидно няма да живея в него, докато не са почнали пък да строят отсрещния на 12-14 метра. Че тогава хептен става непродаваем. Но междувременно няма причина да не пробвам някои от нещата, които ме посъветвахте.
andre
Младши потребител

Мнениеот probcho » 01 Юни 2010, 07:50

.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 19:16, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 01 Юни 2010, 09:27

probcho написа:Но ми интересно какви са загубите от този следващ ход?

Веднага ти казавам - наполовина, ако изобщо съумее да продаде имотчето си!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот anserk » 01 Юни 2010, 09:43

andre написа: И понеже нашия блок ще види зор да вземе Акт16,

На този свят без зор се правят само дечица :D :D :D
Хайде, днес им е празник !
При такива родители като нас, само да са живи и здрави :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот andre » 01 Юни 2010, 14:50

Ами така на пръв поглед - 20-30 % или 15-25 хиледи надолу, ако, както каза Melly, въобще успея да го продам.
andre
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юни 2010, 17:27

Вече сме в морето на търсенето и предлагането по време на криза - Дерзайте приятели!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация