- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Законни ли са действията на ДНСК?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Законни ли са действията на ДНСК?
Защо не публикувате мотивите от съдебните решения? Може да се окаже, че актът за узаконяване е отменен на процедурно основание, без да е разглеждан казусът по същество.
- magodeoz
- Активен потребител
Знаете ли по този начин много трудно ще Ви се отговори на питането Ви. Явно за да се изясни всичко точно трябва човек да е запознаем с цялата преписка, защото по някога незначителни неща са много важни а и документацията трябва да се прегледа от човек познаващ тематиката. Ако желаете аз с удоволствие безвъзмездно ще се опитам да Ви помогна. Ако желаете свържете се с мен да поговорим.
- nikonik
- Младши потребител
nikonik написа:Знаете ли по този начин много трудно ще Ви се отговори на питането Ви. Явно за да се изясни всичко точно трябва човек да е запознаем с цялата преписка, защото по някога незначителни неща са много важни а и документацията трябва да се прегледа от човек познаващ тематиката. Ако желаете аз с удоволствие безвъзмездно ще се опитам да Ви помогна. Ако желаете свържете се с мен да поговорим.
nikonik, моля, вижте личните си съобщения...
-
liusien - Младши потребител
Включете личните си съобщения.
Последна промяна nikonik на 15 Мар 2010, 11:05, променена общо 1 път
- nikonik
- Младши потребител
Timeo danaos et dona ferentes...
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz написа:Timeo danaos et dona ferentes...
Което ще рече...??? Извинете незнаещите, моля!
-
liusien - Младши потребител
Много добро попадение! Поздравления!
Вергилий " Енеида"
Страхувайте се от данайците, що носят дарове
Вергилий " Енеида"
- Гост.
- Старши потребител
* Report this post
* Reply with quote
Postby liusien on 13 Mar 2010 03:34 pm
julyanvonemona wrote:На §16 ПР на ЗУТ можеш евентуално да се надяваш за обекти строени преди 07.04.1987г., а както виждам тук се говори за 1993г.
Пускам цитат от ЗУТ...
Преходни разпоредби на ЗУТ
...............
§ 16............
(2) Незаконни строежи, започнати в периода 8 април 1987 г. - 30 юни 1998 г., но неузаконени до влизането в сила на този закон, не се премахват, ако са били допустими по действащите подробни градоустройствени планове и по правилата и нормативите, действали по време на извършването им или съгласно този закон, и ако са декларирани от собствениците им пред одобряващите органи до 31 декември 1998 г.
Без коментар!
liusien
* Private message
Бях изгубил интерес към темата, ама си спомних че декларирането към 1998 се извършваше по особения ред на §27 ЗТСУ(отменен).
Също без коментар!
* Reply with quote
Postby liusien on 13 Mar 2010 03:34 pm
julyanvonemona wrote:На §16 ПР на ЗУТ можеш евентуално да се надяваш за обекти строени преди 07.04.1987г., а както виждам тук се говори за 1993г.
Пускам цитат от ЗУТ...
Преходни разпоредби на ЗУТ
...............
§ 16............
(2) Незаконни строежи, започнати в периода 8 април 1987 г. - 30 юни 1998 г., но неузаконени до влизането в сила на този закон, не се премахват, ако са били допустими по действащите подробни градоустройствени планове и по правилата и нормативите, действали по време на извършването им или съгласно този закон, и ако са декларирани от собствениците им пред одобряващите органи до 31 декември 1998 г.
Без коментар!
liusien
* Private message
Бях изгубил интерес към темата, ама си спомних че декларирането към 1998 се извършваше по особения ред на §27 ЗТСУ(отменен).
Също без коментар!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
liusien, четете тук и ще разберете.
Правя последен опит да ви отрезвя.
viewtopic.php?f=26&t=40926&st=0&sk=t&sd=a#p395920
Някои продължават да мислят, че са неразбрани - най вече въпросителят! .... И от съда, и от компетентните лица, дали отговор в тази тема.
Преходни разпоредби
КЪМ ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ТЕРИТОРИАЛНО И СЕЛИЩНО УСТРОЙСТВО (ДВ - БР. 79 ОТ 1998 Г., ПОПР. - ДВ, БР. 89 ОТ 1998 Г.)
§ 27. (1) В срок до 31 декември 1998 г. собствениците на имоти в строителните граници на населените места и другите селищни образувания, върху които са изградени незаконни строежи, започнати до 30 юни 1998 г., следва да ги декларират и да представят в съответните общински технически служби необходимите проекти за изследване на възможността за узаконяване на строежите. Декларираните строежи се узаконяват по реда на отменения с този закон чл. 180.
(2) За узаконяването се представят изискващите се строителни книжа, плащат се дължимите такси и глоби и се извършват необходимите действия за получаване на акт за узаконяване.
