начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

значение на оранжевия цвят в предвижданията на ПУП/ЗРП/

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

значение на оранжевия цвят в предвижданията на ПУП/ЗРП/

Мнениеот blagoydm » 31 Юли 2008, 12:21

в ЗРП /ПУП/ от 1972 г. са дадени 2-ва УПИ като с тъмно кафяв цвят се виждат петната на съществуващите и към днешна дата сгради.Върху тези тъмнокафяви петна е посочена и етажността /в случая 3 етажа/.

ПРОБЛЕМЪТ МИ ОБАЧЕ Е СЛЕДНИЯТ: Между двете тъмнокафяви петна, съответсващи на съществуващите сгради в двата имота, С ОРАНЖЕВ ЦВЯТ Е ПРЕДВИДЕНО ЗАСТРОЯВАНЕ ДО РЕГУЛАЦИОННАТА ЛИНИЯ, т.е. СВЪРЗАНО.В оранжевите петна етажност не е посочена.

ПОНЕЖЕ НЕ МИ Е ЯСНО КАКВО СОЧАТ и значат тези цветове, не мога да се ориентирам дали свързаното застрояване между двата УПИ е само за свързано застрояване на допълващи застроявания или е предвидено свързано застрояване на основните сгради в двата УПИ.
Трудно ми е да изтълкувам тази графична част на ЗРП, тъй като наистина не съм наясно какво значи "ОРАНЖЕВИЯТ" цвят!!!!
blagoydm
Нов потребител

Re: значение на оранжевия цвят в предвижданията на ПУП/ЗРП/

Мнениеот kalahan2008 » 02 Авг 2008, 09:13

pilot66 написа:
Освен да Ви препратя при АДВОКАТ
! ...

:shock: :shock: Какъв адвокат :shock: Тук трябва КАРТОГРАФ или ГЕОДЕЗИСТ!
http://www.cadastre.bg/Nar3_210206.htm#pril1
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t ... 2251a44c86
Иначе към скицата би трябвало да има съответната легенда и там да пише кой цвят за какво е :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Фев 2010, 23:08

1. Наредбите по приложението на ЗКИР не се отнасят до плановете по ЗУТ.
2.Съгласно решение на ВАС №8787/2008 ДВ.бр.66/2008г., именно приложението към чл.68 ал.2 от Наредба №8 ОСУСП по отношение цветовете е отменено.
3.Що се касае до действащите ЗРП от времето на отменения ЗТСУ, оранжевият цвят за който става дума е това, което е дадено в легендата.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Фев 2010, 02:11

Ако не е посочена етажност, вероятно е посочена буква (М или Г, или М/Г). Това ще рече допълващо застрояване за нежилищни нужди с височина, прилягаща на допълващо застрояване. Ако няма посочена нито етажност, нито буква - кафето на проектанта е било доста рядко, затова цветът Ви се вижда оранжев.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2010, 20:53

Ако не е посочена етажност, вероятно е посочена буква (М или Г, или М/Г)

Все си мисля, че ако тези буквени означения не са обяснени в легенда към съответния подробен план, всеки формално може да се позове, че тези букви нищо не му говорят независимо от постановеното в чл.72 ал.2 от Наредба №7 ПНУОВТУЗ
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация