начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

имотен проблем

Казуси за недвижими имоти

Re: имотен проблем

Мнениеот Lo6a » 05 Мар 2005, 11:14

Ако сте строили вилата по-късно, тя си е съсобствена между Вас и съпруга ви. Дори да се развали договора за дворното място, това няма да касае по-късно построената сграда. Това, че е дарен (или продаден) друг имот на сестрата на съпруга ви - няма никакво значение по конкретното дело.
Аз приключвам. Наистина не можете да разчитате, че нещата ще се наредят от само себе си. Съветът ми е: Свържете със служебно назначения адвокат и преценете качествата му. Ако човекът е читав, упълномощете го да продължи. Ако не Ви хареса - упълномощете друг.
Независимо от всичко, считам, че това дело е загубено за Вас. Не знам от колко време сте в чужбина, но дори Вие не твърдите, че наистина сте полагали грижи за прехвърлителите. Т.е. ако е договор за издръжка и гледане, почти е сигурно, че ще бъде развален. Ако е договор за дарение - доста по-трудно.
Lo6a

Мнениеот davidova » 05 Мар 2005, 17:40

Mного ти БЛАГОДАРЯ, моля те само да ми кажеш какви ще са евентоално последствията от това разваляне? Трябвя да плащам земята ли в/у която е вилата ли или ще ми бъде назна4ена издражка на свекерва ми.Какво е най - доброто законно положение за нас при условие,4е близките 5,6 години все още никой постоянно няма да живее в БГ.Бъди здрава, много ти благодария.Неискам да ВИ ядосвам, но найстина сам много обаркана от вси4ките удари който ми се нанасят в гърба, защото тези неща могат да се уредят по много земен път.
davidova

Мнениеот Lo6a » 05 Мар 2005, 18:22

Нищо особено няма да се случи. Най-много да заплатиш 1/2 от правото на строеж (ако сградата наистина е строена по-късно), което надали е много.
Да заплащаш издръжка на свекърва ти - по това дело не може да се случи, освен ако няма евентуално прадявен иск за трансформация на натуралното задължение в парично. В този случай договорът няма да бъде развален, а ще се заплаща издръжка, но дали има такъв предявен иск - може да ти каже адвокатът.
Пак повтарям: Не гадай! Свържи се с човека. Прецени го. Може да е млад и амбициозен и да има желание да се изяви.
Lo6a

Мнениеот davidova » 06 Мар 2005, 02:57

Mного, много БЛАГОДАРЯ. Имам опълномощен 4овек в БГ.Служ. адвокат беше болна преди празника,това е пре4ината да не сме разговарвли с нея.Имам и добри свидетели по делото, особенно за свекърът ми, който уважавах много.Ще Ви държа в те4ение на нещата.Много ценна е и информацията за адвокатските колегии в lex.BG.
davidova

Мнениеот davidova » 12 Мар 2005, 17:45

До вси4ки у4астници ! Моя адвокат в БГ с4ита 4е за нас ще е по добре ако отложи делото.Той е помолил служебния адвокат да се запознае подробно с делото и на следващото заседание предложи свидетели и доказателтва.Какво предлагате ВИЕ , да настоявам делото да се разглежда и се разпитат свидетелите или да го отложим? Моя адвокат тук иска оценка на имота, изобщо нещата след 2 години най-после тръгват към някакъв край.
davidova

Предишна

Назад към Имотни казуси