начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

РАЗВАЛЯНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РАЗВАЛЯНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР?

Мнениеот vapros22 » 15 Дек 2008, 00:48

Сключих предварителен договор за закупуване на едно ателие,като платих 30 %от сумата и по предварителен договор остатъка трябва да платя на акт 14 и тогава да се прехвърли имотът на мое име.Пртедстои издаване на акт 14 всеки момент.Но когато отидох да видя имотът се оказа че размерите които са дадени по скица не отговарят на действителните,има изградена стена която също не фигурира на скицата,цялото ателие е в трегери и колони,за които сега разбрах.Смятам,че стената с която са отделили стаята от бокса е точно за да прикрие отдушниците и колоните.За мен този имот е неизползваем,тъй като са се получили две малки кутийки и бих желал да разваля договорът и да си взема парите.Смятате ли ,че имам основани и как ще ме посъветвате да постъпя.
Благодаря предварително!
vapros22
Нов потребител

Re: РАЗВАЛЯНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР?

Мнениеот ivankavrakov » 15 Дек 2008, 16:08

Основание имате.
За повече подробности с предварителния договор посетете адвокат и строителен инженер-конструктор.
ivankavrakov
Потребител

Re: РАЗВАЛЯНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР?

Мнениеот ivladimirova » 16 Дек 2008, 01:33

Здравейте,
Не съм юрист, но напоследък се сблъсках с редица проблеми при закупуване на недвижим имот. Мисля, че трябва да проверите дали има несъответствие с архитектурния проект на сградата. Ако има разминаване на изпълнението с проекта, Вие можете да претендирате отклонението да се коригира. Ако това не стане, можете да развалите договора поради неизпълнение на задълженията на строителя. Така мисля аз, но отново подчертавам, че не сън юрист. За да защитите интереса си, важно е да намерите адвокат, който да се запознае с предварителния договора и да Ви обясни какви са вариантите. Адвокатът Ви трябва да има опит точно в това направление- недвижими имоти и строителство. Казвам Ви го от личен опит- загубих много време и средства, докато попаднах на подходящ адвокат.
Успех!
ivladimirova
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба