начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

ЗКПО

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗКПО

Мнениеот tane4ka » 29 Яну 2005, 02:46

Здравейте,
мисля, че Вие можете да ми помогнете. Имам фирма, регистрирана е като ЕТ, плащам два патента на половина, защото нямам наето лице. Възнамерявам да назнача работник и с това трябва да плащам целите патенти. Едната дейност е монтаж на автоаларми. Понеже никъде не е опомената в патентните дейности, може ли да бъде облагана по ЗКПО?
tane4ka
Нов потребител

Re: ЗКПО

Мнениеот !!! » 29 Яну 2005, 12:08

Танечка, Танечка, що щеш в този сайт? За твоя въпрос си има
отговор: -ЗКПО и ЗОДФЛ
-НАЕМИ СЧЕТОВОДИТЕЛ!!!
Нищо няма да спестиш, ако си водиш дейността и счетоводството
из сайтовете - от тук, от там-това е кокошкарство на дребноtane4ka написа:

> Здравейте,
> мисля, че Вие можете да ми помогнете. Имам фирма, регистрирана
> е като ЕТ, плащам два патента на половина, защото нямам наето
> лице. Възнамерявам да назнача работник и с това трябва да
> плащам целите патенти. Едната дейност е монтаж на автоаларми.
> Понеже никъде не е опомената в патентните дейности, може ли да
> бъде облагана по ЗКПО?
!!!

Мнениеот tane4ka » 01 Фев 2005, 19:19

Добре де извинявай, че навлезнах в чужди води! Имам счетоводител по принцип, просто исках да попитам, защото и счетоводителят ми не беше сигурен и аз реших на своя глава да се поровя. Това ми бяха първи стъпки в интернет! Все пак благодаря, че по свой си начин ме насочи къде да отида.:)
tane4ka
Нов потребител

Мнениеот b » 01 Фев 2005, 19:26

Въпосът за данъчното облагане на стопанската дейност е правен и правилно е зададен в този форум. Какво общо имат счетоводителите с данъчното облагане?
b

Мнениеот !!! » 01 Фев 2005, 19:36

Пази боже сляпо да прогледа - според Вас юриста ли прави данъчната
декларация.Че ако един счетоводител не може да се справи с данъчното
облагане нали ще умре от глад? Ако сте колега, по-леко с гръмката фраза "данъчното облагане на стопанската дейност".Танечка не иска да я защитавате, а да и определите дали е на патент, или облагане по общия ред т.е ЗКПО. Ако сте се преквалифицирал на счетоводител, сори,,,
Данъчното облагане ще стане правна дейност ако някой е сгазил лука и цъфне
пир нас. Преди това може да пишеш само статии и коментари за несъвършнството
на данъчното облагане-не че някои колеги не се преквалифицираха на данъчни
консултанти.
!!!

Мнениеот kakata » 02 Фев 2005, 15:05

Пази Боже сляпо да прогледа! Що не отговорите на жената, ами философствате напразно? Мислите ли , че има някакво значение за нея дали й е отговорил юрист или икономист?

На въпроса:
Съгласно чл.31 б. м/ от ЗОДФЛ патентен данък се дължи за услуги по техническото обслужване и ремонта на моторни превозни средства:
-авторемонтни..... и други услуги.
Според мен поставянето на аларми е такава -друга услуга във връзка с техническото обслужване на МПС.
Все пак ако искате да сте абсолютно сигурна можета да зададете писмено въпроса си до отдел "Методология и обжалване" в териториалната данъчна дирекция по постоянен адрес или седалище на ЮЛ. Те са длъжни писмено да Ви отговорят в едномесечен срок.
kakata

Мнениеот Ч » 02 Фев 2005, 18:04

Колега, като не разбираш от данъчното прово си наемай счетоводители.
Ч

Мнениеот tane4ka » 02 Фев 2005, 18:29

Много благодаря! Горе долу вече ми бяха потънали гемиите от обръщенията на"!!!".
tane4ka
Нов потребител

Назад към Данъчно право