- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НЕПРАВОМЕРНО ОГРАДЕН ЧАСТЕН ИМОТ В ПОДРОБНИЯ ПЛАН НА ОБЩИНАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
35 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
НЕПРАВОМЕРНО ОГРАДЕН ЧАСТЕН ИМОТ В ПОДРОБНИЯ ПЛАН НА ОБЩИНАТ
КОЛЕГИ, ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ЗА СЛЕДНИЯ КАЗУС. ОБЩИНАТА НЕПРАВОМЕРНО Е ОГРАДИЛА ЧАСТ ОТ ЧАСТЕН ИМОТ В СВОЯ ПЛАН ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, С КОЕТО НИ Е ОЩЕТИЛА, ЗАЩОТО НИЕ ИМАМЕ НОТАРИАЛЕН АКТ. ВЪПРОСЪТ МИ Е КАК МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ПЛАНА НА ОБЩИНАТА И КОГАТО ЕДИН ПАРЦЕЛ, КОЙТО Е В РЕЖИМ НА ЧАСТНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ И Е ВЛАДЯН ОТ БАБА МИ ОТ 1990 Г. , Т.С. ПОВЕЧЕ ОТ 19 Г. МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ПО ПЪТЯ НА ПРИДОБИВНАТА ДАВНОСТ И ИЗДАВЕНЕТО НА НОТАРИАЛЕН АКТ ПО ОБСТОЯТЕЛСТВЕНА ПРОВЕРКА?????
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
- albena_ai
- Младши потребител
Re: НЕПРАВОМЕРНО ОГРАДЕН ЧАСТЕН ИМОТ В ПОДРОБНИЯ ПЛАН НА ОБЩИНАТ
albena_ai написа:КОЛЕГИ, ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ЗА СЛЕДНИЯ КАЗУС. ОБЩИНАТА НЕПРАВОМЕРНО Е ОГРАДИЛА ЧАСТ ОТ ЧАСТЕН ИМОТ В СВОЯ ПЛАН ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, С КОЕТО НИ Е ОЩЕТИЛА, ЗАЩОТО НИЕ ИМАМЕ НОТАРИАЛЕН АКТ. ВЪПРОСЪТ МИ Е КАК МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ПЛАНА НА ОБЩИНАТА И КОГАТО ЕДИН ПАРЦЕЛ, КОЙТО Е В РЕЖИМ НА ЧАСТНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ И Е ВЛАДЯН ОТ БАБА МИ ОТ 1990 Г. , Т.С. ПОВЕЧЕ ОТ 19 Г. МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ПО ПЪТЯ НА ПРИДОБИВНАТА ДАВНОСТ И ИЗДАВЕНЕТО НА НОТАРИАЛЕН АКТ ПО ОБСТОЯТЕЛСТВЕНА ПРОВЕРКА?????
Мъка..., Бени, мъкааааааааааааааааа.....
Много мъка по тази земя.
-
Melly - Старши потребител
...ОБЩИНАТА НЕПРАВОМЕРНО Е ОГРАДИЛА ЧАСТ ОТ ЧАСТЕН ИМОТ В СВОЯ ПЛАН ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, ....
Простете за невежеството ми, но горното изречение от правист ли е написано?
Ако общината е оградила нещо, има ли разрешение за ограждането, а? А какво означава "ограждане"?
И откога общините си имат "свои планове"?
- l____
- Потребител
Веднага ще ви отговоря. Да аз съм юрист и под оградил имам в предвид следното - наложи ни се да си изкараме скица от общината и на нея установихме, че част от нашия имот попада под плана, утвърден от общината с предназначение за озеленяване. Това е частен имот - за него имаме нотариален акт и понеже искахме да строим - направихме геодезическо заснемане. Представих документите на архитекта и той остана много смутен от начина, по който действа общината. Истината е че ако тази част от нашия имот трябва да бъде отчуждена, то общината ни дължи обезщетение, защото ние сме собственици, а длъжностните лица твърдят точно обратното - че ние не сме собствиници след като нашия имот попода в утвърдения план и ние трябва да го платим на общината, което е пълен абсурд - два пъти да плащаш за едно и също нещо. Това го има само в България. Надявам се, че ви обясних казуса колега.
