Здравейте,
Строим с мой партньор строим 3 къщи и сега трябва да започнем да вкарваме пари в дружествата си (ЕООД–та) за да можем да се разплащаме за метериалите и всичко останало. Но тъй като не искаме да го отчитаме като заем от ФЛ към ЮЛ, защото така ще се наложи да пишем лихва, то ни казаха че трябвало да се направи протокол в който се взима решение да се предприеме инвестиционен проект за който ще са необходими допълнителни инвестиционни средства. Доколкото разбрах в този протокол трябва обаче да се цитира някакъв член от закона.
Въпросът ми е – трябва ли да присъстват някакви специфични формулировки в този протокол или мога спокойно да го напиша приблизително в този дух цитирайки само въпросният член от закона и кой е този член? Ако някой има протоип на подобен протокол бих му бил много задължен ако пусне едно копие.
Благодаря!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вкарване на средства в ЕООД за строителство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Вкарване на средства в ЕООД за строителство
kosiakurta написа:Здравейте,
Строим с мой партньор строим 3 къщи и сега трябва да започнем да вкарваме пари в дружествата си (ЕООД–та) за да можем да се разплащаме за метериалите и всичко останало. Но тъй като не искаме да го отчитаме като заем от ФЛ към ЮЛ, защото така ще се наложи да пишем лихва, то ни казаха че трябвало да се направи протокол в който се взима решение да се предприеме инвестиционен проект за който ще са необходими допълнителни инвестиционни средства. Доколкото разбрах в този протокол трябва обаче да се цитира някакъв член от закона.
Въпросът ми е – трябва ли да присъстват някакви специфични формулировки в този протокол или мога спокойно да го напиша приблизително в този дух цитирайки само въпросният член от закона и кой е този член? Ако някой има протоип на подобен протокол бих му бил много задължен ако пусне едно копие.
Благодаря!
Вижте как "чудесно" се справяте с градежа на не една, не две, а на ЦЕЛИ ТРИ КЪЩИ.
Защо ви е да питате?
-
Melly - Старши потребител
Взимате решение за допълнителни парични вноски от съдружниците, въпросът е уреден в чл. 134 от търговския закон. Вноските не се отразяват в капитала, лихви се уговарят при желание. Срок за връщане на сумите- също е добре да се уговори.
- vioma
- Младши потребител
Благодаря много Vioma,
що се касае до остроумният въпрос на Melly не мога да разбера по силата на каква логика ми пишете глупости след като нямате намерение да ми отговаряте. Ако е просто за да злорадствате по повод на това че строя, то по–добре си се концентрирайте над собственото си битие. Защо всички българи имат тази скапана гнусна привичка да се грижат не за собственото си благосъстояние а за нещастието на другите. На хора като Melly мога само да кажа – пораснете духовно!
що се касае до остроумният въпрос на Melly не мога да разбера по силата на каква логика ми пишете глупости след като нямате намерение да ми отговаряте. Ако е просто за да злорадствате по повод на това че строя, то по–добре си се концентрирайте над собственото си битие. Защо всички българи имат тази скапана гнусна привичка да се грижат не за собственото си благосъстояние а за нещастието на другите. На хора като Melly мога само да кажа – пораснете духовно!
- kosiakurta
- Нов потребител
kosiakurta написа:Благодаря много Vioma,
Освен остроумна, мога и да бъда директна, така щото ме предизвикахте.
Ейййй, това хитрешковците сте голяма работа!
Та, не ви гледам в канчето, но от думите ви си вадя заключение, че ако бяхте "калкулирали" в ПСД-то перо непредвидени разходи (това включва И платени консултации с адвокат), щяхте да се издигнете в очите ни като коректен търговец. Да, ама не! - Ако може така по "тънката лайстна" да "смучем" информацийка без да плащаме, ОК - само че, от ваша гледна точка!
Та, да си дойдем на думата
Въпросът ви е от естество такова, че за да бъде гарантирано бъдещото ви спокойствие, е наложително книжата ви да бъдат изготвени от адвокат, ясно! Нещастие ли казахте? - хахахахахаа Въобще не ви вярвам.
Съсредоточете се върху собственото си благосъстояние. За моето, има още доста време да изтече, докато го стигнете.
Последна промяна Melly на 21 Апр 2010, 17:45, променена общо 1 път
-
Добре де, стига си дъвкала човека..
Сакън ако не си плати на адвокат, а пита във форума!
Както се видя, намери се някой да му отговори кратко и ясно, без кой знае колко детайли и - навярно! - без да го заболи от това, че е дал 'безплатен' съвет.
Както се видя, намери се някой да му отговори кратко и ясно, без кой знае колко детайли и - навярно! - без да го заболи от това, че е дал 'безплатен' съвет.
- olvinvitoler
- Младши потребител
olvinvitoler написа:Добре де, стига си дъвкала човека..
Нещо и ти не си ме разбрал...., явно!
Как ли да ме разбереш, като си икономист- ай, У ЛЕВО!!!!
-
От казаното във темата по нищо не мога да разбера,че трите обекта се изпълняват от търговец (ЕООД)
Към Melly!
Моля да ми позволите една стилова корекция.
Не се казва "У ЛЕВО"! Казва се У ЛЕ'О. По същия начин се пише Бетховен, а се произнася Бет'овен!
Към Melly!
Моля да ми позволите една стилова корекция.
Не се казва "У ЛЕВО"! Казва се У ЛЕ'О. По същия начин се пише Бетховен, а се произнася Бет'овен!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|