- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
цени за трасиране на недвижим имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
цени за трасиране на недвижим имот
здравеите интересува ме някои дали е на ясно с цените за трасиране на имот в регулация но не на земеделски терен и дали има едини цени за това благодаря ВИ предварително
- donka_
- Нов потребител
Re: цени за трасиране на недвижим имот
Зависи от броя на точките.За справка сайта на Агенцията по геодезия,картография и кадастъра.
- mam4eto27
- Младши потребител
да но там няма нищо конкретноп само изменения на закона а на мен ми трябва приблизителна стоиност на точка
- donka_
- Нов потребител
Около 350 лева с трасировъчен карнет - зависи от геодезическата фирма.
- anserk
- Активен потребител
В повечето случаи цената не е на точка. Оказват влияние много фактори. Големината на имота, конфигурацията му, какъв е релефа, наличие и качество на изходните данни, наличие на опорни точки, местоположение...
- petko_a
- Потребител
anserk написа:Около 350 лева с трасировъчен карнет - зависи от геодезическата фирма.
Съгласна. Като долна граница.
-
Melly - Старши потребител
petko_a написа:Големината на имота, конфигурацията му, какъв е релефа, наличие и качество на изходните данни, наличие на опорни точки, местоположение...
Да добавя: геодезиста ми се разписва и в протокола за строителна линия (т.н. обр.2а) към издаденото РС за ограда, с което се счита, че оградата е окончателно трасирана по имотни и/или регулационни граници.
- anserk
- Активен потребител
Да добавя: геодезиста ми се разписва и в протокола за строителна линия (т.н. обр.2а) към издаденото РС за ограда, с което се счита, че оградата е окончателно трасирана по имотни и/или регулационни граници.
аnserk, да не би да искаш да кажеш че самият факт на разписването на протокола е основание за допълнително надчисляване над цената по извършените дейностти
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
А защо да не е платен допълнително, след като всичко допълнително навсякъде се заплаща?
- petko_a
- Потребител
Не, това влиза в цената: трасировъчен карнет, трасиране на място с колчета (мет.шишове) и подпис в протокола обр.2а
Разбира се зависи от геодезическата фирма, но от работата с три-четири фирми по обектите, цените им са горе-долу еднакви.
Все пак има фирми-стабилки, с парктика, които дават добри планове и карнети. Те си намират координатите на ОТ-та и т.н. Просто работата им е в съответствие със ЗКИР.
Това е от мен
Разбира се зависи от геодезическата фирма, но от работата с три-четири фирми по обектите, цените им са горе-долу еднакви.
Все пак има фирми-стабилки, с парктика, които дават добри планове и карнети. Те си намират координатите на ОТ-та и т.н. Просто работата им е в съответствие със ЗКИР.
Това е от мен
- anserk
- Активен потребител
petko_a, Ако се наложи да те използвам за извършване на геодезическа услуга, ще искам да направя отбив от цената заради усилието което съм положил да прибера моя екземпляр от протокола в чантата си и ще го фиксирам в писмен договор.
По ника ти във форума се предполага да си българин, но представителите на мойсеевото племе ряпа да ядят пред тебе
По ника ти във форума се предполага да си българин, но представителите на мойсеевото племе ряпа да ядят пред тебе
-
Това си е твоя работа какво ще фиксираш в договора, моя е дали ще се съглася с него. От къде съдиш, че протокол обр.2а винаги се съставя? А ако нямаш разрешение за строеж на ограда? Значи аз ще извърша измерванията, ще ти дам трасировачен карнет, ще си видиш колчетата. След някой месец когато ти щукне за протокол 2а, извадил си си разрешение за строеж, ще ми звъннеш, ще искаш да го съставя, може да поискаш да дойда и в офиса ти или у дома да ти го донеса, ще ми загубиш още един ден и ще искаш това да е безплатно? Може и така да стане, но преди това ще съм си го включил в цената и ще съм ти взел парите предварително, без въобще да те уведомявам. И всичко това заради такива като теб, които не знаят, че всичко на този свят вече се заплаща.
- petko_a
- Потребител
Навремето, още в зората на демокрацията, шопите от с. Лозен, по повод обявяване на подробен устройствен план (тогава се наричаше ЗРП), афишираха привързаността си към доктрината на пазарната икономика, заявявайки "аз се подписвам само срещу пари!". Гледам, че не липсват техни достойни последователи.
- magodeoz
- Активен потребител
Моите поздравления към теб, щом работиш без пари.
Аз учтиво отказвам!
Аз учтиво отказвам!
- petko_a
- Потребител
И ЗРП още си се наричат ЗРП.
- petko_a
- Потребител
Щеше да бъде добре, ако беше така, но между понятията "ЗРП" по ЗТСУ (отм.), и "ПУП" (по ЗУТ) съществува голяма, съзнателно създадена от Законодателя, разлика. И друго - пари за подпис не взимам (не съм длъжностно лице). Просто гледам под какво се подписвам.
- magodeoz
- Активен потребител
Аз не споря, че има разлики, а казвам че плановете за застрояване и регулация са вид подробни устройствени планове и много от онези планове от времената, за които говориш ти все още са действащи и си се наричат така.
Колкото за подписа, откъде реши, че за протокол по обр.2а, задълженията са ми само за подпис?
Колкото за подписа, откъде реши, че за протокол по обр.2а, задълженията са ми само за подпис?
- petko_a
- Потребител
аnserk, да не би да искаш да кажеш че самият факт на разписването на протокола е основание за допълнително надчисляване над цената по извършените дейностти
А защо да не е платен допълнително, след като всичко допълнително навсякъде се заплаща?
- magodeoz
- Активен потребител
Щеше да бъде добре, ако беше така, но между понятията "ЗРП" по ЗТСУ (отм.), и "ПУП" (по ЗУТ) съществува голяма, съзнателно създадена от Законодателя, разлика.
magodeoz, това е точно така, ама се съмнявам дали дори и Вие си давате ясна сметка за възможните рефлекси в практиката, произтичащи от разликите между двете правни фигури (ЗРП и ПУП). Моля отново за прошка (много ми стана) до сега няма никакво основание да изказвам такова съмнение! За ЗРП и ПУП исках да създам нова тема с цел изясняване, но в създаването на нови теми не ми върви! Въпреки, че се стремя да ги подкрепям с примери, постовете по тях отиват в други посоки - не в тази където желая самото изясняване!
Последна промяна julyanvonemona на 01 Мар 2010, 19:47, променена общо 1 път
-
Много хубаво, само дето в цялата ми практика всички искат аз да съставя пустият му протокол, защото присъствали технически данни, които аз трябвало да въведа и все аргументи от този вид.
- petko_a
- Потребител
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|