От 13г. се мъча да си върна имота..... в крайна сметка по много мръсни начини ме прецакаха и сега опрях до "обещетение" със записи.
Проблема в момента ми е,че от областната управа в София ми заявиха,че трябвало до 98г. да искам такова обещетение и сега по НИКАКЪВ начин не можели да ми издадът записи?!
Аз до сега се занимавах с бюрокрацията по различните общини за събиране на документи,така,че не мога да се впиша в това искане за 98г. ( просто нямах необходимите документи към тази дата)
От столична община ми заявиха,че закона за реституцията е "разтегнат" до 2007г. и би трябвало да бъде уважено искането ми за обещетение и издаване на КЗ.
Проблема е в това,че никой не иска и да чуе за това в областната управа...
Въпроса ми е: какво по дяволите да правя?
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Реституция в Булгаристан
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Реституция в Булгаристан
Съди ги.
- stavrev
- Потребител
този реституционен закон беше направен така от СДС, че да не може хората да си вземат имотите,а само онези, по-близко до централата на СДС. ЗВСВНОИ беше предвиден с администаритван процедура, а не съдебна. Искаше се в срок от 6 месеца да се депозира молба.Няма ли Молба, нищо не връщат. ще се налижи да се водят дела по чл. 108 от ЗС, иначе друга процедура не остава по този калпав закон.
- Imperato
Как му е цялото заглавие на този закон - ЗС?
До колкото разбрах трябва дело да водя,кой по точно трябва да съдя?
И това ще има ли желания за мен резултат или е просто една възможност от която въпреки съд,ще бъда пак "отсвирен?!
До колкото разбрах трябва дело да водя,кой по точно трябва да съдя?
И това ще има ли желания за мен резултат или е просто една възможност от която въпреки съд,ще бъда пак "отсвирен?!
- Измъчен
Това е така, а още по-лошото е, че този калпав реституционен закон (ЗВСОНИ) беше приет в началото на 90-те години, когато още нямаше ЗОС и ЗДС. Тогава се разрази страшна корупция, защото не се знаеше кое на кой е, от кого се стопанисва и т.н., а кмета отписваше и връщаше на реститути имоти-държавна собственост, по отношение на които той няма никакви правомощия.
Схемата беше следната - плащаме на чичо Софиянски, Чичо Венци Николов го подписва със запетайка отпред, когато чичо Софиянски е в отпуск в Поручик Чунчево и имота отново си е наш!!!!
Желязото се кове докато е горещо.....
Схемата беше следната - плащаме на чичо Софиянски, Чичо Венци Николов го подписва със запетайка отпред, когато чичо Софиянски е в отпуск в Поручик Чунчево и имота отново си е наш!!!!
Желязото се кове докато е горещо.....
- Toshko
наистина имаше срок за подаване на заявления, които изтече на 23.11.1998 година мисля. Срока е преклузивен. Но нищо не ви е пречело да си подадете заявлението за да спазите срока, а в един по-късен момент да представите документите,доказващи одържавяването. Ако пък с такива не сте могли да се сдобиете или няма, можехте да искате да ви се възстанови, като отнета без законово основание или по не установен законов ред. Доколкото разбирам, не отговаряте на условията за реално възстановяване, а би следвало да ви се присъди обезщетение с КЗ. В този случай е безмислено да водите дело по 108 от ЗС.
- ала
Точно в това се състои проблема към момента - обл. у-ва София не иска да ме обещети с записи с мотива,че това само ако съм подал документи до 98г.
Въпроса е: какво да правя?
Въпроса е: какво да правя?
- Измъчен
нищо не можете да направите, освен да чакате някой ден народното събрание да се накили да възстанови срока за подаване на документи по ЗОСОИ. За обезщетяването на изоставените гръцки имати например срока беше възстановен и удължен до 31.03.2000 година. Пропуснали тези срокове има много, организирайте се, напишете искане до народното събрание. За такива инициативи съм чувала, че се предприемат от различните тракииски дружества, но те касаят гръцките имоти. Жалко е наистина, но нищо не може друго да се направи. Пък да ви кажа за ваше собствено успокоение, не знам за какъв имот става въпрос и каква евентуални ще му бъде оценката, но де факто нямаше да получите почти никакво обезщетение, защото тия КЗ сега депозитарни разписки са си жива подигравка с хората.
- рери
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|