начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ- ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Казуси за недвижими имоти

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ- ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Мнениеот ogivo » 29 Мар 2007, 11:52

БРАТОВЧЕД НА БАЩА МИ ПРЕЗ 2004 Г. ПРОДАВА С ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО- НАСЛЕДСТВОТО ОСТАВЕНО ОТ ПОКОЙНАТА МУ МАЙКА ЗА 3000 ЛВ. СЛЕД 5 МЕСЕЦА ТОЙ УМИРА. КУПУВАЧА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ И НЕ ПРЕХВЪРЛЯ ИМОТА НА СВОЕ ИМЕ. ДАНЪЧНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ СЪОТВЕТНО ГИ ПЛАЩАТ БАЩА МИ И ДВАМА НЕГОВИ БРАТОВЧЕДИ КАТО НЕГОВИ ЗАКОННИ НАСЛЕДНИЦИ. ТЕ ИСКАТ ДА СТРОЯТ КООПЕРАЦИЯ ВЪРХУ ВЪПРОСНИЯ ТЕРЕН- ВЪПРОСА МИ Е-- АКО БРАТОВЧЕДИТЕ - НАСЛЕДНИЦИ СА ПРЕХВЪРЛИЛИ ИМОТА НА СВОЕ ИМЕ ПО 1/ 3 ИД.ЧАСТ С КОНСТАТИВЕН НОТАРИАЛЕН АКТ И ГО ПРОДАДАТ НА МЕН ИЛИ ДРУГО ЛИЦЕ.-ИМА ЛИ ПРАВО КУПУВАЧА НА НАСЛЕДСТВОТО ДА СПРЕ СТРОЕЖА И ВООБЩЕ КАКВИ СА НИ ШАНСОВЕТЕ ЗА ЗАПАЗИМЕ ИМОТА. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
ogivo
Младши потребител

ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Мнениеот ogivo » 03 Апр 2007, 23:15

ЩЕ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРНА АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ!
ogivo
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 03 Апр 2007, 23:19

Пишете съобразно българската ортография.
Текст само с главни букви е трудно четим.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Re: МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ- ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Мнениеот donna » 03 Апр 2007, 23:26

[quote="ogivo"]БРАТОВЧЕД НА БАЩА МИ ПРЕЗ 2004 Г. ПРОДАВА С ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО- НАСЛЕДСТВОТО ОСТАВЕНО ОТ ПОКОЙНАТА МУ МАЙКА ЗА 3000 ЛВ. СЛЕД 5 МЕСЕЦА ТОЙ УМИРА. КУПУВАЧА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ И НЕ ПРЕХВЪРЛЯ ИМОТА НА СВОЕ ИМЕ.

Е нищо не разбрах ....има договор за продажба на наследство ,пък купувача не прехвърлил имота.
Че той продавача го прехвърля на купувача.
Оня може да не е декларирал сделката в тогавашното датъчно ,но това не означава ,че имота не е негов .Напротив негов е ще дължи глоба ,че не е декларирал ама това не е ваш проблем.А това ,че не си плащал данъци пак не е ваш проблем.Ами представете договора в Местни данъци и такси и готова спирате да плащате чуждите данъчни задължения.

Другото е единия дал пари другия ги взел ,но сделката не е оформена със съответния договор,тогава обаче няма да има продажба на наследство.

:D И как така братовчедите ти са си прихвърлили имота с КОНСТАТИВЕН НОТАРИАЛЕН АКТ!
donna
Старши потребител

Мнениеот ogivo » 04 Апр 2007, 00:22

Купувача на наследството няма нотариален акт на свое име за един от имотите касаещ въпросния договор.Наследниците по закон си прехвърлят имота с констативен нотариален акт-и така според скицата данъчната декларация и констативния акт те са собственици на имота-излиза че купувача на наследството купува за 3000 лв.- 2 апартамента в центъра на София и 1 къща в Симеоново.Сега се опитваме да спасим поне единия имот. И въпроса ми е- Кой има законно право да притежава имота- наследниците по закон или купувача на наследството .
ogivo
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 04 Апр 2007, 00:33

Продажбата на наследство се извършва в писмена форма с нотариална заверка. Нотариален акт не е нужен. Наличието или липсата на констативни НотА не означава задължително наличие или липса на собственост.

Струва ми се, че е необходимо да разкрите повече подробности по казуса:
- наследството е от сестра на баща Ви - да или не
- двамата братовчеди, които са плащали данъци - са синове на сестрата - да или не
- продалият наследството също е син на сестрата на баща Ви - да или не
- купувачът има ли родствени връзки
- защо баща Ви плаща данъчните задължения на чужд имот или той му е съсобствен?
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот ogivo » 04 Апр 2007, 08:25

Наследството е на починал първи братовчед на баща ми - разведен без деца с починали родители преди него .Баща ми и още двама първи братовчеди по закон го наследяват-съответно получават известия за неуредени данъчни задължения и те ги погасяват защото нямат нищо против да получат наследството.Изведнъж разбираме за договора на наследство.Купувача няма никакви родствени връзки с нас и него познаваме.
ogivo
Младши потребител

Мнениеот donna » 04 Апр 2007, 09:16

ogivo написа:Наследството е на починал първи братовчед на баща ми - разведен без деца с починали родители преди него .Баща ми и още двама първи братовчеди по закон го наследяват-съответно получават известия за неуредени данъчни задължения и те ги погасяват защото нямат нищо против да получат наследството.Изведнъж разбираме за договора на наследство.Купувача няма никакви родствени връзки с нас и него познаваме.

След като договора за продажба на наследство е в съответната форма ,че и вписан ,той имота си е на купувача ,а не ваш.
Това ,че не е плащал данъци си е негов проблем.
След като е починал наследодателя следваше да идете в службата по вписвания и да проверте какво му се води по партида ,а не да плащата и да си правите констативки.
donna
Старши потребител

Назад към Имотни казуси