- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отново въпрос за Таванска Стая
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Отново въпрос за Таванска Стая
Последна промяна wizard2000bg на 14 Дек 2009, 15:11, променена общо 1 път
- wizard2000bg
- Младши потребител
Re: Отново въпрос за Таванска Стая
По-скоро към Общината.Все пак гл. архитект е органът, който ще ви издаде разрешението за строеж и той трябва да ви каже какво да направите.
- georgi07
- Потребител
Последна промяна wizard2000bg на 14 Дек 2009, 15:09, променена общо 1 път
- wizard2000bg
- Младши потребител
Пиши ми ако ти се дават 1000лв.....
- nko871
- Нов потребител
Последна промяна wizard2000bg на 14 Дек 2009, 15:09, променена общо 1 път
- wizard2000bg
- Младши потребител
Попитайте в "кантора за консултации недвижими имоти и комплексни административни услуги" !!!
- d_d
- Потребител
а това къде ???
- wizard2000bg
- Младши потребител
По местожителство, местопребиваване или местонахождение.
- d_d
- Потребител
Последна промяна wizard2000bg на 14 Дек 2009, 15:10, променена общо 1 път
- wizard2000bg
- Младши потребител
Ееех, а по наше време таванските стаички навяваха асоциации само за хазайка с виенска кифла, каничка кафе...
А сега сериозно, паркомястото Ви е най-малкия проблем. Ще Ви трябва проект, но преди да тръгнете да го правите иплащате , ще Ви трябва и съгласието на всички съсобственици в блока, защото това си е жилищна площ,самостоятелен обект.
А сега сериозно, паркомястото Ви е най-малкия проблем. Ще Ви трябва проект, но преди да тръгнете да го правите иплащате , ще Ви трябва и съгласието на всички съсобственици в блока, защото това си е жилищна площ,самостоятелен обект.
- sunrise
- Активен потребител
Последна промяна wizard2000bg на 14 Дек 2009, 15:10, променена общо 1 път
- wizard2000bg
- Младши потребител
Бъдещия стату на какво?
- sunrise
- Активен потребител
Последна промяна wizard2000bg на 14 Дек 2009, 15:11, променена общо 1 път
- wizard2000bg
- Младши потребител
Консултирайте се с архитект- те са по-наясно относно възможностите за получаване на строително разрешение за различен вид обекти , както и за изискванията към тях. За различните обекти има различни изисквания, а не се знае дали можете да ги покриете. Без такава консултация и Вие самия не можете да вземете решение , а още по-малко някой да Ви съветва от разстояние.
- lex_master
- Нов потребител
След като сте сигурен, че всички съсобственици са съгласни - нека Ви учредят право на надстрояване /с нот.акт/.
Проверявате в Общината "разни работи", което ще свърши евентуално с/у заплащане фирма за строителен надзор. След това си наемате правоспособни проектанти - арх. и инж. - те обикновено "творят" по двойки ... и ще ви спретнат проект, който трябва да бъде одобрен /и платен/. Следва разрешение за строеж... и строите/леле колко простичко прозвуча... /. Накрая - въвеждате в експлоатация официално. Това е законовият начин.
Вариант 2 - Учредяват ви съсобствениците право на надстрояване /задължително, за да си нямате главоболия впоследствие/...., след което си правите каквото там сте решили - но го правете професионално!
И... си траете - кой ял - ял.... кой пил - пил.... кой зяпал мухите - от Общината не обичат да си дават много зор да проверяват - стига да не сте на култуво място в града.
А и да ви спретнат проверка в някой по-късен момент... ами просто ще ви накарат да платите някоя глобичка и да си изкарате разрешението за ползване.
п.с. Парите дадени за консултация с независим строителен надзор няма да са хвърлени на вятъра!
Проверявате в Общината "разни работи", което ще свърши евентуално с/у заплащане фирма за строителен надзор. След това си наемате правоспособни проектанти - арх. и инж. - те обикновено "творят" по двойки ... и ще ви спретнат проект, който трябва да бъде одобрен /и платен/. Следва разрешение за строеж... и строите/леле колко простичко прозвуча... /. Накрая - въвеждате в експлоатация официално. Това е законовият начин.
Вариант 2 - Учредяват ви съсобствениците право на надстрояване /задължително, за да си нямате главоболия впоследствие/...., след което си правите каквото там сте решили - но го правете професионално!
И... си траете - кой ял - ял.... кой пил - пил.... кой зяпал мухите - от Общината не обичат да си дават много зор да проверяват - стига да не сте на култуво място в града.
А и да ви спретнат проверка в някой по-късен момент... ами просто ще ви накарат да платите някоя глобичка и да си изкарате разрешението за ползване.
п.с. Парите дадени за консултация с независим строителен надзор няма да са хвърлени на вятъра!
-
narina - Потребител
Здравейте, аз имам такова питане: собственик съм на таванска стая в цетъра на София. Преди години я давах под наем за козметично студио на съседката отдолу, която си прекара вода с чешма и канал, само че след като се махна спря водата аз сега искам да си го използвам като ателие, но тя ми отказва вода! Питам аз има ли тя право да ми откаже вода след като тръбите с водата са общи и аз си взимам вода от тях а не от нея! Има ли тя право да ми отказва такова нещо!
- mnedelcheva
- Нов потребител
Има такова право, явно тавана по проект си е без вода, Вие искате да промените предназначението му , ама така нелегално.
- sunrise
- Активен потребител
Не е нелегално, защото таванчето е узаконено и с проект заверен от общината, който гласи, че мога да си го ползвам за каквото искам напълно законно! а и водата прекарана преди, ползвана от въпросната съседка, също легално е била прекарана и тя си беше дала съгласието, естетвено, защото тя си я ползваше!
- mnedelcheva
- Нов потребител
mnedelcheva написа:Питам аз има ли тя право да ми откаже вода след като тръбите с водата са общи и аз си взимам вода от тях а не от нея!
Ако отклонението е от общата тръба и няма поставен водомер от наемателката Ви няма от кого да искате съгласие. Монтирате водомер, пусате молба до ВиК за откриване на партида и нямате проблем.Ако ма водомер и е открита партида на името на съседката Ви пускате молба за закриване иили промяна собственоста на партидата.
- nikonik
- Младши потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|