- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Действителен казус в крайморски град
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
88 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Действителен казус в крайморски град
anserk, хайде да си побеседваме върху този текст
ЗУЧК чл.18(3) Плановете по ал. 1, т. 2 и 3 се съобразяват с правилата и нормативите на Закона за устройство на територията и с подзаконовите нормативни актове по прилагането му, доколкото не противоречат на този закон.;
а защо не и върху този:
§ 6. (1) Действащите към деня на влизане в сила на този закон териториалноустройствени планове, общи и подробни градоустройствени планове запазват действието си. Посочените планове се изменят при условията и по реда на този закон.
можем да прлодължим и с първоначалната опция - §4 ПР на ЗУЧК, ама ме мързи да достигам по околен път до същия извод. И добре че съм мързелив иначе щях да съм контингент на министър Цветанов.
ЗУЧК чл.18(3) Плановете по ал. 1, т. 2 и 3 се съобразяват с правилата и нормативите на Закона за устройство на територията и с подзаконовите нормативни актове по прилагането му, доколкото не противоречат на този закон.;
а защо не и върху този:
§ 6. (1) Действащите към деня на влизане в сила на този закон териториалноустройствени планове, общи и подробни градоустройствени планове запазват действието си. Посочените планове се изменят при условията и по реда на този закон.
можем да прлодължим и с първоначалната опция - §4 ПР на ЗУЧК, ама ме мързи да достигам по околен път до същия извод. И добре че съм мързелив иначе щях да съм контингент на министър Цветанов.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
На драго сърце ще поспорим, но ти предлагам в по-късните часове.
Имам един Георги, да ми е жив и здрав, и сядам да им уважа софрата
Наздраве на всички форумци с името Георги, на техните близки и приятели
Имам един Георги, да ми е жив и здрав, и сядам да им уважа софрата
Наздраве на всички форумци с името Георги, на техните близки и приятели
- anserk
- Активен потребител
anserk! Казах да побеседваме, а не да спорим!
Приписваната на Фр. Енгелс постановка, че "В спора се ражда истината" не е на мода!
Разбииш ли! Демокрация...такова!
Приписваната на Фр. Енгелс постановка, че "В спора се ражда истината" не е на мода!
-
Добре, по-скоро ще е споделяне. Но ми трябва време да погледна в архива - два случая преди година имахме в София, където минахме без изменение на ПУП от 87 г., а с виза и ОУП на София. Трябва да си припомня и ще драсна.
Вкарахме проектите с комплексен доклад. Затова ти намекнах, че градоустройството заемаше почти две от страниците на доклада.
Вкарахме проектите с комплексен доклад. Затова ти намекнах, че градоустройството заемаше почти две от страниците на доклада.
Последна промяна anserk на 06 Май 2010, 21:44, променена общо 1 път
- anserk
- Активен потребител
anserk написа:Добре, по-скоро ще е споделяне. Но ми трябва време да погледна в архива - два случая преди година имахме в София, където минахме без изменение на ПУП от 87 г., а с виза и ОУП на София. Трябва да си припомня и ще драсна.
Да, ама не - няма как да приложиш по аналогия тези два случая за крайморския град.
Но пък не пречи да споделиш.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:Да, ама не - няма как да приложиш по аналогия тези два случая за крайморския град.
Вярно е ! Още повече, че нищо като планове и заповеди не е видяно.
Но към тази насока ме навежда това, че те са имали виза (6мес.важи) и при разговора с гл.архитект (за какво ли са си говорили ) той не им е намекнал за ИП на ПУП-а.
Все пак питащата е била н-к ТСУ и би и направило впечатление
- anserk
- Активен потребител
anserk, нали няма да се сърдиш ако се откажа от беседата.
-
Не, не, аз изчезвам - имам си работа, само вметнах.
Но продължете, моля!
Но продължете, моля!
-
Ама разбира се, че не сега
Наздраве!
Наздраве!
- anserk
- Активен потребител
За добро настроение на всички - НАЗДРАВЕ!
Приятна вечер!
Приятна вечер!
-
anserk написа:....два случая преди година имахме в София, където минахме без изменение на ПУП от 87 г., а с виза и ОУП на София. Трябва да си припомня и ще драсна........
Вкарахме проектите с комплексен доклад.....
Намерих нещата по двата обекта (единия е вече и с РП). И двата са със ЗРП по ЗТСУ, но с визи.
Ако позволите, за сега няма да ги споделя,не защото не искам, а за да не дам напразни надежди на aspida . Всеки случай е строго индивидуален, а това особено се отнася за Царево (там са отделна губерния) с кмет - атаман
Ако след време aspida сподели, може да се помогне в зависимост от ситуацията.
