- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с теч в апартамент ново строителство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с теч в апартамент ново строителство
Здравейте, имам следния проблем, през 2008 си купихме апартамент,ново строителство.Част от тавана на дневната се намира под терасата на горния апартамент ,тази зима тавана започна да тече.Т.к. блокът е все още в гаранция се свързахме със собственика на фирмата,построила блока,които ни увери , че ще отстрани проблема.От тогава обаче мина доста време ,а той спря да вдига телефона си и вече не мога да се свържа с него.Въпроса ми е каква да е следващата стъпка,която да предприема?Мога ли да пусна някаква жалба и къде?
- sasho_79
- Нов потребител
Re: Проблем с теч в апартамент ново строителство
Принципно такива въпроси се решават само съдебно, ако не доброволно.
Жалба няма къде да пуснете, освен в някоя комисия по потребителите или строителството.
Трябва да си заведете дело, което ще заплати в кройна сметка строителя. Ще го осъдите за всички разноски и вреди. В крайна сметка може да получите компенсация повече от вредите.
Жалба няма къде да пуснете, освен в някоя комисия по потребителите или строителството.
Трябва да си заведете дело, което ще заплати в кройна сметка строителя. Ще го осъдите за всички разноски и вреди. В крайна сметка може да получите компенсация повече от вредите.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Здравейте,
Аз имам същия проблем. Само че апартамента стана на 2 години откакто е построен. Мезонет е на последен етаж. Тече целия покрив. Стените се разпадат.
Искам да попитам колко време е гаранцията на ново строителство за покривите? И имам ли смисъл да се боря с тях да си оправят некачествено свършената работа?
Аз имам същия проблем. Само че апартамента стана на 2 години откакто е построен. Мезонет е на последен етаж. Тече целия покрив. Стените се разпадат.
Искам да попитам колко време е гаранцията на ново строителство за покривите? И имам ли смисъл да се боря с тях да си оправят некачествено свършената работа?
- vaniazz2001
- Нов потребител
Минималните гаранционни срокове за хидроизолации, довършителни и инсталационни работи са 5 години от датата на въвеждане на строежа в експлоатация.
- magodeoz
- Активен потребител
Виж тема от 03 март "Казус с ремонтна дейност и преминаване през чужд имот"
Там ползват адвокат за нарочното известяване на предприемача (строителя) и надзора за възникналия проблем в гранционния срок.
Има развитие проблема им с надежда да не се стига до съд, а и да стигнат ще го спечелят ( има предварителни стъпки)
Там ползват адвокат за нарочното известяване на предприемача (строителя) и надзора за възникналия проблем в гранционния срок.
Има развитие проблема им с надежда да не се стига до съд, а и да стигнат ще го спечелят ( има предварителни стъпки)
- anserk
- Активен потребител
това означава ли, че няма смисъл да си търся правата? И какви са тези стъпки?
- vaniazz2001
- Нов потребител
vaniazz2001 написа:това означава ли, че няма смисъл да си търся правата? И какви са тези стъпки?
Точно обратното
Пак прочети темата, има ги и стъпките, но явно ти е трудно с термините и материята (не е проста) и затова иди направо при адвокат
Във форума обикновенно питащите проверяват стъпките на наетите от тях адвокати
- anserk
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|