- Дата и час: 29 Ное 2024, 12:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ограда по чл.48. ал.3 от ЗуТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Ограда по чл.48. ал.3 от ЗуТ
Оо--ооо!!! разбираш повече от колкото трябва. Почвам да съжалявам, че не страдаш от рядкото заболяване на мозъчната кора
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Това беше провокация. Всъщност - онова заболяване не е на мозъчната кора, а на гръбначния мозък. Когато анатемосваш някого, трябва да знаеш съдържанието на анатемата. Иначе не хваща дикиш.
- magodeoz
- Активен потребител
Не конкретизирай, ще ме разочароваш. Веднага ще проверя. Майка ми беше, съпругата ми, зет ми и снаха ми са лекари. Остави това! Я проучи решение 8787/2008 на ВАС (ДВ. бр66/2008) разгледай всички материали по него и виж дали за определени аспекти от нуждите на нашия форум не можем да го обявим за недействително! Бих ти казал какво имам предвид ама модовете ще ме отнесат като бръмбър сламка
-
Que bono?
- magodeoz
- Активен потребител
ztodorov на 10 Май 2010 11:42 am ........
Съжалявам, че за пореден път направих грешката да хвърля бисери на прасетата. Стъпкаха ги, обърнаха се и ме разкъсаха.
ztodorov на 10 Май 2010 11:56 am В интерес на истината, защитавах тебе...... МЕН
Не мен се опитахте да защитите (форума не е пещера), а такива като:
@ ana_george на 02 Май 2010 11:33 pm
Благодаря! Пуснала съм още 2 теми- за къща без нотариален акт и за мародерствата на общината, в която живея. Ще съм ти благодарна, ако получа мнението по въпроса. Напоследък ми се събраха много правни казуси, които никак не са по моята специалност.
Вместо да влезе в кантора на адвокат , с взлом, с квалификации и некоректни факти влезе в три теми на форума, получи добронамерени съвети от доста хора и накрая стъпка всички и всичко (оказа се че няма документ за собственост за НИЩО), обърна се и си излезе
Е..., @ztodorov, изкуство е да знаеш да поискаш съвет
Съжалявам, че за пореден път направих грешката да хвърля бисери на прасетата. Стъпкаха ги, обърнаха се и ме разкъсаха.
ztodorov на 10 Май 2010 11:56 am В интерес на истината, защитавах тебе...... МЕН
Не мен се опитахте да защитите (форума не е пещера), а такива като:
@ ana_george на 02 Май 2010 11:33 pm
Благодаря! Пуснала съм още 2 теми- за къща без нотариален акт и за мародерствата на общината, в която живея. Ще съм ти благодарна, ако получа мнението по въпроса. Напоследък ми се събраха много правни казуси, които никак не са по моята специалност.
Вместо да влезе в кантора на адвокат , с взлом, с квалификации и некоректни факти влезе в три теми на форума, получи добронамерени съвети от доста хора и накрая стъпка всички и всичко (оказа се че няма документ за собственост за НИЩО), обърна се и си излезе
Е..., @ztodorov, изкуство е да знаеш да поискаш съвет
- anserk
- Активен потребител
anserk, аз вниматлно наблюдавам ana_george. Единствено което за сега установявам е че тя е ярка жена, каквото и да се разбира под това определение та ако ще и повторно да бъда обвинен в сексизъм.
-
julyanvonemona написа: Единствено което за сега установявам е че тя е ярка жена, ...
Верно, така ни заслепи, че чак ослепяхме Иди до морето да се охладиш...
Заподозрях я в темата за "наглостта на община Гълъбово", но и сега се питам:
1.Как се издава скица на имот, на който не си собственик! И като какъв ще се жалваш в съда срещу отказа !
2.И като си платиш данъка (кой знае от кога не е плащан), това ще ти даде ли заветния документ.
3.Каква ограда -дувар е строила по имотните граници 2008 г., като имота не е неин, а на общината. Какво РС... Та чак питаше за дувара към уличната регулация.
4.А тия сметки по регулация за 6 м2 Чудех се колко е лицето на парцела и с какво са хванали мм по плана. Кадастъра да е цифров - знам ли
5.А с търсенето на НА за къщата (при положение че 50 г.се обитава), при живи баба и майка -нямам думи. А то имало ОПС за къщата....
Не се сещам за другите и "бисери", дето ги хвърли на "прасетата". Те не се обърнаха да я стъпчат, щото тя взе че отиде при нотариус по "имотните си проблеми".
Ще се върне в друг образ - знам.
Та затова са прави адвокатите /явно от опит във форума/ като пишат "бегом при адвокат"!
- anserk
- Активен потребител
Не се наемам да бъда ничий адвокат във форума, но:
1. Скица на поземлен имот се издава не само на собственик, но и на лице, в чиято полза е учредено ограничено вещно право в съответния имот. Скица се издава на лице, което не е собственик, и в други случаи. Вижте решение на Варненския административен съд по адм. дело 2298 от 2010 г.; Да се жалваш в съда може по повод и без повод – въпросът е да хване дикиш;
2. Плащането или неплащането на данъци в този случай е правно ирелевантно по отношение на предоставянето на административни услуги;
3. Забележете, че в Раздел VІІ от Глава трета на ЗУТ става въпрос за възложител, който съгласно чл. 161 (1) отЗУТ може и да не е собственик на поземления имот. Вижте и разпоредбата на чл. 153 (1) от ЗУТ, а също и чл. 98 от ЗС;
4. Меренето с линийка от омачканите планове си е несериозна работа, прави сте;
5. Познавам хора, закупили жилище през 70-те години, които не знаят къде им е нотариалният акт. Има ги и такива;
"Бисери" на "прасетата" хвърляше друг участник в тази тема. Бисерите не ги видяхме, но пък стана ясно кои са прасетата...