- anserk
- Активен потребител
anserk,снеми от плещите си моралната отговорност към аspida. Колкото и да искаш ти просто не можеш да я поемеш. Ако ли пък си търсиш театър на военните действия в областта на ЗУЗСО, то нека ти припомня, че разполагам с въоръжение с голям радиус на действие.
-
julyanvonemona написа:anserk,снеми от плещите си моралната отговорност към аspida. Колкото и да искаш ти просто не можеш да я поемеш. Ако ли пък си търсиш театър на военните действия в областта на ЗУЗСО, то нека ти припомня, че разполагам с въоръжение с голям радиус на действие.
Я не се карайте заради аspida.
Веселяци....
-
julyanvonemona написа:anserk! Казах да побеседваме, а не да спорим!
Тази "постановка" (всъщност - фраза) се приписва на Сократ, и историята и е доста поучителна, дори и с днешна дата. Та Фр. Енгелс е просто по-късен плагиат, но какво да правиш - демокрация.
- magodeoz
- Активен потребител
Г-н magodeoz, най-учтиво Ви моля, ако не представлява трудност, с няколко къси изречения да разкажете тази история. В случай че прецените и решите да не обременявате форума можете да го направите чрез лично съобщение до мен. Ще ми бъде полезно да знам!историята и е доста поучителна, дори и с днешна дата
Благодаря!
-
Интересна дискусия. Тази, философската, ми харесва повече.
Да видим дали ще се стигне до твърденията на Сократ за вътрешно противоречие?
п.п. Все още сте от малцината, които радват със споровете си.
Да видим дали ще се стигне до твърденията на Сократ за вътрешно противоречие?
п.п. Все още сте от малцината, които радват със споровете си.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g, за съжаление аз много малко знам за философа Сократ. Знам само две неща:
1. Негов е метода при диспут да изхожда от тезата на противника за да го обори в послиеедствие и;
2. Процедилата се през хилядолетията клюка, че е изпил чашата с отровата не за друго, а за да се отърве от изключително лошата си жена!
1. Негов е метода при диспут да изхожда от тезата на противника за да го обори в послиеедствие и;
2. Процедилата се през хилядолетията клюка, че е изпил чашата с отровата не за друго, а за да се отърве от изключително лошата си жена!
-
Поли, и аз ще съм от публиката. Ще бъде интересно, дори повече отколкото очакваме.
Само да споделя как си ги представям тези тримката сладури.
anserk: среден на ръст, пъстроок, белокос, с брада "катинарче";
julyanvonemona: едър мъж, синеок, с буйна прошарена коса и проницателен поглед;
magodeoz: леко закръглен мъж с подчертано "бирено" коремче, тъмни като маслина очи, гъсти вежди и мустаци.
И така, господа - вие сте на ред. Да започнем!
Само да споделя как си ги представям тези тримката сладури.
anserk: среден на ръст, пъстроок, белокос, с брада "катинарче";
julyanvonemona: едър мъж, синеок, с буйна прошарена коса и проницателен поглед;
magodeoz: леко закръглен мъж с подчертано "бирено" коремче, тъмни като маслина очи, гъсти вежди и мустаци.
И така, господа - вие сте на ред. Да започнем!
-
@julyanvonemona: Тази фраза най-точно описва философския метод на Сократ. Той е индуктивен, основан на диалога, с насочване от прости, общоизвестни твърдения чрез въпроси към същността на предметите и явленията. Сократ е измежду философите, поставили началото на логическите правила и принципи на водене на спора, прераснали в софистика. Обаче целта на софистите в спора била не толкова установяване на истината, колкото победа в съдебните процеси, отличаващи се по онова време с особен формализъм (не че днес е много по-различно). При това на изводите, направени в резултат на разсъждения и разнообразни умозрителни конструкции се е придавало по-голямо значение, сравнено с наблюденията от практиката (отново – не че днес е много по-различно). Знаменит в това отношение е примерът с твърдението, извлечено по описания по-горе начин, (известно като една от апориите на Зенон) - че бързоногият Ахил никога няма да догони костенурката, ако тя има известна преднина, защото докато Ахил изминава 1 километър, костенурката изминава 100 м; докато той изминава 100 м – тя изминава 1 м, и така до безкрайност – ergo – бързоногият Ахил никога няма да настигне костенурката.
- magodeoz
- Активен потребител
Наистина бих искал да имаме машина на времето и да се пренесем в древногръцката агора там където мъжете са точили мозъците си а зад колонадата на агората жените и наложниците им са сплетничили по техен адрес с изрази от типа "Глей го па тоя постоянно си настъпва тогата"
-
88 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Строителство и регулация
|
|