Другото, което ме интересува е че баба ми владее един парцел от 150 кв. м. , който е в режим на частна общинска собственост повече от 19 години. Може, ли да стане собственик по пътя на придобивната давност? Ще се радвам да ми пишете. До скоро
Другото, което ме интересува е че баба ми владее един парцел от 150 кв. м. , който е в режим на частна общинска собственост повече от 19 години. Може, ли да стане собственик по пътя на придобивната давност? Ще се радвам да ми пишете. До скоро
- albena_ai
- Младши потребител
albena_ai написа:Другото, което ме интересува е че баба ми владее един парцел от 150 кв. м. , който е в режим на частна общинска собственост повече от 19 години.
Може, ли да стане собственик по пътя на придобивната давност?
Ще се радвам да ми пишете. До скоро
Да си призная, аз въобще не се радвам като чета "бисерите" ви, Бени...
ЗАКОН за допълнение на Закона за собствеността
(ДВ, бр. 46 от 2006 г., в сила от 1.06.2006 г., изм., бр. 105 от 2006 г., бр. 113 от 2007 г., в сила от 31.12.2007 г., бр. 109 от 2008 г., в сила от 31.12.2008 г.)
§ 1. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., бр. 113 от 2007 г., бр. 109 от 2008 г., в сила от 31.12.2008 г.) Давността за придобиване на държавни и общински имоти спира да тече до 31 декември 2011 г.
-
Благодаря ви за поправката, аз бях убедена във вашето твърдение, но исках да видя дали има мислещи юристи в този форум. Браво на теб - радвам се, че си добър юрист
- albena_ai
- Младши потребител
albena_ai написа:Благодаря ви за поправката, аз бях убедена във вашето твърдение, но исках да видя дали има мислещи юристи в този форум. Браво на теб - радвам се, че си добър юрист
Бени, не чувстваш ли че се излагаш?
Хич не ми дреме за твоята оценка, вЕрвай ми
-
добре - просто констатирам фактите и се радвам, че няма спящи юристи
- albena_ai
- Младши потребител
Веднага ще ви отговоря. Да аз съм юрист и под оградил имам в предвид следното - наложи ни се да си изкараме скица от общината и на нея установихме, че...
И аз се убедих, че веднага разсея, при това и успешно, всякакви съмнения относно образоваността си ...
И от втория опит, успя да обясниш на всички, какво се има впредвид, когато се ползва глагола "оградил"...
...а длъжностните лица твърдят точно обратното - че ние не сме собствиници след като нашия имот попода в утвърдения план и ние трябва да го платим на общината, което е пълен абсурд - два пъти да плащаш за едно и също нещо. Това го има само в България. Надявам се, че ви обясних казуса колега. ...
И защо сте плащали на Общината?
И защо трябва да плащате пак?
И наистина само в България може да има такава образованост.
И не съм ти колега, и не ща да съм. И едва ли някой иска.
Съвет: Образовай се! Поне се опитвай.
- l____
- Потребител
Щом съм завършила висшето си образование с отличие значи не съм неграмотна или по-точно необразована, както ти твърдиш.
- albena_ai
- Младши потребител
Уточнете като юрист за какво точно става дума. Виждам ,че тук са се включили , както добри юристи, така и хора с техническа специалност, които също много могат да Ви са от полза, но не е ясно какво точно питате.
- sunrise
- Активен потребител
albena_ai написа:Щом съм завършила висшето си образование с отличие значи не съм неграмотна или по-точно необразована, както ти твърдиш.
Колега,
Това че сте завършили с отличие висшето си образование, показва, че сте имали време и възможност да го направите, за което ви поздравявам!... Аз не мога да се похваля със същото за моето висше образование ...
Отличната ви оценка обаче не е гаранция за можене и знаене.
Познавам много безработни висшисти, които са загубилили времето си в учене.
Познавам и невисшисти, които се справят много добре с пазарните предизвикателства.
Затова и не изисквам 6-ци от голямата ми дъщеря - считам, че са важни други качества, които за съжаление не се учат в училище, още по-малко в университета.
Личният ми опит сочи, че когато няма как да се представи, завършилият
" право " или неуспелият кандидат-адвокат се представят за юристи. Вторият типаж е много по-неприятен - знам го от мои делови контакти.
Искрено ви желая да се определите следващия път / където и да е /като адвокат, напр.
- zelen
- Потребител
Истината колега е че аз не съм адвокат, а кандидат за младши съдия или младши прокурор. Миналата година изкарах петици на писмения и на устния за младши съдии, независимо от факта, че имах в къщи малко бебе и не ми оставаше много време за подготовка.
Засега нямам амбициите да бъда адвокат, макар че съм обмисляла и такъв вариант.
