Здравейте!
Много моля за помощ при решаване на следния казус:
С получен банков кредит, ЕТ иска да участва на търг за закупуване на недвижим имот.
Кредитите за физически лица обаче се отпускат при по-изгодни условия.
Може ли имотът да бъде закупен от съпруг/а/ на ЕТ, и той/тя/ да го отдаде под наем на фирмата /ЕТ/. Става въпрос за търговско помещение. И към кои нормативни документи да се обърна /и прочета/, за да си разясня въпроса?
Благодаря предварително!
[%sig%]
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на недвижим имот на търг!
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покупка на недвижим имот на търг!
Това е личното ми мнение , но може да се обърнете и към данъчните за отговор ,което ако направите ще ви спести доста главоболия.
ПРИЗНАВАТ СЕ ЗА РАЗХОД -разходите извършени от търговското предприятие на едноличен търговец за ток, телефон, парно, топла и студена вода, трябва да се доказват за данъчни цели с отчетни документи, издадени на името на фирмата /или търговското предприятие/ ,ако тоя ЕТ използва като работен офис за търговското си предприятие своето собствено жилище /или свой собствен имот/.
Що се отнася до отдаването под наем мисля ,че няма да може да стане и разходите специално само за наем няма да се признаят въпреки ,че ще използвате тоя актив за производствени цели ,защото тоя имот ще е СИО , ЕТ е физическо лице все пак и някак се се получава да отдадете под наем сам на себе си имота .
Що се отнася до другите разходи ,както написах по-горе щи ви се признаят.
ПРИЗНАВАТ СЕ ЗА РАЗХОД -разходите извършени от търговското предприятие на едноличен търговец за ток, телефон, парно, топла и студена вода, трябва да се доказват за данъчни цели с отчетни документи, издадени на името на фирмата /или търговското предприятие/ ,ако тоя ЕТ използва като работен офис за търговското си предприятие своето собствено жилище /или свой собствен имот/.
Що се отнася до отдаването под наем мисля ,че няма да може да стане и разходите специално само за наем няма да се признаят въпреки ,че ще използвате тоя актив за производствени цели ,защото тоя имот ще е СИО , ЕТ е физическо лице все пак и някак се се получава да отдадете под наем сам на себе си имота .
Що се отнася до другите разходи ,както написах по-горе щи ви се признаят.
- донна2
Re: Покупка на недвижим имот на търг!
Според мен не може,но за да сте сигурен 100% обърнете се към някоя счетоводна къща!Все пак на хората за това им плащат и те най-добре знаят
- Галина
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|