Здравейте,
Потърпевши сме от покупка на апартамент на зелено от некоректен строител. Вече 5 години ни лъже, че ще построи апартаментите, платили сме му 90%, прехвърлил ни е нотариално правото на строеж с отлагателно условие. Той е пред фалит, има вече няколко запора. Един от съседите ми се е консултирал с адвокат, той му е казал че при фалит банката (която му е направила запорите) ще ни вземе апартаментите. Не знам това възможно ли е, и ако да, какво да направим за да не случи?
Сградата в момента е на груб строеж, всъщност е така от 1 година.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
покупка на апартамент на зелено от некоректен строител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: покупка на апартамент на зелено от некоректен строител
escapee_pictures написа:Здравейте,
Потърпевши сме от покупка на апартамент на зелено от некоректен строител. Вече 5 години ни лъже, че ще построи апартаментите, платили сме му 90%, прехвърлил ни е нотариално правото на строеж с отлагателно условие. Той е пред фалит, има вече няколко запора. Един от съседите ми се е консултирал с адвокат, той му е казал че при фалит банката (която му е направила запорите) ще ни вземе апартаментите. Не знам това възможно ли е, и ако да, какво да направим за да не случи?
Сградата в момента е на груб строеж, всъщност е така от 1 година.
Не се свършихте....., да не казвам какви.
Бива ли такова плиткоумие, а? Като си помисля и колко сте платили на кв.м., бррррррррр, направо настръхвам.
Аз с удавници не се занимавам.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
Извън мнението на Melly, което като цяло споделям, не вярвам, че санкциите срещу некоректния строител ще Ви засегнат, ако сте имали благоразумието да купите правото на строеж без тежести, и същото не е погасено по право. Нямате обаче много време, ако хронологията Ви е коректна.
- magodeoz
- Активен потребител
благодаря ви, само да поясня че баба ми е купила апартамента без наше знание и сега се чуди какво да прави
няма тежести правото на строеж, но не разбрах горните ви думи. за какво нямаме много време?
magodeoz написа:Нямате обаче много време, ако хронологията Ви е коректна.
няма тежести правото на строеж, но не разбрах горните ви думи. за какво нямаме много време?
- escapee_pictures
- Нов потребител
За да придобиете имота "на груб строеж", най-добре отново без тежести.
- magodeoz
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|