начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

ПРОДАЖБА НА АПАРТАМЕНТ В ИДЕАЛНИ ЧАСТИ

Казуси за недвижими имоти

ПРОДАЖБА НА АПАРТАМЕНТ В ИДЕАЛНИ ЧАСТИ

Мнениеот rusian » 16 Май 2007, 11:13

Наследствен апартамент и четирима наследници от трето коляно-починалата няма съпруг , нито деца.Двама от наследниците не са в страната , но упълномощават един от останалите наследници с всички права , вкл.продажба ,замяна и т.н.Същите са брат и сестра , но въпреки това наследяват равни части-по 1/4 с останалите двама-има съдебна практика по отношение на тълкуването на чл.8,ал.4 от ЗН.Прави се констативен НА и четвъртият съсобственик е приканен да присъства , но в последния момент отказва и изразява несъгласие с квотите-направих констативния НА само за 3/4 ид.части на името на останалите съсобственици.След това изпратих нот.покана до несъгласния , за изкупуване на 3/4 части на определена цена , която му бе връчена при отказ.В нея беше приложен НА и му бе даден 7-дневен срок , в който той отговори също с нотариална покана , че не се чувства обвързан , тъй като не сме му изпратили пълномощни/копия/,за да се запознае с тях-ако някой трябва да се запознава с първичните документи за съставянето на НА, то това е нотариуса,съдията по вписвания и така.След изтичане на дадения срок ,съставих и заверих при същия Нотариус констативен протокол , че поканата не е приета.Апартамента е даден за продаване , но в същото време недоволният съсобственик заведе дело за делба , като в иска е посочено , че желае съдът да определи квотите-според него са по 1/3- респективно по 1/6 за брата и сестрата. Сигурен съм какво ще е решението, защото вече както казах, има практика по този въпрос.Смятам да продам апартамента . Въпросът ми е :Ако получа реалната цена за него и внеса неговата полагаща му се част по сметка в банка , какво ще следва?
Предварително благодаря на тези,които помогнат с мнение!
rusian
Нов потребител

Мнениеот tzav4o » 16 Май 2007, 11:37

Spored men tova e optimalniq variant-uvedomi go za vnesenata suma i go pokani da q polu4i...razbira se sled kato vleze re6enietov sila:))
tzav4o
Нов потребител

Мнениеот rusian » 16 Май 2007, 11:41

Имам предвид да го продам без да чакам решението на съда! :D
rusian
Нов потребител

Мнениеот tzav4o » 16 Май 2007, 11:51

za men li4no variqnta v koito iz4akva6 postanovqvaneto na re6enieto i vlizaneto mu v sila e dale4 po-4ist.Vinagi e nalice vazmojnost za objalvane na sud.akt....pomisli,ne natrapvam mnenieto si.
tzav4o
Нов потребител

Re: ПРОДАЖБА НА АПАРТАМЕНТ В ИДЕАЛНИ ЧАСТИ

Мнениеот latinica » 16 Май 2007, 17:16

Смятам да продам апартамента . Въпросът ми е :Ако получа реалната цена за него и внеса неговата полагаща му се част по сметка в банка , какво ще следва?
Предварително благодаря на тези,които помогнат с мнение![/quote]

Как всъщност ще бъде продаден апартаментът?Имате предвид идеалните части?
latinica
Младши потребител

Мнениеот rusian » 16 Май 2007, 20:27

Естествено , имам предвид ид.части....
rusian
Нов потребител

Назад към Имотни казуси