начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

цени за трасиране на недвижим имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: цени за трасиране на недвижим имот

Мнениеот magodeoz » 01 Мар 2010, 19:49

Явно попадате все на мързеливи надзорници - санкционирайте ги финансово.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Мар 2010, 20:06

magodeoz, ако последният Ви пост се отнася до мен, нека напомня,че отдавна съм вън от системата и нямам никаква оперативна власт над надзониците. А иначе т.н. "консултант" е както веднъж се изразих "млада похотлива тъща в леглото на младоженците". И наистина в цялостния процес по проектирането и строителството що търси консултанта? Постът ми ще стане цяла монография, но това което съм нваправил и правя в момента, за да изчезне консултаннта от небето на легилатурата е едно монументално дело, което в случай че се осъществи, ще ме направи репер в историята на устройството на територията. Не мога да преценя дали Вие съзнавате колко е вреден института на консултанта, но ако споделяте това гледище вече сте ми съюзник!
Консултанта е апотеос на безотговорността на Държавата, от една страна и мърлява камуфлажна операция за да изглежда наличност на гражданско обществмо -от друга!
Последна промяна julyanvonemona на 01 Мар 2010, 20:12, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anserk » 01 Мар 2010, 20:09

petko_a написа:Много хубаво, само дето в цялата ми практика всички искат аз да съставя пустият му протокол, защото присъствали технически данни, които аз трябвало да въведа и все аргументи от този вид.

Ако наистина го правиш протокола - едно голямо АФЕРИМ :D
Трасировка ще извършиш след РС за оградата, та даже и да е от колове и мрежа :idea: Ако искаш не прави трасировъчен карнет, а всичките данни ги запиши в прот.обр.2 - твоя воля :wink: Но това са строителните книжа за оградата, заверени с подпис и печат на общината.
А ти с твоя подпис и печат си поеми твоя дял от отговорността, та като се изправят съседите с коловете на оградата, да има по кой да ги ......... :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 04 Мар 2010, 00:25

Надзорник за строеж на ограда от колове и мрежа?!?
Разбира се, че аз го правя протокола. Много често обаче за издаването на разрешение за строеж на ограда в общините си изискват трасировъчен карнет и конструктивно становище (евентуално архитектурен проект). А и собствениците искат да си видят имота преди да се занимават с разни администрации, за да избегнат неприятни изненади.
petko_a
Потребител

Мнениеот anserk » 04 Мар 2010, 00:48

Изобщо не иде реч за надзор на ограда :idea: Само това оставаше, работа дал господ :D
Но....., когато стане напечено и се стигне до оспорване и съд, след скицата на имота, следва ПРОТОКОЛА за строителна линия на оградата - едно от трите строителни книжа :idea:
Преди се правеше от техн.служби на общините, но отдавна това е в полето на геодезистите. Правилно отбеляза, че е "технически" протокол и там има (Х....., У.....) по .......координатна система :idea:
Кой да го състави - архитект, юрист, лекар.......? И затова има цена тази дейност :wink:
Да, прави се трасировъчен карнет, но той не покрива изискванията за протокол по смисъла на ЗУТ за строителни книжа. А разрешение се иска даже и за колове и мрежа да се даде колко да се забият, за да не може като се стигне до ... да ги извадят :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 04 Мар 2010, 09:01

А така, най-после да си дойдем на думата. :)
Всичко, което казваш си е така. Работата тръгна от там защо аджеба бих поискал пари за протокола. :)
petko_a
Потребител

Мнениеот anserk » 04 Мар 2010, 10:30

petko_a написа:защо аджеба бих поискал пари за протокола

Разбира се, искай толкова, колкото прецениш за този обем работа (вкл.документите) :D Пазар е :wink:
Само дето "клиента-инвеститор" припознава това като "колчета, лата, геодезист и едно листче......." и, че общината ще му издаде протокола :roll:

Спорна работа и успех ! Без вашата "лата" никъде не минаваме :D
anserk
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация