начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Действителен казус в крайморски град

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Действителен казус в крайморски град

Мнениеот anserk » 20 Май 2010, 11:02

katiaruseva написа:Понятието ПУП през 1978 г. не съществува,по сега действаща законова уредба е необходимо да си изготвите за своя сметка нов ПУП /по мое скромно мнение/го възложете на "съответното" лице , е, след одобряването му,а одобрението зависи от това лице , няма как да не ви одобрят проектите и да не ви издадат разрешение за строеж.Успех.

@katiaruseva, нали не смятате, че летоброенето на устройството на териториите е започнало от 2001 г. (ЗУТ-ПУП), или от моето и вашето раждане!
И ако сте погледнали дискусията, тук иде реч не кой ще прави изменение на ПУП, а дали да се прави в случая ... :idea:
Намека ви за РУШВЕТ на гл. архитект за ПУП (като се възложи на негов колега) е познат, изтъркан и не минава при обжалване !
Има по-нови прийоми :wink:
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Май 2010, 12:58

anserk, кажи ги тези
......по-нови прийоми
кажи ги,та белким и katiaruseva се сети за тях
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 20 Май 2010, 14:40

В контекста на дискусията има две средства за постигане на поставената цел - морков и тояга. Кое ще се използва е въпрос на възможности и личен избор. От друга страна, ако единственият инструмент, с който разполагаш, е чук, изкуството е да успееш да превърнеш всеки проблем в пирон.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот katiaruseva » 21 Май 2010, 08:36

Старият план е валиден до приемане на нов ,доколкото знам 2006 г. е приет нов за Ахтопол ,т.е ,трябва да правите задължително ПУП.И не правя намек за рушвети ,а възлагане на задачата на точния човек ,а той ще Ви бъде казан от Гл.арх.Плащате си услугата ,какви рушвети ,съветвам Ви от опит ,няма невъзможни неща , попитайте само арх.към коя фирма да се обърнете да Ви изготви предложението и разработката на ПУП.
katiaruseva
Нов потребител

Мнениеот anserk » 21 Май 2010, 08:50

katiaruseva написа:И не правя намек за рушвети ,а възлагане на задачата на точния човек ,а той ще Ви бъде казан от Гл.арх.Плащате си услугата ,какви рушвети ,съветвам Ви от опит ,

Може ли да попитам главния архитект на София да ми посочи архитект за ИП на ПУП за Ахтопол ?
Ако да, на кой да платя ?
Защо си спомням, че Ахтопол е доста далече от Варна :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот magodeoz » 21 Май 2010, 09:16

katiaruseva написа:Старият план е валиден до приемане на нов ,доколкото знам 2006 г. е приет нов за Ахтопол ,т.е ,трябва да правите задължително ПУП

От кое следва необходимостта от нов ПУП - от това, че "старият план е валиден до приемане на нов", от това, че през "2006 е приет нов за Ахтопол", или от "доколкото знам"?
katiaruseva написа:И не правя намек за рушвети ,а възлагане на задачата на точния човек ,а той ще Ви бъде казан от Гл.арх.Плащате си услугата ,какви рушвети ,съветвам Ви от опит ,няма невъзможни неща , попитайте само арх.към коя фирма да се обърнете да Ви изготви предложението и разработката на ПУП.

Ма моля Ви се - какви рушвети? Главният архитект насочва гражданина към определена фирма, с която има предварително уговорени търговски взаимоотношения, гражданинът си плаща на въпросната фирма (тук става трансформацията от гражданин в клиент), която пък си плаща на главния архитект, който пък гледа на другата страна, докато бие общинските печати - и всички са доволни и щастливи. Никакви рушвети - обикновена търговска сделка, а в търговията, както казвате, "няма невъзможни неща".
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот aspida » 21 Май 2010, 09:38

Чудя се кое за мен би било по добре. Дали сега, когато очевидно трябва да следвам препоръката на katiaruseva или времето когато аз бях началник на отдел ТСУ и чаках правилния отговор от Първия секретар на Общинския комитет на БКП.
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Май 2010, 13:48

aspida, огледайте се преценете до колко този форум се чете и до колко участниците в него са в позиция да задействат механизми които да навредят на Вас и на хората на които ще се опрете, в случай че тръгнете по пътя на katiaruseva или да си търсите добър процесуален защитник който да обоснове която и да от развитите от мен или magodeoz тези. А колкото до темпоралната реверсия към годините на БКП знайте от мен! И тогава подходите са били тачно същите както и днес, само че малцина го разбират.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация