начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Застрояват пространството около блока ни!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Застрояват пространството около блока ни!

Мнениеот geo56 » 22 Мар 2009, 10:18

Сега накъде newsm78 Разлепиха ни уведомления по входовете, че променят застроителния план. Имаме две седмици, в които можем да подадем възражения. Ясно ми е, че трябва професионален съвет. И ще го търсим. Въпросът е към архитект или адвокат да се обърнем. Какви са детайлите, на които трябва да обърнем внимание. Основното ни притеснение са отстоянията и височината на новия обект. Говорят ми за кота корниз 10 и 12м, но тя май не е определяща за височината на сградата. Имат по закон право да си вдигата още 4,5 м . Мога ли да изискам копие от новия план от общината, за да го занеса на някой архитект или проектант например? Мисля си, че е кауза пердута, но искам да знам, че сме направили всичко по силите си.
Много ще съм ви благодарна за всякакви съвети в рамките на разумното.
Ще се радвам и на координати на добър специалист в Пловдив.
geo56
Нов потребител

Re: Застрояват пространството около блока ни!

Мнениеот punisher » 23 Мар 2009, 14:59

Според мен трябва да се консултирате със специалист във връзка със строителните въпроси,и след това към адвокат за възражение.Малко са колегите адвокати ,които разбират тези отстояния,височини,коти и т.н. по ЗУТ в това число и аз.
Нямате и време,защото две седмици не са много.Освен това е необходимо първо да се снабдите с документите,освен с това уведомление.
punisher
Потребител

Назад към Строителство и регулация