(3) Процедурите за узаконяване, започнати по ал. 1 и 2, следва да бъдат приключени от общините по ред и в срокове, определени в правилника за прилагането на закона.
Правя последен опит да ви отрезвя.
viewtopic.php?f=26&t=40926&st=0&sk=t&sd=a#p395920
Някои продължават да мислят, че са неразбрани - най вече въпросителят! .... И от съда, и от компетентните лица, дали отговор в тази тема.
-
Melly - Старши потребител
Здравейте ! Май има още място за пирони....
1. Приемете решението на ВАС (то е окончателно). Времето за коментар е изтекло с издаването му !И ако ще ви стане по-леко, поне ... % от АУ , издадени в онзи период са за отмяна (добре че не се оспорват). Правеха се на КИЛОГРАМ ! Такива са и РП-тата! Там единствено Гебрева (лека и пръст) проверяваше документ по документ и ред по ред преди подпис Споменавам я, защото откри, че е пропуснат съзнателно един от 27 съсобственика наследници на кино (оказа се близнак), а в друга - наложи се поправка на АУ и изчака да се попълни преписката преди РП:!: Нищо ново под слънцето
2.
Да не ви страх ! Ще падне и без да люлеят въжето. Само ще напомня, че по принцип писмената форма на ИАА е форма на валидност и ако не са спазени задължителните елементи (реквизити), актът е нищожен. Това, което сте затъмнили също е съществено, има още липси .... Без коментар,за да не влияеме на съдията
3. Заповед на ДНСК за събаряне - какво пише в нея е много съществено. По принцип, тя винаги се оспорва и има поле за изява, но от АДВОКАТ! Поне може да ви удължи времето, докато се подготвите за новите строителни книжа.
nikonik не с теб трябва да се свързват и говорят, а да намерят А.С. (тя отдавна не е в ДНСК, но е сигурно в системата ) и Б.С.М. (надзора) и безвъзмездно ( с включване на нанесени морални и материални щети) да им изкарат РП за "хляба", без да губят време, започвайки от проекта за събаряне - та чак до новото РП. Всичко се плаща, но понагога двойно ! Явно добре са работили съвместно, щом в един ден са вкарали преписката, разгледали, посетили обекта и изкарали РП ! Егати скоростта и компетентността ! То бива, бива, ама чак толкова ...
Започнете да действате за ново РП, но не във форума!
Това е отмен ! Лек ден!
liusien написа:Съгласен съм да изпълня всеки съвет който ще ме коригира в поведението ми и който ще ми даде шанс да продължа напред.
1. Приемете решението на ВАС (то е окончателно). Времето за коментар е изтекло с издаването му !И ако ще ви стане по-леко, поне ... % от АУ , издадени в онзи период са за отмяна (добре че не се оспорват). Правеха се на КИЛОГРАМ ! Такива са и РП-тата! Там единствено Гебрева (лека и пръст) проверяваше документ по документ и ред по ред преди подпис Споменавам я, защото откри, че е пропуснат съзнателно един от 27 съсобственика наследници на кино (оказа се близнак), а в друга - наложи се поправка на АУ и изчака да се попълни преписката преди РП:!: Нищо ново под слънцето
2.
liusien написа:Между другото, въпросния съсед иска и това разрешение да отпадне. Води дело и какво ще се произнесат в съда - страх ме е да си мисля...
Да не ви страх ! Ще падне и без да люлеят въжето. Само ще напомня, че по принцип писмената форма на ИАА е форма на валидност и ако не са спазени задължителните елементи (реквизити), актът е нищожен. Това, което сте затъмнили също е съществено, има още липси .... Без коментар,за да не влияеме на съдията
3. Заповед на ДНСК за събаряне - какво пише в нея е много съществено. По принцип, тя винаги се оспорва и има поле за изява, но от АДВОКАТ! Поне може да ви удължи времето, докато се подготвите за новите строителни книжа.
nikonik написа:Ако желаете аз с удоволствие безвъзмездно ще се опитам да Ви помогна. Ако желаете свържете се с мен да поговорим.
nikonik не с теб трябва да се свързват и говорят, а да намерят А.С. (тя отдавна не е в ДНСК, но е сигурно в системата ) и Б.С.М. (надзора) и безвъзмездно ( с включване на нанесени морални и материални щети) да им изкарат РП за "хляба", без да губят време, започвайки от проекта за събаряне - та чак до новото РП. Всичко се плаща, но понагога двойно ! Явно добре са работили съвместно, щом в един ден са вкарали преписката, разгледали, посетили обекта и изкарали РП ! Егати скоростта и компетентността ! То бива, бива, ама чак толкова ...
Започнете да действате за ново РП, но не във форума!
Това е отмен ! Лек ден!
- anserk
- Активен потребител
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|