Здравейте,
Имам проблем, тъй като имотът попада в Защитена зона по Натура, а ПУП-ми е влязал в сила преди Заповедта за Натура, и сега искат да ми спрат инвеститционното предложение. Имат ли това право? Нямаше ли някъде, че щом ПУП-ът е в сила, преди влизането на Заповедта по Натура, си остава правото за изграждане на предвиденото в ПУП. Търсих, но не успях да открия. Благодаря Ви предварително за помоща Ви.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПУП в сила преди Заповед за Натура
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПУП в сила преди Заповед за Натура
Никак не бих се учудил ако става въпрос за местност Иракли на Черно море. Там е точно така! Не само че има влязъл при действието на ЗТСУ ЗРП от 1985г, не само че този план не беше взет под внимание, при изработването на плановете за земеразделяне, предвид чл.10 ал.7 от ЗСПЗЗ, но и после отново напълно излишно се направи промяна на предназначение на част от земите вече влезли в регулация. И като капак, влезе в Натура 2000. Имам копия от всички документи доказващи твърдението ми!Аз живея съвсем близо до Иракли - в с. Емона.
Конкретно на въпроса! Там където има действащи планове се прилагат Нормите по ЗУТ , а конкретно за Иракли и нормите на ЗУЧК, защото това са нормативните актове по устройство на територията. Мероаприятието Натура 2000 е по Закона за биологичното разнообразие и до колкото урбанизираните територии не са предмет на този закон се прилага ЗУТ(ЗУЧК) - съответно Натура 2000 няма нищо общо, но иди го обяснявай на общинари или амуджи като Джевджет Чакъров. За тях законът е крясъкът на дрогираните лузери от движението "Да спасим Иракли" и др. подобни!
Конкретно на въпроса! Там където има действащи планове се прилагат Нормите по ЗУТ , а конкретно за Иракли и нормите на ЗУЧК, защото това са нормативните актове по устройство на територията. Мероаприятието Натура 2000 е по Закона за биологичното разнообразие и до колкото урбанизираните територии не са предмет на този закон се прилага ЗУТ(ЗУЧК) - съответно Натура 2000 няма нищо общо, но иди го обяснявай на общинари или амуджи като Джевджет Чакъров. За тях законът е крясъкът на дрогираните лузери от движението "Да спасим Иракли" и др. подобни!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 20:12, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Не може! Освен основните и принципни положения от предишният ми пост виж и чл.14 ал.1 от ЗНА.Имай предвид че там е визиран нормативен акт, какво ли остава за административно действие от страна на органи на МОСВ. Разрешението за строеж си е в сила и този комуто е дадено може незабавно да почне да строи!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Кой и на какво основание претендира за спиране на въпросния строеж? И в каква форма е изразена претенцията?
- magodeoz
- Активен потребител
.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 20:12, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|