Това е от мен колега - надявам се, че бях изчерпателна. Отличната диплома е в мой плюс.
Това е от мен колега - надявам се, че бях изчерпателна. Отличната диплома е в мой плюс.
- albena_ai
- Младши потребител
Моето мнение се различава от вашето, но в спора се ражда истината.
- albena_ai
- Младши потребител
albena_ai написа:Истината колега е че аз не съм адвокат, а кандидат за младши съдия или младши прокурор. Миналата година изкарах петици на писмения и на устния за младши съдии, независимо от факта, че имах в къщи малко бебе и не ми оставаше много време за подготовка.
Бени, ама ти сериозно ли....
Що не каза по-отрано, нямаше да ти посказвам.
-
Не мога да Ви разбера:хем искате помощ, хем се карате с тези ,които Ви помагат.
Не се сърдете, но по начина по който питате, по използваната от Вас терминология не личи да сте колега.
И аз не се занимавам с наказателно право, но малко от малко с терминологията поне съм наясно.
Не се сърдете, но по начина по който питате, по използваната от Вас терминология не личи да сте колега.
И аз не се занимавам с наказателно право, но малко от малко с терминологията поне съм наясно.
- sunrise
- Активен потребител
albena_ai написа:Истината колега е че аз не съм адвокат, а кандидат за младши съдия или младши прокурор.
Сега разбирам защо ми се подхранва самочувствието като надзор при допира с прокуратурата (районна и градска) по проверки на някои строителни обекти.Обикновенно се налага да пишем обяснения от няколко реда, подкрепени със строителни книжа и документи.
За да налея масло в манджата на кандидат младшия прокурор, ще добавя:
1.Ако АОС(частна) е неправилно съставен, то има къде и кой да го отмени- стига да се предствят там където трябва достатъчни доказателства.
2.Тези спорни 150 м2 има ли значение за какво са отредени и на кой са, ако ще претендирам за тях! И нали ги има в НА за имота на баба ви, правили сте замерване? Къде е протокола? И доколкото си спомням (юристите ще кажат) за градинките, парковете и зелените площи общините трябва да съставят АОС(публична)!
Май оградата на бабата не е на точното място и имате нужда от адвокат
- anserk
- Активен потребител
Тези 150 кв. м. попадат незаконосъобразно в утвърдения общински план, като баба ми е изпуснала срока за обжалването му. Направено е геодезическо проучване и в него са уточнени границите на имота съобразно нотариалния акт за собственост. Допусната е грешка от общината и трябва да се поправи. Аз съм се заела с този въпрос - подадох заявление до кмета на общината с искане за промяна на общинския план поради допусната грешка. Представила съм всички необходими документи - геодезическото проучване, нотариалните актове, скиците на имота, удостоверение за наследници в три екземпляра на хартиен и на магнитен носител.Очаквам отговора на кмета.
Смятам, че ще си спестя разходите за адвокат.
Това е от мен по казуса.
Смятам, че бях изчерпателна.
Смятам, че ще си спестя разходите за адвокат.
Това е от мен по казуса.
Смятам, че бях изчерпателна.
- albena_ai
- Младши потребител
albena_ai написа:Направено е геодезическо проучване и в него са уточнени границите
1. Грешка в регулация или кадастър или ...... не се доказва с проучване, а с КОНСТАТИВЕН ПРОТОКОЛ от ................
2. Кой точно "общински" план трябва да се промени? Те си имат точни имена и за всеки от тях има разписана процедура по ЗУТ ,Наредба 7 и ЗЗУСО.
albena_ai написа:Представила съм всички необходими документи
СЪМНЯВАМ СЕ дали са точните и на точния адресант
- anserk
- Активен потребител
anserk написа:albena_ai написа:Направено е геодезическо проучване и в него са уточнени границите
1. Грешка в регулация или кадастър или ...... не се доказва с проучване, а с КОНСТАТИВЕН ПРОТОКОЛ от ................
2. Кой точно "общински" план трябва да се промени? Те си имат точни имена и за всеки от тях има разписана процедура по ЗУТ ,Наредба 7 и ЗЗУСО.albena_ai написа:Представила съм всички необходими документи
СЪМНЯВАМ СЕ дали са точните и на точния адресант
Или пък има влязъл нов регулационен план и това е било придаваемо?
Не ми е ясно по кой аджеба план,Общината го е оградила?
Защото , ако има предвиждане по регулация , каква грешка?
- sunrise
- Активен потребител
35 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|