начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Трудови взаимоотношения с работодателя

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудови взаимоотношения с работодателя

Мнениеот lucezar » 17 Юли 2009, 18:53

Работя в строителна фирма,на трудов договор.Има си фиксирано вазнаграждение/заплата/върху което се начисляват данъци,здравноосигурителните вноски и т.н.Между нас си работя наофертни цени съгласувани с работодателя.Т.ест. на извършена работа се заплаща на кв.м.спрямо офертата .Сега,работодателя ми реши че за сумите надхвърлящи месечната ми заплата,би могъл да си връща ДДС-то,ако аз по някъкав начин му представям фактури,и мисли някакъв вариант.При всички случаи този вариант ще бъде изгоден само за него.Какво трябва да направя в този случаи?Как да защитя себе си и моите колеги?
lucezar
Нов потребител

Re: Трудови взаимоотношения с работодателя

Мнениеот rts » 30 Юли 2009, 16:40

Това с фактурите излиза от кръга на трудовите отношения. Тия отношения, дето ги описвате май не са съвсем трудови, на търговски понамирисват.
Относно трудовите отношения - нищо не правете или си договорете официално увеличение на заплатите (за да имате документ за цялата дължима сума, а не част от нея да Ви се дава без документ - не го ли направите, можете и да се простите с "надбавката" над официалната си заплата).
Фактури ще издавате, само ако имате основание за това, а дали имате основание, ще Ви каже счетоводителят, който евентуално ще ги издава.
rts
Активен потребител

Назад към Данъчно право