Иначе посещението при адвокат е като посещението при зъболекар – колкото по-късно, толкова повече боли...
1. Скица на поземлен имот се издава не само на собственик, но и на лице, в чиято полза е учредено ограничено вещно право в съответния имот. Скица се издава на лице, което не е собственик, и в други случаи. Вижте решение на Варненския административен съд по адм. дело 2298 от 2010 г.; Да се жалваш в съда може по повод и без повод – въпросът е да хване дикиш;
2. Плащането или неплащането на данъци в този случай е правно ирелевантно по отношение на предоставянето на административни услуги;
3. Забележете, че в Раздел VІІ от Глава трета на ЗУТ става въпрос за възложител, който съгласно чл. 161 (1) отЗУТ може и да не е собственик на поземления имот. Вижте и разпоредбата на чл. 153 (1) от ЗУТ, а също и чл. 98 от ЗС;
4. Меренето с линийка от омачканите планове си е несериозна работа, прави сте;
5. Познавам хора, закупили жилище през 70-те години, които не знаят къде им е нотариалният акт. Има ги и такива;
"Бисери" на "прасетата" хвърляше друг участник в тази тема. Бисерите не ги видяхме, но пък стана ясно кои са прасетата...
Иначе посещението при адвокат е като посещението при зъболекар – колкото по-късно, толкова повече боли...
- magodeoz
- Активен потребител
Ще кажа само, че се изчанчих да прочета хвърлените "факти" от "ярката жена" в трите теми. Като се започне от НА за собственост на имот и къща + 6 м2, мина се през МДТ ( разбира се за ОПС от преди 50 г.) и накрая - нотариус, вида на част от оградата - подминавам.
Всеки намек за " нещо не така както е" предизвика реакция ....
Всеки намек за " нещо не така както е" предизвика реакция ....
- anserk
- Активен потребител
Момчета, не ви ли направи впечатление фактът, че Ана-Джордж (ana_george) отдавна я няма? Само не си мислете че аз се крия зад този ник - и да исках, не бих могла да сътворя такива "бисери".
Колкото до самата тема, да, тя предизвика полезна дискусия. Е, че малко се поуморихме да си смучем от пръстите аргументи, вярно е - самата аз преди няколко обиколки се отказах.
Колкото до самата тема, да, тя предизвика полезна дискусия. Е, че малко се поуморихме да си смучем от пръстите аргументи, вярно е - самата аз преди няколко обиколки се отказах.
-
Melly - Старши потребител
Смученето удължава пръстите на ръцете. Току виж, след някоя и друга тема сме просвирили на пиано.
- magodeoz
- Активен потребител
Боже господи какво сакато действие направих в моя пост, така че започнатия пост в който посочвам че (ana_george) "смуче мозък" и че няма в това нищо лошо стигна само до magodeoz но не и до всички останали?!
-
julyanvonemona, всеки, който пита, смуче мозък малко или повече. В тази връзка, като попиташ в магазина "това сирене хубаво ли е?" пак смучеш от мозъка на продавача, който, по силата на обстоятелствата, се е научел някакси да различава хубавото сирене от лошото.
- magodeoz
- Активен потребител
Лошото е че бях сътворил пост където бях направил разбор как (ana_george) смуче мозък и изведнъж докато го обмислях ти се появи с поста си за пиянистите. Сметнах, че съм цъкнал някъде - не където требе и поради това ти отговаряш по този начин. Както и да е моят проекто-пост изчезна във виртуалното пространство може би за винаги
-
Здравейте,искам да ви се похваля ..сложих ограда.. до 0.60 см (неплътна)
без съгласието на който и да било( нито комшията нито главния архитект):)))
Мина се не мина 1 седмица и комшията ми я събори:) от там съм пуснал жалба за повредена собственост в имота ми:))) Хайде да видим до кога ще се съдим:)
без съгласието на който и да било( нито комшията нито главния архитект):)))
Мина се не мина 1 седмица и комшията ми я събори:) от там съм пуснал жалба за повредена собственост в имота ми:))) Хайде да видим до кога ще се съдим:)
- stafeto
- Младши потребител
stafeto, страстта Ви към този вид спорт буди чувство на уважение но и на........ безпокойство
-
съжелявам но съм готов на всичко ..само и само да си разделя имота...ако трябва всичките си пари и нерви ще хвърля но ще си отделя имота от неговия!
- stafeto
- Младши потребител
Присъединявам се към мнението на julyanvonemona. Stafeto, като илюстрация вижте приложената картинка, за да знаете какво можете да очаквате в евентуален съдебен процес.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- magodeoz
- Активен потребител
И все пак чувствам се длъжник в морално отношение към Вас stаfеto. Затова много Ви моля ако не Ви представлява труд, моля сканирайте и качете на личните ми съобщения скица на цялото УПИ като за мащаб сложете по протежението на уличната регулация една милиметрова линийка и направете снимката заедно с нея. Кой знае може пък да се сетя нещо което другите са пропуснали и по този начин да Ви помогна. В известен смисъл това също е подход към "нирвана". Ако желаете да нямаме нищо общо с мен качете скицата във форума ,за обсъждане от всички. Предварително Ви заявявам! Не искам да плащате - приемете го като обезщетение за подигравателното ми отношение до тук.
-
magodeoz написа:Присъединявам се към мнението на julyanvonemona. Stafeto, като илюстрация вижте приложената картинка, за да знаете какво можете да очаквате в евентуален съдебен процес.
Или това... след един евентуален съдебен процес? Знае ли се...
-
Melly - Старши потребител
Назад към Строителство и регулация
|
|