- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
привеждане в съответствие на ПУП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
привеждане в съответствие на ПУП
бих искала да помоля за мнение по следния казус:имаме урегулиран поземлен имот,след влизане в сила на нов ПУП и съотетно изменение границите на същия имот,трябва да се извърши процедура по привеждане в съответствие .как става това?какви са необходимите документи и към кого трябва да се обърна
- sunsheineli
- Нов потребител
Re: привеждане в съответствие на ПУП
В ЗУТ няма такъв лексикален израз наречен привеждане в съответствие с ПУП
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Питащата има предвид уреждане на сметките по регулация и прилагането на ПР. Терминологията на ЗУТ понякога, но не винаги намира допирни точки с говоримия официален език в тази държава.
Не е сложна процедурата, но е много различна в зависимост от поводите и причините за промяна в имотните граници.
Не е сложна процедурата, но е много различна в зависимост от поводите и причините за промяна в имотните граници.
- magodeoz
- Активен потребител
Ни най-малко не оспорвам казаното от теб magodeoz, но съгласи се че и аз не съм длъжен да се превръщам в криптоаналитик, въпреки че се досетих че става въпрос най-вероятно за последствия от §8 ПР на ЗУТ.
-
в ЗУТ е употребено:....имоти да бъдат поставени в съответствие със съществуващите граници на поземлените имоти......
сега след като уточнихме терминологията ще получа ли и решение на проблема
сега след като уточнихме терминологията ще получа ли и решение на проблема
- sunsheineli
- Нов потребител
Както и предполагах въпроса се отнася до последиците настъпили като следствие от §8 ал.1 и ал.2 ПР на ЗУТ. Там обаче има 3 отделни точки избирането на която и да е от тях като модел за действие е въпрос на конкретно мислене - често пъти до размера на малка академична студия. Общото при всички е че ще се наложи изменение на ПУП. Това от своя страна предполага да наемете правоспособен по смисъла на ЗКАИИП (но!) и знаещ архитект,а ако архитекта е само правоспособен, трябва да наемете и знаещ адвотат, а ако и двамата не са знаещи, трябвада наемете Господ Бог!
-
а няма ли варянт да се извърши от самата община?
- sunsheineli
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|